Karadenizliler Derneği Düren Başkanı Feyzullah Yurtsever “2017 Yılı 1-5 Mart Tarihleri Arasında GENK Belçika Da Düzenleyeceğimiz Karadeniz Kültür Sanat Festivali Çalışmaları Tüm Hızıyla Devam Ediyor ”Dedi.

İstanbul Maltepe İlçesinde 10 – 13 Kasım Tarihleri Arasında Gerçekleştirilen Trabzon’un Fethinin 555.Yılı Ve Trabzon Tanıtım Günlerinde Sadece www.akcaabatinsesi.com İnternet Haber Sitesine Açıklamada Bulunan Almanya Karadenizliler Derneği Düren Başkanı Akçaabatlı Hemşerimiz Feyzullah Yurtsever Şu Açıklamada Bulundu.

p1010078.jpg

“GENK Şehri Belçika'nın Limburg Bölgesinde. Bu Bölge Maden Bölgesi Ve Yaşayan Türklerin Sayısı 40.000. Aynı Zamanda GENK Üçgen Bölgesinde Bulunması Nedeniyle Yani Almanya'ya, Hollanda'ya Ve Fransa'ya Yarım İle Bir Saat Arası Mesafede Bulunmasından Dolayı GENK Şehrini Seçtik. Bu Kültür Ve Sanat Festivaline Karadeniz Bölgesindeki Belediyeler (Samsun Canikli, Ordu, Giresun, Trabzon Vs. ) Aynı Zamanda Çaykur Vs. Kendilerini Tanıtmak İçin Bizlerle Olacak. Sanatçılarımızdan Apolas Lermi Ve Selçuk Balcı Konser Verecek. Halk Oyun Gösterileri Olacak - Akçaabat Horonu, Rize Horonu Vs. Aynı Zamanda Gazetecilerimiz El Sanatlarımızı Sanat Ve Kültür Adına Karadeniz’in Zenginliğini Sergileyeceğiz. Kitle Olarak Başta Türk Vatandaşlarımızın Memleketleriyle Hasret Gidermeleri Amaçlanmaktadır. Daha Önemlisi Şu An Avrupa’da Çizilen Türkiye Algısını Aslını Göstermek Ve Kendimizi Avrupalılara Tanıtmak. Bu Etkinliğin Karadeniz’in Turizmine Ve Yatırım Açısından Olumlu Yönde Katkıda Bulunacağını Düşünüyoruz.” Açıklamasında bulundu.

p1010076.jpgimg_6702-001.jpgp1010083.jpg123456---kopya-098.pngyesyeni-logo-final-607.png

Editör: TE Bilisim