TBMM Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, Trabzon’da Düzenlediği Basın Toplantısında ‘Hayır’ Oyu Propagandasına Baskı Yapıldığını Kaydetti.

TBMM Başkan Vekili Ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Anayasa Değişikliği İle İlgili 16 Nisan’da Yapılacak Referandum Öncesinde Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde Bir Basın Toplantısı Düzenledi.

CHP’nin Eski Ve Yeni İl Başkanları Ve Yöneticilerinin De Katıldığı Basın Toplantısında Hamzaçebi, Dikkat Çeken İfadeler Kullandı. Referandum İçin Memleketi Trabzon’da 2 Gün Boyunca Çalışmalar Yürüteceğini İfade Eden Hamzaçebi,”2 Gün Boyunca Çeşitli Etkinlikler Çerçevesinde Trabzon’da Çalışmalar Yürüteceğim.  16 Nisan Günü Bütün Seçmenlerimiz Sandık Başına Giderek Kendisine Sunulmuş Olan Anayasa Değişikliği İle İlgili Görüşünü ‘Evet’ Veya ‘Hayır’ Oylarıyla Kanaatini Gösterecek. Bu Referandum Cumhuriyet Tarihimizin En Önemli Oylamalarından Biri. Burada Siyasi Partiyi Oylamıyoruz, Genel Seçim Değil. Bu Sandıktan Bir Hükümet Kurulmayacak, Meclis Yenilenmeyecek. Bunun Adı Anayasa Değişikliğine İlişkin Halk Oylamasıdır. Bu Oylamada Bütün Oyları Saygı Değerdir. ‘Evet’ Oyları Da ‘Hayır’ Oyları Da Demokrasinin Gereğidir.

Buradan Çıkacak Olan Sonucu Herkes Saygıyla Karşılayacaktır, Karşılamalıdır. 17 Nisan Sabahı Kucaklaşma Bu Toplumun Bütünleşmesi Açısından Son Derece Önemli. Bir Birimizle Ayrışma Değil Bütünleşmek Gerekir. Toplumun Buna İhtiyacı Vardır” Dedi.

2003, 1 MART TEZKERESİNE ‘HAYIR’ TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ AÇTI

Hamzaçebi, Sözlerine Şu Şekilde Devam Etti: “Bu Seçimde Siyasi Parti Bağlarımızı, Siyasi Parti Üyeliklerimizi Bir Kenara Bırakacağız. Genel Seçimlerde Hangi Siyasi Partiye Oy Verirsek Verelim, Burada Ki Bakış Açımız Siyasi Parti Tercihimiz Olmamalıdır. Size Yakın Tarihten Bir Örnek Vermek İsterim. Tarih 1 Mart 2003. 2 Partili Bir TBMM Var. Mecliste AK Parti Ve CHP Var. AK Parti’nin Milletvekili Sayısı 363. CHP’nin 178. Sayısı Az Da Olsa Bağımsız Milletvekillerimiz Var. Hükümet TBMM’ye Tezkere Getirdi. Tezkere’nin Konusu 60 Bin ABD Askerinin İskenderun Üzerinden Türkiye’ye Girerek Irak Topraklarına Gitmesiydi. 60 Bin ABD Askerinin Irak’ta Yapacağı Operasyona TSK Destek Verecekti. Anayasamıza Göre TBMM’nin İzni Gerekiyordu. Böyle Bir Tezkerenin Arkasında Büyük Bir Hükümet Çoğunluğu Vardı. İktidar Partisinin TBMM’de 363 Milletvekili Vardı. Ancak Tezkere Mecliste Yeterli Oyu Alamadı Kabul Edilmedi. Bu Nedenle ABD Askerleri Türkiye Toprakları Üzerinden Irak’a Gidemedi. Türkiye’de Irak’ta Savaşın Tarafı Olmaktan Kurtuldu. O Gün Bu Tezkereye AK Parti’nin Bazı Milletvekilleri Ve Bakanları Hayır Oyu Verdi. Aksi Durumda Tezkere Meclisten Çıkardı. Hayır Oyu Veren AK Partililer Ülkenin Geleceğini Düşünerek Hareket Ettiler Ve Hayır Oyu Verdiler. Bunun Sonucunda Türkiye’nin Önü Açıldı. Türkiye, Irak’ta Savaşa Girmekten Kurtuldu Ve 15 Yıldır Süren AK Parti İktidarının Yolu O 1 Mart Tezkeresinin Reddedilmesi İle Açıldı. O Gün ‘Evet’ Oyu Verenler Daha Sonra ‘Hayır’ Oyu Çıkmasından Memnun Oldu. Bugün Aynı Tabloyu Yapıyoruz. 16 Nisan’da Çıkacak Halk Oylamasına Verilecek ‘Hayır’ Oyu Ülkenin Önünü Açacaktır. Bugün ‘Evet’ Savunanlar Yarın ‘Hayır’ Çıkmasından Mutlu Olacaktır” Diye Konuştu.

KUZEY IRAK BAYRAK MESELESİ..

Kerkük’te Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin Bayrağının Asılması İle İlgili Olarak İse Hamzaçebi, “2003 Yılında Irak’ta Ki İç Çatışmanın Başlamasından Sonra Kerkük’ün Nüfus Yapısında Önemli Değişiklikler Oldu. Kerkük’ün Bugün Irak Anayasasına Göze Özel Statüsü Var. Kerkük’te Kürtler, Türkmenler, Araplar Var. Son Karara Kadar, Kerkük’te Irak Devletinin Bayrağı Asılmaktadır. Bütün Kamu Binalarında Irak’ın Bayrağı Asılmaktadır. Ancak Kerkük Vilayet Meclisi Almış Olduğu Kararla, Irak’ta Kerkük’te Ki Kamu Binalarında Irak Devletinin Bayrağının Yanı Sıra, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin Bayrağı Asılmasına Karar Verildi. Oy Çokluğu İle Alındı. Türkmen Ve Araplar Karşı Oy Kullandı. Bu Karar Irak Anayasasına Aykırı. Doğru Bir Eylem, Doğru Bir Hareket Değildir. Kerkük’te Ki Türkmen Kardeşlerimizin Bu Konuda Ki Hassasiyetini Türkiye Cumhuriyetinin Gözetmesi Lazım. Orada Bütün Yerleşik Unsurların Barış İçinde Yaşaması, Türkiye Cumhuriyetinin Dış Politikasının Hedefi Olmalı.  Bugün Hükümet Yetkilileri De Irak Anayasasına Aykırı Olduğu Hükümette Bilmektedir. Önümüzde Ki Referandum Var. 16 Nisan’da Yapılacak Olan Bu Referandum Çerçevesinde Bazı Dış Politika Meseleleri Veya Bayrak Meseleleri Manevra Olarak Kullanılmaktadır. Amaç, 16 Nisan’da ‘Evet’ Oylarını Tırmandırmaktadır” İfadelerini Kullandı.

HAYIR OYU PROPAGANDASI BASKI ALTINDA

‘Hayır’ Oyu Propagandasına Büyük Baskı Yapıldığını İleri Süren Hamzaçebi, “‘Hayır’ Oyu Propagandası Büyük Baskı Altında. Eğer Halk Oylamasına Gidiyorsak, Rejim Değişikliği İle Sonuçlanan Bir Anayasayı Oylanacaksak Görüşlerin Serbestçe Özgürce İfade Edilmesi Gerekir. Bu Oylardan Birinde Baskı Varsa Ortada Demokratik Oylama Yoktur. ‘Hayır’ Afişlerinin Baskı Altında Kesildiğini Atıldığını Bir Çok İlimizde Büyükşehirde Görüyoruz. Ne Kadar Baskı Olursa Olsun Milletimiz Önüne Koyulmuş Bu Anayasa Değişiklik Teklifini Sağ Duyu İle Değerlendirecektir. İstenildiği Kadar Baskı Uygulansın, Vatandaşımız Anayasa Değişikliği Konusunu Sağ Duyu İle Değerlendirecektir. Burada Bütün Yetkiler Bütün Güçler Tek Bir Kişide Toplanmaktadır. Bunu Bugün Siyasi Kadrodan Bugün Ki Cumhurbaşkanından Düşünmeyin. Sistemleri Konuşurken Kişileri Konuşmak Yanlıştır. Bu Yetkiler Kimin Elinde Olursa Olsun Türkiye Tek Adam Rejimine Gider” Dedi.

123456---kopya-664.pngyesyeni-logo-final-20170405171840.png

 

 

Editör: TE Bilisim