Hepimiz Biliriz ki, Yeşil İle Mavinin Birleştiği Yer Olan Karadeniz’in Olmazsa Olmazı Akçaabat Köftesidir. Akçaabat Köftesi Denilince ’de İlk Akla Gelen isim İse Köfteci “Nihat Usta’dır.

Köfteci Nihat Usta, Ramazan Bayramı Boyunca Hem Akçaabat’taki Yerinde Hem de Salacak’ta Yeni Yaptığı Türkiye’nin En Uzun Köfte Salonunda, Türkiye’nin Birçok İlinden Rekor Sayıda Gelen Yerli Tur Ve Turistleri Ağırladı.

Önceki bayramlara Göre Rekor Sayılabilecek Kalabalık Grupları Ağırladığını Söyleyen Nihat Usta “Karadeniz Demek, Yeşili Mavisi, Yaylası Doğası Horonu, Akçaabat Köftesi demek olduğunu belirtirken bunları birleştirdiğinizde Karadeniz turizmi ortaya çıkıyor. Karadeniz turizminde ’de Akçaabat ve Nihat usta olmazsa olmazdır.” Açıklamasında bulundu.

NEDEN NİHAT USTA

1990 Yılında Akçaabat Köftesini Akçaabat’ın İçerisinden Akçaabat Sahiline Taşırken Yaptığımız Hesap Bu İdi…“Turizm”.Akçaabat’ın Kalkına Bilmesi İçin Turizme İhtiyacı Vardı. Akçaabat’a İlk Turizm Otobüsünü Yine Aynı Yılda Akçaabat’a Ben Getirdim. Bunlar İstanbul Merkezli İREM TUR Ve Ankara Merkezli TEMPO TUR İdi. Tur Sahiplerini Ve Müşterilerini Maçka Vadisine Giderek Akçaabat’a Davet Ettim. Kendilerine Köfte İkram Ettim Daha Sonra Köfteyi Çok Beğendiklerini Belirterek İlerleyen Süreçte Turlar Akçaabat’ın Uğrak Yeri Haline Gelmeye Başladı. Şimdi İse Karadeniz’e Gelen Turların Tamamı Yemeklerini Akçaabat’a Göre Ayarlamaya Başladılar. Yıl 1990 Tahmini Trabzon’a Gelen Tur Otobüs Sayısı 150 İken Yıl 2015 İtibariyle Sadece Akçaabat’ta Konaklayan Tur Sayısı 2 Bin’ in Üzerinde. Bu Demek Oluyor ki Turizm’de İlk Hamleyi Yapan Nihat Usta Turizm’de İstediği Noktaya Ulaşmış Oldu.

IMG_4865

IMG_4903

IMG_4911

IMG_4918

IMG_4922

IMG_4923

IMG_4939

IMG_4943

IMG_4955

IMG_4965

IMG_4968

IMG_4983

IMG_4993

IMG_5001

 

Editör: TE Bilisim