Akçaabat’ta ATM dolandırıcılığı

Akçaabat ilçesi İnönü caddesinde hizmet veren Vakıfbank şubesi ATM cihazlarına yerleştirdikleri düzenekle vatandaşların kart bilgilerini kopyalan ATM Dolandırıcıları Vakfıkebir Vakıfbank ilçesi ATM para çekme makinesinden yaklaşık 200 kişinin parasını çekerek kayıplara karıştılar.

İddialara göre, ATM’ye bağlı olan gizli kamera kayıtlarını inceleyen Akçaabat ilçe emniyet müdürlüğü mensupları görüntülerde 2 şüpheli bayan’ın 29 Temmuz 2015 Çarşamba günü akşamı saat:19.00’sularında Akçaabat vakıflar bankası şubesine gelerek buradaki ATM makinelerinin kart takılan yerlerine kart kopyalama düzeneğini taktıklarını belirlediler. Görüntüleri hassasiyetle inceleyen Akçaabat ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri her yerde ATM dolandırıcılarını arıyor.

ATM’den PARA ÇEKMEYE GELEN VATANDAŞLAR ŞOK YAŞADI

Akçaabat vakıflar bankası ATM’deki yaklaşık 200 müşteriye ait kredi kartlarını kopyalayan 2 bayan şüpheli daha sonra Vakfıkebir ilçesine giderek Akçaabat’tan kopyaladıkları kart bilgilerini kaydettikleri karta girerek para çekme işlemini gerçekleştirdiler. Tahmini olarak çekilen para miktarı ise 100 bin TL olduğu söyleniyor. Mağdur olan vatandaşlar ne yapacakları konusunda şaşkınlık yaşarken böyle bir olayın yaşandığı Akçaabat ilçesinde vatandaşların kredi kartlarını ATM’ lerde daha dikkatlice kullanmaları önerildi.

????
Editör: TE Bilisim