İstanbul'da Maçka'da Bu Akşam Şiddetli Bir Patlama Meydana Geldi. Patlamadan Sonra Olay Yerine Çok Sayıda İtfaiye Ve Ambulans Sevk Edildi.

Patlamadan Sonra İlk Resmi Açıklamayı Yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 20'ye Yakın Yaralı Olduğunu Söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Vodafone Arena'daki Patlamayla İlgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İle İstanbul Valisi Vasip Şahin'den Bilgi Aldığı Bildirildi.

Patlamadan Sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İle Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın İstanbul'a Hareket Ettiği Belirtildi.

İstanbul Dolmabahçe'de Vodafone Arena Stadı'nın Yakınında Şiddetli Bir Patlama Meydana Geldi. Patlamadan Sonra Silah Sesleri Duyuldu.

Beşiktaş-Bursaspor Maçının Sona Ermesinden Sonra Taraftarın Stattan Dağıldığı Saatlerde Meydana Gelen Patlamanın Bomba Yüklü Bir Araçla Gerçekleştirilmiş Olabileceği Bildirildi.

Patlamanın Çevik Kuvvet Otobüsüne Yönelik Gerçekleştirildiği Belirtiliyor. Olayda Yaralıların Da Olduğu Belirtiliyor.

Patlama Sesinin Anadolu Yakası'ndan Da Duyulduğu Söyleniyor.

BAŞBAKAN YILDIRIM BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Beşiktaş'taki Patlamalara İlişkin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'den Bilgi Aldı.

Başbakanlık Kaynaklarından Alınan Bilgiye Göre, Yıldırım, İçişleri Bakanı Soylu Ve İstanbul Valisi Şahin İle Görüştü.

Başbakan Yıldırım, Soylu Ve Şahin'den Patlamalara İlişkin Bilgi Aldı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: 20'YE YAKIN YARALI VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “20’ye Yakın Yaralımız Var” Dedi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TBMM Genel Kurulunda Yaptığı Konuşmada İstanbul’da Meydana Gelen Patlamayla İlgili, “Saldırının Hedefi Çevik Kuvvet Polisleri Oldu. Bombalı Bir Araç Olduğu Değerlendiriliyor. 20’ye Yakın Yaralımız Var. Şehit Sayısı Konusunda Bilgimiz Yok” Şeklinde Konuştu.   

GEÇİCİ YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Radyo Ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlık Tarafından İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena Yakınında Meydana Gelen Patlamaya İlişkin Geçici Yayın Yasağı Getirildiğini Duyurdu.

Kuruldan Yapılan Yazılı Açıklamada, 6112 Sayılı Radyo Ve  Televizyonların Kuruluş Ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 7'nci Maddesinde  "Milli Güvenliğin Açıkça Gerekli Kıldığı Hallerde Veya Kamu

Düzeninin Ciddi  Şekilde Bozulmasının Muhtemel Olduğu Durumlarda" Geçici Yayın Yasağı  Getirilebileceğinin Öngörüldüğü İfade Edildi.

Açıklamada, Patlamanın Da Anılan Hüküm Çerçevesinde Olduğunun  Değerlendirildiği Ve Söz Konusu Olayla İlgili Başbakanlığın Yazısı İle Geçici  Yayın Yasağı Getirilmesinin Uygun Görüldüğü Belirtilirken, Yasağın İçeriğine  İlişkin Şu Bilgiler Paylaşıldı:

"Yayın Yasağı Medya Hizmet Sağlayıcıları Anılan Patlamaya İlişkin  Olarak Yapılacak Yayınlarda 6112 Sayılı Kanun'da Ve Diğer Kanunlarda Sayılan  Yayın İlkelerine Uyulması, Toplumda Korku, Panik Ve Kargaşa Oluşturabilecek,  Terör Örgütlerinin Amaçlarına Hizmet Edebilecek Yayınlardan Kaçınılması Ve Bu  Çerçevede, Yayın Yasağı Patlamaya İlişkin, Patlama Anı, Patlama Sonrası Olay  Yeri, Kamu Görevlilerinin Olay Yerinde Yürüttükleri Çalışmalar, Varsa Patlama  Sonucu Yaralanan Veya Hayatını Kaybeden Kişilere Ait Görüntü, Görsel Öğe Ve  Benzeri Unsurlara Ve Bunlarla İlgili Abartılı Anlatımlara, Olayın Aydınlatılması,  Şüphelilerin Yakalanması Ve İrtibatlarının Deşifre Edilmesinin Engellenmemesi  İçin, Resmi Makamlarca Yapılan Açıklamalar Dışında Olaya İştirak Etme Şüphesi  Bulunan Kişilere, Bu Kişilerin Bulundukları Yerlere, Kullandıkları Araçlar Ve  Benzeri Diğer Hususlara, Yayınlarda Kesinlikle Yer Verilmemesini İçermektedir."

5 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'ta Çevik Kuvvet Ekibine Yönelik Düzenlenen Saldırıya İlişkin Terörden Sorumlu Başsavcı Vekili İsmail Uçar İle 5 Cumhuriyet Savcısı Görevlendirildi.

123456---kopya-213.pngyesyeni-logo-final-723.png

 

Editör: TE Bilisim