Olmadı  Trabzonspor …

Spor Toto Süper Lig'in 15.haftasında Trabzonspor komşusu Rizespor'a Kweuke, Murat Duruer ve Deniz Kadah'ın attığı gollerle 3-0 mağlup oldu. Bordo mavililerde Cardozo bu sezon ikinci penaltısını Rize önünde kaçırdı.

Maça hızlı şekilde başlayan Trabzonspor bulduğu pozisyonları çömertçe harcadı,üstüne cardozanın kaçırdığı penaldı maçın dönüm noktası oldu,rizespor sağ taraftan geliştirdiği ilk atakta Léonard Kweuke ile golü buldu, Trabzonspor’ un beklemediği bir anda tamda gole yaklaşmışken kalesinde golü gördü, bu dakikadan sonra baskıyı artırsa da golü bulamadı, yıllardan beri Trabzonspor’un aksayan tarafı olan sol kanadı hikmet karaman çok iyi biliyordu, dersine iyi çalıştığı belliydi, bu taraftan ne Alper nede Yusuf varlık gösteremedi, tam ta ilk yarı bitti derken sol çaprazdan murat’ın golü Trabzonspor’u şoka soktu.

İkinci yarıya Alper, Erkan zengin değişikliği ile başlayan Trabzonspor bir türlü kaleci Itandje’ı geçemedi, saymadım ama en az 5 gol posizyonu kurtardı, zaden penaltı ile müthiş bir güven kazanmıştı baskı golü getirmeyince Sadi hoca Douglas’ın yerine marco marini oyunu aldı,artık iyice risk almıştı dakikalar geçiyor Trabzonspor golü bulamadı, defansın büyük hatasını deniz kadah affetmedi ve skoru 3-0 yaptı, bu dakikadan sonra dönüş zordu zaden Trabzonsporlu futbolcularda bu dönemde zoru başaracak ne  inanç nede güçleri vardı.

Sonuç olarak Rizespor haklı bir galibiyet aldı tebrik ediyoruz , Hikmet hoca dersine iyi çalışmış hediyesi olan 3 puanı hanesine yazdırdı, Trabzonspor’a gelince artık Sadi hoca şunu anlamalı ne Alper nede Yusuf ile sol taraf olmaz buna acil çözüm bulmalı, defans hiç olmadığı kadar kötüydü sanki ilk kez beraber oynamışçasına acemice hatalar yaptılar,ortada 10 numarada oynayan Özer ise sadece forma numarası vardı beceri ise yok oyunu yönlendiremedi, onur’un yediği golleri ben kendisine yakıştırmadım acaba kendisi yakıştırdı mı ? takımın bütünü maçta kötüydü ortada bir sorun var ama ne? yeni başkan paraları ödemişti ve takımdan galibiyet bekliyordu, sorunun sadece para olmadığı bu maçta kendini gösterdi. Başka ne sorun var bilinmez ama Usta işe el atmalı 50.yılda bu kadroyla bu oyun planıyla asla ulaşılmaz, taraftar ancak rüyasında görür şampiyonluğu. Biz yeni başkanın en kısa sürede bu işe çözüm bulacağına inanıyoruz veya  inanmak istiyoruz…..

HASAN AKSU

Editör: TE Bilisim