KOSGEB Kredi Başvurusu E Devlet’te Nasıl Yapılır, Başvuru Şartları Neler?

Corona Virüs Salgını Nedeniyle Olumsuz Etkilenen Esnafa KOSGEB Tarafından 5 Milyar Lira Bütçeli, Faizsiz Kredi Verilecek. Başvuruların E Devlet'te Başladığı KOSGEB Kredisi İle Mikro İşletmeler 30 Bin Liraya Kadar, Küçük İşletmeler 75 Bin Liraya Kadar 3 Yıl Geri Ödemesiz, Tamamı Faizsiz Olacak Şekilde Bu Destekten Faydalanacak

İmalat, Bilgisayar Programlama Ve Bilimsel Ar-Ge Gibi Sektörlerde Faaliyet Gösteren Mikro Ve Küçük İşletmeler İçin KOSGEB Tarafından Faizsiz Kredi İmkaı Sunuluyor. Başvurularda 2020'de 2019'a Kıyasla Belirli Bir Gelir Kaybına Uğrama Veya Nakit Akışı Bozulma Durumuna Bakılacak. Peki, KOSGEB Faizsiz Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

KOSGEB FAİZSİZ KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvuru Kriterlerini Karşılayan Mikro Ve Küçük İşletmeler Www.Kosgeb.Gov.Tr Adresindeki “E-Hizmetler” Menüsünden “Mikro Ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” Alt Menüsünü Seçerek Online Başvuru Yapabilecektir. KOSGEB Veritabanına Kayıtlı Olmayan Veya KOBİ Bilgi Beyannamesi Güncel Olmayan İşletmeler, Önce Kayıt Ve Güncelleme İşlemini Yapmalıdır.

Online Başvuru Dışında KOSGEB'e Belge Teslim Edilmeyecektir. Başvuru Sistemine Aşağıdaki Belgelerin Taranarak Yüklenmesi Gerekmektedir:

– Varsa; Yasal Sınırların Üzerindeki Vergi – SGK Borcunun Tecil Ya Da Taksitlendirildiğini Gösteren Belge

– SGK'ya Tescili Olmayan Şahıs İşletmeleri İçin; İşyerinin SGK'ya Tescilli Olmadığına Ve Şahıs Olarak SGK'ya Borcun Bulunmadığına Dair Belge

– Sadece İkinci Bileşene Yapılan Başvurularda; İşletmenin Yenilikçi Genç İşletme Kriterlerinden En Az Birini Sağladığını Gösteren Belge (KBS'de Kayıtlı Projelere İlişkin Alan Otomatik Doldurulmuşsa, Belge Eklenmesi Zorunlu Değildir)

Başvurular 3 – 21 Mayıs 2021 Tarihleri Arasında Gerçekleştirilecek.

KOSGEB KREDİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* Program Aşağıdaki İki Destek Bileşeninden Oluşmaktadır. İki Bileşenden Yalnızca Birine Başvuru Yapılabilir.

Birinci Bileşen: “İmalat Sektörü”Nde Faaliyet Gösteren MKİ'ler İçin İşletme Sermayesi Desteği

İkinci Bileşen: “İmalat Sektörü”Nde Veya “Bilgisayar Programlama, Danışmanlık Ve İlgili Faaliyetler Sektörü”Nde Ya Da “Bilimsel Araştırma Ve Geliştirme Faaliyetleri Sektörü”Nde Faaliyet Gösteren Yenilikçi Genç MKİ'ler İçin İşletme Sermayesi Desteği

* Mikro Ve Küçük İşletmeler, KOSGEB Veritabanında Kayıtlı Olmaları Ve KOBİ Beyannamelerinin Güncel Ve Onaylı Olması Şartıyla Başvuru Yapabilecektir.

* Aşağıdaki Belirtilen İşletmeler Başvuruda Bulunamayacaktır:

– Yasal Limitlerin Üzerinde Vadesi Geçmiş Ve Tecil / Taksitlendirilmemiş Vergi Ya Da Sosyal Güvenlik Borcu Olanlar Bu Desteğe Başvuramayacaktır.

– Dünya Bankası Tarafından Kısıtlanan Sektörlerdeki İşletmeler Bu Desteğe Başvuramayacaktır.

– Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası Ve Türkiye Halk Bankasının Covid-19 Salgını Kapsamında 2020'de İlan Ettikleri “İşe Devam Kredisi”Nden Kredi Garanti Fonu (KGF) Aracılığıyla Yararlanan İşletmeler Bu Desteğe Başvuramayacaktır.

– KOSGEB Girişimci Kredi Faiz Desteğinden Yararlanan İşletmeler Bu Desteğe Başvuramayacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI VE DESTEK TÜRLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

1-(2)-439.jpg

Editör: TE Bilisim