Akçaabat’ta İki İranlı Tırnakçı ( Hırsız ) Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğüne Bağlı Polisler Tarafından Takip Edilerek Yakalandılar.

Akçaabat Düzköy Yolu Üzerinde Bulunan Kum Çakıl Deposuna Giden, Muhammedî Ve İsaf İsminde İki İranlı Arkadaş Buradan Saksıda Çiçek Yetiştireceklerini Ve Kendilerine Bir Çuval Kum Lazım Olduklarını Söyleyerek İşyeri Sahibine Yaklaştılar. İşyeri Sahibi İse İki İranlı Vatandaşa Bir Çuval Kum Verdikten Sonra Parasını Almak Üzere İranlı Vatandaşların Para Vermelerini Bekledi. İki İranlı Ceplerinden Çıkardıkları Paralardan İşyeri Sahibine Verdiler, Daha Sonra İşyeri Sahibi Uyanık Davranarak İranlı Vatandaşlara “Kardeşim Verdiğiniz Paralar Eski”İranlıların Verdiği Cevap İse “Biz Yeni Türk Paralarını Tanımıyoruz Sende Yeni Para Varsa Bize Gösterirmisin” Kum Çakıl Depo Sahibi, Cebinden Çıkardığı Tomar Para Destesini İranlılara Gösterir ve Daha Sonra İranlılar Vatandaşın Elindeki Paraları Alıp Para Destesini Saymaya Başlarlar. İranlılar Paraları Saydıkları Esnada Tırnaklama Yöntemiyle Desteden 5.000 TL. Çalarlar Ve Olay Yerinden Kaçarlar. Kum Çakıl Depo Sahibi Vatandaş İse Eline Aldığı Deste Parasını Saydıktan Sonra Destesinden 5.000 TL’nin Çalındığını Fark Eder Ve Hemen Polisi Arar.

Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğünü Arayan Kum Çakıl Depo Sahibinin İşyerine Gelen Polisler Kamera Kayıtlarını İnceledikten Sonra Geniş Çaplı Operasyona Başlarlar.

İranlı Vatandaşların Arabalarını Ve Yüzlerini İyice Kamera Kayıtlarında İnceleyen İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri İranlı Hırsızları Trabzon Değirmendere’de Araçları İle Birlikte Yakaladılar.

Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğüne Getirilen İki İranlı Hırsız 20.11.2016 / Pazar Günü Akçaabat Adliyesinde Mahkemeye Çıkarılacaklar. Büyük İhtimalle Tutuklanması Beklenilen İki İranlı Hırsız İçin Sınır dışı Edilmesi de Bekleniyor.

Bu Arada 5.000TL.Si Çalınan Kum Çakıl Deposu Sahibine Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri Parasını Vererek Operasyonun Başarı İle  Noktalanmasına Neden Oldular.

123456---kopya-120.pngyesyeni-logo-final-629.png

Editör: TE Bilisim