Muş Genç Birikim Derneği Ve Onkoloji Hastaları Yardımlaşma Ve Sevgi Derneği'nce (Onko-Sev) Organize Edilen "Uluslararası 6. Onkoloji Günleri" Muş’da Yapıldı. 

Onkoloji Günleri'ne 25 Ülkenin Dışında, , Trabzon,  Sivas İstanbul, Tokat, Şanlıurfa, Elazığ, Malatya, Van, Çorum, Gaziantep Ve Erzurum'daki Kanser Hastaları Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneklerinin De Katıldığını Toplantıya Trabzon’u Temsilen Umut Ve Savaşım Derneği Başkanı Dr. Nimet BAKİ, Başkan Yrd. Adil DUMAN, Yunus KILIÇ Ve Trabzon’da Yapılan Sağlıklı Kal Genç Kal Projesinde Başarılı Olan 10 Üniversite Genci Katıldı.      

IMG_5639Kanserle Mücadelede Herkes El Ele Vermeli.

Uluslararası Yeşeren Bir Bitki Onkoloji Günleri'ni Bu Yıl Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı,Muş Devlet Hastanesi,Muş İl Sağlık Müdürlüğü,Muş Halk Sağlığı Müdürlüğü, Eurodesk Turkey Tika, ABD Adana Konsolosluğu, Ankara Büyükelçiliği, Bristol-Myers Squibb-ROCHE Ve Novartis Onkoloji'nin Desteğiyle Düzenlendiği Belirtildi.

Türkiye'de Son Yıllarda Kanser Tedavisinde Önemli Gelişmelerin Yaşandığını İfade Eden Dr.BAKİ

IMG_5553"Sivil Toplum Örgütlerinin, Devletle El Ele Verilmesiyle, Bu Tür Etkinlikler Başarılı Olabiliyor. Muş'ta Düzenlenen Bu Etkinlikle, Gençlerde Farkındalık Yaratılmak İstendi. Türkiye'de Her Geçen Gün Bu Etkinlikler Artıyor. Son Yıllarda Kanser Tedavisinde Önemli Gelişmeler Oldu. Kanser Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlardan Söz Ediyoruz. Kanser Önlenebilir Bir Hastalık. Kanser Dünyada Önemli Oranda Tedavi Edilebilir Hale Geldi. Türkiye'deki Oranlara Da Baktığımızda, Birçok Üniversitemizde Yapılan Tedavilerde Kanser Hastalığı Yenildi." 

Onkoloji Günleri'ne Katılan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanserle Savaş Dairesi Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, Kanserle Mücadelede, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Üniversitelere, Belediyelere, Eğitim Ve Araştırma Hastanelerine Büyük Görevler Düştüğünü Söyledi.      

"FARKINDALIK YAPMAK KOLAY DEĞİL"      

Onko-Sev Derneği Başkanı Salih Yüce İse Programa 25 Ülkeden Katılım Olduğunu Belirterek, Dernek Olarak Çocuk Ve Gençleri Kansere Karşı Korumayı Hedeflediklerini Söyledi.  "Çocuk Ve Gençleri Kansere Karşı Korumak Gerekiyor. Kanser Çok Tehlikeli Bir Sağlık Problemi. Erken Teşhis Kanser Tedavisini Kolaylaştırıyor. Bu Nedenle Kansere Karşı Ailelerin, Çocukların Ve Gençlerin Doğru Bilgilendirilmesi, Hastalığın Önlenmesi Ve Erken Teşhis Açısından Oldukça Önemli. Sağlık Bakanlığı, Dünyada Ve Türkiye'de Önümüzdeki Yıllarda Birinci Ölüm Nedeninin Kanser Olacağına Dikkat Çekmekte. Kansere Neden Olan Tütün, Beslenme Ve Çevresel Etmenlerin Çok İyi Bilinmesi Gerekiyor. Başta Aile, Çocuk Ve Gençlerde Toplumsal Bir Bilinç Yaratılması, Kanserden Korunma Hayati Önem Taşıyor." 

966810_10151629910449696_1387742491_oMuş Kültür Merkezi'nde Düzenlenen Toplantı Ve Söyleşilerin Ardından Katılımcılar, Kanser Hastalığına Dikkat Çekmek Adına 

Muş Genç Birikim Derneği Ve Onkoloji Hastaları Yardımlaşma Ve Sevgi Derneği'nce (Onko-Sev) Organize Edilen "Uluslararası 6'ncı Onkoloji Günleri" Mus’da Yapıldı.  Onkoloji Günleri'ne 25 Ülkenin Dışında, , Trabzon,  Sivas İstanbul, Tokat, Şanlıurfa, Elazığ, Malatya, Van, Çorum, Gaziantep Ve Erzurum'daki Kanser Hastaları Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneklerinin De Katıldığını Toplantıya Trabzon’u Temsilen Umut Ve Savaşım Derneği Başkanı Dr. Nimet BAKİ, Başkan Yrd. Adil DUMAN, Yunus KILIÇ Ve Trabzon’da Yapılan Sağlıklı Kal Genç Kal Projesinde Başarılı Olan 10 Üniversite Genci Katıldı. "KANSERLE MÜCADELEDE HERKES ELELE VERMELİ"        Uluslararası Yeşeren Bir Bitki Onkoloji Günleri'ni Bu Yıl Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kanserle Savaş Dairesi Başkanlığı,Muş Devlet Hastanesi,Muş İl Sağlık Müdürlüğü,Mu  Halk Sağlığı Müdürlüğü, Eurodesk Turkey TikaABD Adana Konsolosluğu, Ankara Büyükelçiliği, Bristol-Myers Squibb-ROCHE Ve Novartis Onkoloji'nin Desteğiyle Düzenlendiği Belirtildi. Türkiye'de Son Yıllarda Kanser Tedavisinde Önemli Gelişmelerin Yaşandığını İfade Eden Dr.BAKİ IMG_5552"Sivil Toplum Örgütlerinin, Devletle El Ele Verilmesiyle, Bu Tür Etkinlikler Başarılı Olabiliyor. Muş'ta Düzenlenen Bu Etkinlikle, Gençlerde Farkındalık Yaratılmak İstendi. Türkiye'de Her Geçen Gün Bu Etkinlikler Artıyor. Son Yıllarda Kanser Tedavisinde Önemli Gelişmeler Oldu. Kanser Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlardan Söz Ediyoruz. Kanser Önlenebilir Bir Hastalık. Kanser Dünyada Önemli Oranda Tedavi Edilebilir Hale Geldi. Türkiye'deki Oranlara Da Baktığımızda, Birçok Üniversitemizde Yapılan Tedavilerde Kanser Hastalığı Yenildi."  Onkoloji Günleri'ne Katılan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanserle Savaş Dairesi Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin, Kanserle Mücadelede, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Üniversitelere, Belediyelere, Eğitim Ve Araştırma Hastanelerine Büyük Görevler Düştüğünü Söyledi.      "FARKINDALIK YAPMAK KOLAY DEĞİL"       Onko-Sev Derneği Başkanı Salih Yüce İse Programa 25 Ülkeden Katılım Olduğunu Belirterek, Dernek Olarak Çocuk Ve Gençleri Kansere Karşı Korumayı Hedeflediklerini Söyledi. "Çocuk Ve Gençleri Kansere Karşı Korumak Gerekiyor. Kanser Çok Tehlikeli Bir Sağlık Problemi. Erken Teşhis Kanser Tedavisini Kolaylaştırıyor. Bu Nedenle Kansere Karşı Ailelerin, Çocukların Ve Gençlerin Doğru Bilgilendirilmesi, Hastalığın Önlenmesi Ve Erken Teşhis Açısından Oldukça Önemli. Sağlık Bakanlığı, Dünyada Ve Türkiye'de Önümüzdeki Yıllarda Birinci Ölüm Nedeninin Kanser Olacağına Dikkat Çekmekte. Kansere Neden Olan Tütün, Beslenme Ve Çevresel Etmenlerin Çok İyi Bilinmesi Gerekiyor. Başta Aile, Çocuk Ve Gençlerde Toplumsal Bir Bilinç Yaratılması, Kanserden Korunma Hayati Önem Taşıyor." IMG_5570Muş Kültür Merkezi'nde Düzenlenen Toplantı Ve Söyleşilerin Ardından Katılımcılar, Kanser Hastalığına Dikkat Çekmek Adına Muş Belediyesi Önünde Toplanıp, Halay Çektiler. Katılımcılar Buradaki Etkinliğin Ardından Muş Valiliği Önüne Kadar Yürüyüş Yaptılar

Belediyesi Önünde Toplanıp, Halay Çektiler. Katılımcılar Buradaki Etkinliğin Ardından Muş Valiliği Önüne Kadar Yürüyüş Yaptılar

Editör: TE Bilisim