Akçaabat’a Yürüyen Merdivenli Üst Geçit Yapan Yok Mu?

Akçaabat ilçemize çağdaş kavşaklar ve çağdaş yürüyen merdivenli üst geçitler yakışmaz mı arkadaşlar?..

Akçaabat’a her şey yakışır...

Yeter ki yapılsın!

Ben yer yer yazılarımda önce de yer vermişimdir. Akçaabat ilçemize yürüyen merdivenli, asansörlü üst geçitler yapılması gerektiğini.

Ama ne duyan var, ne gören!..

Türkiye’nin birçok Akçaabat büyüklüğündeki ilçelerinde, hatta birçok şehrinde, yaya üst geçitleri, yürüyen merdivenli. Akçaabat trafiğini de baz alırsak ki Artan nüfusla birlikte trafikte fazlalaşan araç sayısı, yetersiz anayollar, trafik keşmekeşi, ilçe yaşamını her geçen gün zorlaştırıyor.

Akçaabat ilçemizin Kuzeyinden güneyine neredeyse tüm ana caddelerinde trafik, özellikle sabah ve akşamüstü saatlerinde, ne yazık ki hayat durma noktasına geliyor.

20190725_133822.jpg

Bu trafik yoğunluğunda, Asansörlü ve yürüyen merdivenli yaya üst geçitleri kazandırmak gerekiyor.

Akçaabatlı, karşıdan karşıya geçişlere güven ve konfor getiren bu uygulamayı kent geneline istiyor.

Ama henüz bir tane bile yok!..

Aslında şöyle bir düşündüğümde zaman zaman gereksiz harcamalar da olabiliyor.

Ama yürüyen merdivenli yaya üst geçitleri, hayatın gerçeği. Yaşlımızı, engellimizi, hastamızı vs. düşünmemiz gerekiyor.

Ben gazeteciyim, elbette bu tür projeler hangi prosedürlerden geçerek yapılması gerekiyor işin uzmanları daha iyi bilir. Ben çok fazla bütçe gerekeceğini düşünmüyorum. Hatta bu iş sponsorlar aracılığıyla da yapılabilir.

Akçaabat’ımıza Bir An Önce, Bir Tanede Olsa Başlangıç Diyelim, Yürüyen Merdivenli Yaya Üst Geçit Yapılmasını Bekliyoruz!..

Öncelikle, Akçaabat haçkalı baba devlet hastanesi yanındaki demir yığını yaya üst geçidini bilmeyenimiz yoktur. Bu üst geçitten geçenler genelde hastaneye giden vatandaşlarımız. Haliyle hasta vatandaşlarımız, yaşlılarımız, engellilerimiz ve çocuklarını hastaneye götüren annelerimiz bu üst geçidi çok kullanıyor. Böyle olunca hastanenin yanındaki demir yığını üst geçidin yerine Asansörlü ve yürüyen merdivenli üst geçidinin zaruri olarak görebiliriz. Bu noktaya öncelikli yürüyen merdivenli üst geçit yapılırsa, üst geçit furyasının devamı gelecektir...

Ben Öncelikli, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Olmak Üzere, Akçaabat ilçe Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim’e Akçaabat ilçemize Asansörlü Ve Yürüyen Merdivenli Üst Geçit Yapan Yok Mu diye Soruyorum?

ayder-turizm-logo-koksal-071-304.png

Editör: TE Bilisim