Karadenizliler Derneği Düren Almanya’da Bulunan Bir Dernektir.

Öncesinde Düren Trabzonlular Derneği Olarak Gecen İsim Bu Sene Hatta 1,5 Ay Önce Karadenizliler Derneği Düren Kısaca KDD Olarak Es Dost İsteğinin Üzerine Değiştirilmiştir. Çok Genç Bir Yönetim Kuruluna Sahibiz.

Faaliyetlerimiz Arasında Bu Sene En Önemlisi Almanya’da STK Olarak Alman Parlamentosunda Onaylanan Ermeni Tasarısını Kınayan Tek Derneğiz. Ayni Zamanda Gençlik Kollarının Hedefleri Arasında Gurbetteki Türk Öğrencileri Üniversitelere Kazandırmak Bilgili Bir Nesil Yetişmesine Katkı Sağlamaktır. Bununla İlgili Gençlik Kollarımızın Yönetimindeki Arkadaşlarla Beraber Ücretsiz Matematik, İngilizce Ve Almanca Dersleri Verilmektedir. Öğrencilere Meslek Öğrenme, Üniversite Hayati Vs. Gibi Sorunlarında Yardım Etmektedir. Kültürünü Çok İyi Bilen, Tarihini Bilen Ve Dilini İyi Konuşabilen Bir Nesil’in Yetişmesine Katkı Sağlamaya Çalışıyoruz.

img_6702.jpg

Maltepe Trabzon Günlerine Gelmemizin Sebebi Kendi Derneğimizi Tanıtmak Ve Almanya’da Trabzon Kültürünü Nasıl Yasattığımızı Anlatmaktı. 2017 Yılında 1-5 Mart Arası Genk Belçika Da Düzenleyeceğimiz Karadeniz Kültür Sanat Festivalini De Duyurmak Amaçlarımızın Arasında İdi. Gördüğünüz Gibi Gençlik Kollarımızda Sadece Karadenizliler Yoktu. Orda Bulunan Arkadaşların Biri Yozgatlı (Cansu Kanak), Biri Adanali (Hasan Ugurlu) Geri Kalanlar İse Trabzonlu Veya Karadenizli İdi. Almanya’da Olupta İstanbul’a Değişik Sebeplerden Dolayı Gelemeyen Gençlik Kollarında Ve Ayni Zamanda Yönetimde Görev Alan Arkadaşlarımızın Biri De Kütahyalı Diğeri İse Azeri Kökenli. Bu Arkadaşlarımızın Bize Katılmanın Sebebi İse Gurbette Vatan Hasretini Dindirmek Dil, Din, Tarih Ve Kültür Paylaşabilmek. Ayni Zamanda Arkadaşlarımızla Bir Başkan Bir Vekil İle Oturup Sohbet Etme İmkânını Sadece Bir Dernek Üzerinden Mümkün Olduğunu Gördükleri İçin (En Azından Almanya’da Öyle)  Bize Katılıp Çalışmalarımıza Destek Veriyorlar. Almanya’da Bir Türk Derneği Olmak Önce Türkiye'yi Temsil Etmektir Akabinde Karadeniz’i Veyahut Trabzon’u. Biri Adanalı Da Olsa Diğeri Kütahyalı Da Olsa Beraber Bir Kuymak Yiyebiliyoruz Veya Bir Horon Oynayabiliyoruz, Çünkü Gurbette Vatan Hasretini Anca Böyle Giderebiliyoruz. Birlik Beraberliğimizi Her Zaman Koruyup Tek Derdimiz Türkiye Olduğunu Göstermeye Çalışıyoruz. Arkadaşlarımız Almanya’dan 5 Günlüğüne İstanbul’u Hem Derneğimizi Temsil Etmek İçin Bizlerle Geldiler Hem de Karadeniz İçin Bir Caba Sarf Ettiler.

Yönetim Kurulumuz:

Feyzullah Yurtsever (Baskan Ve Ayni Zamanda Trabzonlu)

Nese Tozun (Baskan Yardimcisi Ve Trabzonlu)

Seda Yazici (Genel Sayman Trabzonlu)

Kübra Sayin (Genel Sekreter Kütahyali)

Beyza Okutucu (Genclik Kollari Baskan Vekili Trabzonlu)

Hasan Ugurlu (Genclik Kollari Yönetim Adanali)

Cansu Kanak (Genclik Kollari Yönetim Yozgatli)

Sevda Sidal (Genclik Kollari Sosyal Iliskiler Birim Baskani Azeri Kökenli, Baba Tarafi Gaziantepli)

Almina Öztürk (Genclik Kollari Etkinlik Sorumlusu Trabzonlu)

Hülya Öztürk (Egitim Komisyonu Baskani Trabzonlu)

Dernegimiz Karadenizliler Dernegide Olsa "Bize Heryer Trabzon" Deyiminin İspati :)

p1010070.jpg123456---kopya-096.pngyesyeni-logo-final-605.png

 

Editör: TE Bilisim