Lösemi Haftasında Kanser Savaşçılarıyla Kahvaltıda Buluştular

2-8 Kasım Lösemi haftası etkinliklerine devam eden Umut ve Yaşam Derneği lösemi ve çeşitli kanserlerle mücadele eden çocuklarla Trabzon Saylamlar Otel'de düzenledikleri kahvaltıda buluştu.

Lösemi haftasında birçok farkındalık etkinliğine imza atan Umut ve Yaşam Derneği, lösemi haftasının son gününde kanserle mücadele eden çocuklar, aileleri ve dernek gönülleri ile kahvaltıda bir araya geldi. Yaklaşık 70 kişinin katıldığı kahvaltıda Yomra belediye başkanı Mustafa Bıyık da bulundu.

Kahvaltı sonrasında Trabzon Seyir Tiyatrosu ve Trabzon Cep Tiyatrosu oyuncuları kanser tedavisi gören çocuklara dans ve çeşitli tiyatro gösterilerinde bulundu. Çocuklarla birlikte dans edip eğlenen tiyatro ekibi daha sonra lösemili çocukların yüzlerini boyadı.

Yakınlarını Kanserden Kaybeden Anneleri Unutmadılar

Umut ve Yaşam Derneği yönetim kurulu başkanı Dr. Nimet Baki, dernek olarak destek verdikleri ve çok yakın zamanda çocuklarını kanserden kaybeden acılı annelere çiçek verdi.

Başkan Baki: '' Kansere yenik düşen yavrularımızın acılı anneleri de unutmadık, acılarını hep birlikte paylaşıyoruz. Bizler bu ailelerimizin her zaman destekçisiyiz.'' diye konuştu.

Lösemiyi Yenen Aleyna Maskesine Veda Etti

Trabzon Sosyal Bilimler Lisesi 11.sınıf öğrencisi Aleyna Yıldırım uzun süre lösemi tedavisi gördükten sonra kardeşinden kök hücre nakli olarak lösemiye olan savaşını kazanmıştı.

Artık sağlığına kavuşan kanser savaşçısı Aleyna, maskesini balona bağlayarak gökyüzüne uçurdu böylece maskesine sonsuza dek veda etti.

Derneğe Katkıda Bulunan Yardımseverler Unutulmadı

Umut ve Yaşam Derneği yönetim kurulu başkanı Dr. Nimet Baki:'' Dernek olarak kanser hasta ve yakınlarının yanında olurken bizlere destek veren birçok hayırsever arkadaşlarımız var. Özellikle bugün burada bize bu imkânı sunan Saylamlar Otele teşekkür ediyorum. Derneğimiz hayırseverlerin bağışları ile güçleniyor ve daha çok hasta çocuğumuza ulaşıyor yardımcı oluyoruz. Bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen bütün bağışçılarımıza sonsuz teşekkür ediyorum'' dedi.

Derneğe katkıda bulunan Saylamlar Otel yönetim kurulu, Trabzon Seyir Tiyatrosu, Trabzon Cep Tiyatrosu, Özlem Akkan, Tülay Çakır'a plaket taktim edildi.

670x136-010.jpgitaly-005.jpg

 

Editör: TE Bilisim