İçişleri Bakanlığı Duyurdu! Bir Kısıtlama Daha Kaldırıldı...

Gelen Bir Son Dakika Haberine Göre; İçişleri Bakanlığı Genelgesine Göre Lokanta, Restoran, Kafe, Kıraathane, Çay Bahçesi Gibi İşletmelerin Çalışma Saatine Yönelik Kısıtlamalar Kaldırıldı

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine, “Lokanta, Restoran, Kafe, Kıraathane Vb. İşyerlerinin Çalışma Saatleri” Hakkında Genelge Gönderdi.

Genelgeye Göre,  21 Temmuz’dan İtibaren Lokanta, Restoran, Kafe, Kafeterya, Çorbacı, Kokoreççi, Çiğ Köfteci, Kıraathane, Kahvehane, Çay Bahçesi, Dernek Lokali Vb. İşletmelerin Çalışma Saatlerine Yönelik Kısıtlamalar Kaldırıldı.

Bu İşletmeler,  Genel Mevzuatları Ve Ruhsatlarında Belirtilen Saat Aralıklarında Faaliyette Bulunabilecek Bakanlığın, 81 İl Valiliğine Gönderdiği Genelgede, Covid-19 Salgınının Toplum Sağlığı Ve Kamu Düzeni Açısından Oluşturduğu Riski Yönetme, Sosyal İzolasyonu Temin, Güvenli Mesafeyi Koruma Ve Yayılım Hızını Kontrol Altında Tutmak Amacıyla Sağlık Bakanlığı Ve Koronavirüs Bilim Kurulunun Önerileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Talimatları Doğrultusunda Birçok Tedbir Kararı Alınarak Uygulamaya Geçirildiği Hatırlatıldı.

Genelgede, İçerisinde Bulunulan Kontrollü Sosyal Hayat Döneminde, Salgınla Mücadelenin Genel Prensipleri Olan Temizlik, Maske Ve Fiziki Mesafe Kurallarının Yanı Sıra Her Bir Faaliyet Alanı/İş Kolu İçin Alınması Gereken Önlemler Ayrı Ayrı Belirlenerek Bu Kural Ve Tedbirler Çerçevesinde Faaliyetlerin Sürdürüldüğü İfade Edildi.

Bu Çerçevede;  Daha Önce İllere Gönderilen Genelge İle Faaliyetleri Geçici Süreliğine Durdurulan Lokanta/Restoran/Kafe/Kıraathane Vb. İşyerlerinin 1 Haziran 2020 Tarihinden İtibaren Belirlenen Kurallar Dahilinde Saat 22:00’a Kadar Hizmet Verebilecekleri Talimatlandırıldığı, Söz Konusu İşletmelerin Sundukları Hizmetlere İhtiyacın Artması Nedeni İle Kapanış Saatlerinin 24:00’a Uzatıldığı Anımsatıldı. Yine İllere Gönderilen Genelge İle  Marketler, Pazar/Satış Yerleri, Berber, Güzellik Salonu/Merkezi, Kuaför Vb. İş Yerleri İle Alışveriş Merkezlerinin Çalışma Saatlerine Yönelik Kısıtlamalar Kaldırıldığı Hatırlatıldı.

Genelgede, Gelinen Aşamada; Koronavirüs Bilim Kurulu Tarafından Sektörel Bazda Yayımlanan Rehberlerde Belirtilen Tedbirlere Riayet Edilmesi Kaydıyla 21 Temmuz’dan İtibaren Lokanta, Restoran, Kafe, Kafeterya, Çorbacı, Kokoreççi, Çiğ Köfteci, Kıraathane, Kahvehane, Çay Bahçesi, Dernek Lokali Vb. İşletmelerin Çalışma Saatlerine Yönelik Kısıtlamaların Kaldırıldığı, Belirtilen İşletmelerin Genel Mevzuatları Ve Ruhsatlarında Belirtilen Saat Aralıklarında Faaliyette Bulunabilmelerine Karar Verildiği İfade Edildi.

Valilikler Ve Kaymakamlıklarca Konuyla İlgili Olarak Gerekli İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararlarının Alınacak.

b-520.jpg

Editör: TE Bilisim