Zonguldak'ta Av Sezonunun Başlamasıyla Denize Açılan Balıkçıların Uzun Bir Aradan Sonra Yakaladıkları Uskumrular, Tezgâhları Süsledi.

Karadeniz'de 30 Yıl Sonra Avlanan Uskumru, Zonguldak'ın Alaplı İlçesinde Balıkçı Tezgâhlarında Kilosu 25 Liradan Yerini Aldı.

Av Sezonu Açılmasıyla Alaplı Balıkçı Barınağı'ndan Karadeniz'e Açılan Balıkçı Tekneleri, 30 Yıl Sonra Karadeniz'de Avlanmaya Başlanan Uskumru İle Döndü.

Balıkçı Tezgâhlarında Palamudun Yerini Alan Uskumru, Kilosu 25 Liradan En Çok Tüketilen Balık Oldu.

Balıkçı Tuncay Yazgan, AA Muhabirine Yaptığı Açıklamada, Karadeniz'de 30 Yıl Sonra Uskumru Çıkmasının Balıkçıları Mutlu Ettiğini Söyledi.

Tezgâhlarda Palamudun Yerini Uskumrunun Aldığını İfade Eden Yazgan, Şöyle Konuştu:

"Alaplı'da Balıkçı Tezgâhlarında Şu An En Çok Tüketilen Balık Uskumrudur. Yaklaşık 30 yıldır Karadeniz'den Uskumru Avlanamıyordu. Karadeniz'e Açılan Balıkçılar Bol Miktarda Uskumru İle Kıyıya Dönüyorlar. Balık Sezonun Açılmasıyla Tezgâhlarda Palamut Bolluğu Yaşanırdı. Ancak Bol Miktarda Avlandığı İçin Vatandaş Da Uskumruyu Daha Çok Tercih Ediyor. Uskumrudan Kilograma 6 Tane Giriyor. Yemesi Palamuttan Daha Lezzetli Bir Balık."

Balık Pazarına Gelen Recep Öztürk De Balıkçı Tezgâhlarında Uzun Yıllardır Uskumru Göremediklerini Belirterek, "Uskumru Çok Sevilen Bir Balıktır. Karadeniz'de Avlanamıyordu. Tezgâhlarda Görünce Hemen Almak İstedim." Diye Konuştu.

123456---kopya-20170906195816.png

Editör: TE Bilisim