İçişleri Bakanı Soylu, Karadeniz Bölgesi'nin Türkiye'nin En Güvenli Ve Sorunsuz Bölgesi Olduğunu Aktararak "Yıllardır Böyledir Ama Bunu Bile Çekemeyen Bir Şeyler Yapmaya Çalışıyor. Türkiye'nin Üzerinde Birileri Gölge Oyunu Oynamak İstemektedir" Dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Sürmene İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresi'nde Yaptığı Konuşmada, Salondakilere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İle Başbakan Binali Yıldırım'ın Selamını İletti.

Partililere Emeklerinden Dolayı Teşekkür Eden Soylu, Siyasette Hizmetin Önemine İşaret Ederek, AK Parti'nin 15 Yıldır Büyük Bir Gayreti Ortaya Koyduğunu Bildirdi.

"Yıllarca Ekonomik Operasyonlarla Bizleri Uğraştırdılar"

Bakan Soylu, Karadeniz Bölgesi'nin Türkiye'nin En Güvenli Ve Sorunsuz Bölgesi Olduğunu Aktararak, "Yıllardır Böyledir Ama Bunu Bile Çekemeyen Bir Üst Akıl, Bir Şeyler Yapmaya Çalışıyor." Dedi.

Soylu, Karadeniz'de Sığınmacı Kaçakçılığı Diye Bir Meselenin Hiçbir Zaman Olmadığına İşaret Ederek, Şu Değerlendirmelerde Bulundu:

"Yoktur Ama 13 Ağustos'tan İtibaren Birden Bire Kaçakçılık Hadisesi Meydana Gelmeye Başladı. Bir Aydır. 834 Kişiyi Sahil Güvenliğimiz, 237 Kişiyi De Jandarmamız Yakaladı. Toplam Bin 71 Kişi. Bir Ay İçerisinde, Herhangi Bir Kaçakçılık Olmayan Karadeniz İçin İfade Etmek İstiyorum Ki Bu Önemli Bir Rakamdır. Bin 71 Kişi. Tıpkı Onun Gibi Hiç Olmayan İşler... Eren Bülbül Evladımızın Şehadeti, Ondan Önce 3 Polisimizin Şehit Olmasıyla Neticelendirilen Yine Maçka İlçemizdeki Saldırı. Peki Sebep Nedir? Sebebi Şu, Türkiye'nin Üzerinde Birileri Gölge Oyunu Oynamak İstemektedir. Türkiye'den Kötü Bir Fotoğraf, Her Yerini Sorunlu Göstermek İstemektedirler."

"Türkiye Bugün Çok Ciddi Bir Mücadelenin İçerisindedir"

Oysa Türkiye'nin Bugün Çok Ciddi Bir Mücadele İçerisinde Olduğuna Vurgu Yapan Soylu, Bir Yandan PKK, Bir Yandan PYD, Bir Yandan FETÖ, Sınırlar Dışında DEAŞ İle Çok Ciddi Bir Mücadele Ortaya Koyduklarını İfade Etti.

Bakan Soylu, Öte Taraftan 4,5 Milyon Suriyelinin Göçünü Yönetmeye Çalıştıklarını Belirterek, "Bir Yandan Üzerimizden Geçirmeye Çalıştıkları Uyuşturucunun Önünü Kesmeye Çalışıyoruz. Diğer Yandan 2019 İtibarıyla Kendimizi Yeni Bir Geleceğe Hazırlıyoruz Ve Hepsini Yaparken De Ekonomimiz İlk Çeyrekte Yüzde 5, İkinci Çeyrekte Yüzde 5,1 Büyüyor. İşsizlik Azalıyor, İhracatımız 150 Milyar Doların Üzerine Yeniden Çıktı." Diye Konuştu.

Bütün Bunların Kolay İşler Olmadığına Değinen Soylu, Şunları Aktardı:

"Bu Başarıdan Rahatsız Olanlar Var. Onlar Bizim Nereden Güç Aldığımızı Biliyorlar. Bu Milletin Güçlü Olduğunda Neler Yapabileceğini Çok İyi Biliyorlar. Osmanlı'yı Osmanlı Yapan Kılıç Değil, İman Olduğunu, Bu Birlik Olduğunu, Beraberlik Olduğunu Biliyorlar. O Yüzden Bir Yandan Terörle Mücadelemize, Bir Taraftan Kardeşliğimize, Bir Yandan Da Kültürümüze Saldırıyorlar Ve Recep Tayyip Erdoğan'ı, Kıymetli Cumhurbaşkanımızı Ve AK Parti'yi Kabul Edemiyorlar. Hazmedemiyorlar Ve Sürekli Ona Saldırmaya Çalışıyorlar."

"Etrafımızda Başka Bir Hali Oluşturmaya Çalışıyorlar"

Soylu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz Darbe Girişimine İlişkin Görüşlerini Şöyle Dile Getirdi:

"Tanklarıyla, Toplarıyla, Tüfekleriyle, Helikopterleriyle Beraber, Bu Milletin Vergileriyle Elde Ettiklerini, Bu Millete Bir İhanet Anlayışı Olarak Ortaya Koymaya Çalıştılar. Bu Millet Çıplak Elleriyle Beraber Darbeye 'Dur' Dedi, Sadece Darbeye 'Dur' Demedi, Bu Memleketin Üzerinde Yıllardır Oynanan Oyuna, Amerika'dan Batıya Kadar Her Noktada Oynanan Oyuna, 'Anadolu'dan Elinizi Çekin, Elinizi Kırarız.' Dedi.

Mesaj Çok Net Ve Açıktır. Etrafımızda Başka Bir Hali Oluşturmaya Çalışıyorlar. 15 Temmuz'u Başaramadılar, Türkiye'yi İstila Edemediler, Ekonomik Olarak Zayıflatamadılar, İstikametini Değiştiremediler, Büyümesini De Engelleyemediler."

Türkiye'nin, Enerjiden Turizme Kadar Her Alanda Yüksek Derecede Büyümesinin Devam Ettiğine Dikkati Çeken Soylu, Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

"Uluslararası Doğrudan Yatırım Geliyor. Bu Sefer Başka Bir Oyunu, Başka Bir Tezgahı Senaryoya Koymaya Çalıştılar. Hemen Irak'ın Kuzeyinde, 'Acaba Burada Bir Referandum Yapıp Türkiye'nin Huzurunu Bozabilir Miyiz? Bölgenin Huzurunu Bozabilir Miyiz? Türk'ü Kürt'e, Kürt'ü Arap'a Düşürebilir Miyiz? Burada Bir Karmaşıklığı Ortaya Getirebilir Miyiz?' Diye Bir Anlayışı Ortaya Koymaya Çalıştılar. Bunu Sağlayanlara Bu Akılları Verenlere, Sonra Da Kenara Çekilip, 'Şöyle Mi Yapsak, Böyle Mi Yapsak?' Diye Birtakım Senaryoların İçerisinde Olanlara Da Sürmene'den Sesleniyorum: E Akılsızlar Bugüne Kadar Yaptığınız Hiçbir Şey Türkiye'yi Zayıflatmadı."

Yapılanlar Karşısında Türkiye'nin Kişi Başına Gelir Seviyesinin Sürekli Arttığını, Yol, Üniversite Ve Şehir Hastaneleri Gibi Yatırımların Devam Ettiğini Belirten Soylu, "Kendi İnsanını Geleceğe Taşıyan Güçlü Bir Yapımız, Güçlü Bir Ekonomimiz Var. Bugün 11 Bin Doları Aşan Kişi Başına Gelir Seviyemiz Var. Ne Yapsanız Da Ne Etseniz De Hangi Tezgahı Ortaya Koysanız Da Bu Coğrafyada Türkiye'nin Hakimiyetini Engelleyemeyeceksiniz. Bütün Bunları Hep Birlikte Gerçekleştirecek Bir Anlayışı Ortaya Koymak Durumundayız." İfadelerini Kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2019'un Çok Önemli Olduğunu Anlatarak, Konuşmasını Şöyle Tamamladı:

"Karşımızda Nasıl Birlik Ve Beraberlik İçerisinde Olduklarını Görüyorsunuz. Terör Örgütüymüş, Şuymuş, Buymuş, Hiçbir Şeyin Hesabını Yapmıyorlar. Hep Beraber Bir Araya Geliyorlar, Birilerini Savunuyorlar Ve Birbirleriyle '2019'da Acaba Bu AK Parti İktidarını Nasıl İktidardan Uzaklaştırabiliriz?' Diye Bunun Hesabını Gerçekleştirmeye Çalışıyorlar. Onun İçin Bugüne Kadar Yaptığımız Çalışmalardan Çok Daha Önemli Çalışmaları Bu İki Yıl İçerisinde Gerçekleştirmeliyiz. Kucaklarımızı Açmalıyız, 4,5 Milyon Yeni Genç Seçmen Gelecek, Onlara Yeni Türkiye'nin Heyecanını, İdealini, Anlayışını Anlatmalıyız. Neler Yapmak İstediğimizi, Türkiye'nin Hangi Zorluklarla Karşı Karşıya Kaldığını Ve Engelleri Nasıl Aştığını, Etrafımızdaki Coğrafyanın Ve Mazlumların Bu Ülkeden Neler Beklediğini Hep Birlikte Anlatmalıyız.

0-051.png1-044.png

Editör: TE Bilisim