Her Atık Çöp Değildir!

Sarıtaş Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Ve Kültür Derneği, Farkındalık Projeleri üreterek geri dönüşüme katkı sağlamayı amaçlıyor.

Atıkların yeniden değerlendirilmesi ancak geri dönüşüm ile sağlanır. Geri dönüşüm, yeniden değerlendirilme imkanı olan bu atıkların fiziksel veya kimyasal işlemlere tabi tutularak ikinci bir hammaddeye dönüştürülmesine denir. Geri dönüşümde amaç kaynakların aşırı ölçüde kullanımını önlemek, atıkların kaynaklarında ayrıştırılmasını sağlamak, atık çöp miktarının azalmasını sağlamaktır.

b79e6093-506f-410b-81b4-d129b10681fb.jpg

“Her atık çöp değildir!” temasıyla projeyi uygulamaya koyduklarını belirten dernek başkanı Coşkun Ekici: ”Geri dönüşüme katkı sağlayarak hem doğal kaynaklarımızı korumuş oluruz hem de yeniyi üretmek yerine elimizde zaten var olan geri dönüştürülebilir atıkları kullanarak sınırlı orandaki doğal kaynaklarımızı koruyabilir, enerjiden tasarruf edebilir, daha az atık için daha az yer açabilir böylelikle ekonomimize de katkı sağlayabiliriz. Hem de bizden sonra gelecek olan kuşaklara kullanabilecekleri kaynak bırakmış oluruz. Çünkü bu dünya hepimizin! Toplanma merkezleri olan mahallemiz esnafları Ekici Market (Ali Ekici) ve Sarıtaş Market’e (Cemil Baş) teşekkür ederim. Ayrıca, 3. toplanma merkezi olan Velioğlu mevkiinde bulunan mahalle odasına da atık yağları, kağıtları ve pillerinizi bırakabilirsiniz. Tüm mahalle sakinlerinden duyarlılık ve destek bekliyoruz. Ayrıntılı bilgi için bizlerle iletişime geçebilirler” dedi.

karavan-005.png

Editör: TE Bilisim