Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orthan Fevzi Gümrükçüoğlu:İlelebet ‘ya istiklal ya ölüm’ diyeceğiz

Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlanıyor. Bugün Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan törenlere Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde devam edildi.

Burada katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türk milletinin ‘ya istiklal ya ölüm’ kararlılığını ilelebet sürdüreceğine dikkat çekti. “1916’nın 18 Nisan’ında gerçekleşmiş olan işgale silahlı kuvvetlerimiz ve halkımız tarafından 1918’in 24 Şubat’ında son verildi” diyen Gümrükçüoğlu özetle şunları kaydetti: “O işgal sırasında askeri kuvvetlerimiz halkımız direndi, şahadete yürüdü. Halkımız muhacir oldu. İşgal sırasında muhacirleri hiç unutmayan aziz milletimiz günümüzde de komşu ülkelerden gelen muhacirlerle ekmeğini bölüşmeye devam ediyor. Trabzon’umuz tarihinden gelen bu büyük özelliğini ilelebet taşıyacaktır. Bu süre zarfında milletimiz çok hadiseler yaşadı ama hep ‘tek bir vatan, tek bir bayrak, tek bir devlet ve 81 milyonu ile tek bir millet’ dedi. Bu aziz millet 15 Temmuz 2016’da kendi içindeki hainlerin darbe teşebbüsünü canını ortaya koyarak engelleyerek bütün dünyaya nasıl bir istiklalin sahibi olduğunu gösterdi. Bugünde şehitler kervanı devam ediyor. Kahramanlarımız terörü ortadan kaldırmak için, hiç kimsenin bir karış toprağında gözü olmadan Afrin’de canını ve kanını ortaya koymaktadır. Düşman işgalinden kurtuluşumuzun 100’üncü yılını kutlarken daha geçen yıl 15 yaşındaki evladımız, Eren’imiz, Astsubay Ferhat Gedik ağabeyiyle vatanı için şahadete ulaşırken en büyük örneklerden birini ortaya koymuş oldu. Bu aziz millet ilelebet aynı fedakârlığı, aynı şahadete yürümeyi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş savaşında ifade ettiği gibi ‘ya istiklal ya ölüm’ demeyi ilelebet sürdürecektir. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere geçmişimizdeki bütün şehitlerimizi bugünde şahadet yolunda canlarını ortaya koymakta olan asker ve polislerimiz ile sivil vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, istiklalimizin ebediyen süreceğini sizlerle paylaşıyorum.”

YAVUZ: DAİMA GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ

Trabzon Valisi Yücel Yavuz da konuşmasında güçlü olmanın önemine dikkat çekerken, “Güçlü olmak zorunda olduğumuzu biliyoruz” dedi. Yavuz, “Kurtuluşun yıldönümünü idrak ederken bunların tekrarlanmaması için neler yapmamız gerektiğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamamız gerektiğini biliyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz ve güçlü olmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Ülkemiz terörle mücadele ediyor, milletimiz terörle mücadele konusunda büyük kayıplar verdi. 15 Temmuz hain darbe girişiminde neyin nasıl kurgulandığını gördük. Birlik ve beraberlik ruhumuzla bunu püskürttük. Mücadelemiz devam ediyor daha da edecek. Güney sınırımızda Fırat Kalkanı Operasyonu ile o bölgedeki asayişi düzenledik şimdi Afrin bölgesinde Zeytin Dalı Operasyonu ile o bölgedeki bütün şer odaklarını defetmek için kahraman ordumuz ve silahlı kuvvetlerimiz oradaki mücadelemize devam ediyor” şeklinde konuştu.

Kurtuluş etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Kutlamalarda Vali Yavuz ve Başkan Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Garnizon Komutanı Osman Akyıldız, kamu kurumları ve STK’ların yetkilileri ile vatandaşlar hazır bulundu.

670-190.gif123456---kopya-20180224141811.png

Editör: TE Bilisim