Hakkari'nin Çukurca İlçesindeki Üs Bölgesine, PKK'lı Teröristlerin Irak'taki Kulika Dağı'ndan Düzenledikleri Füzeli Saldırıda 1 Asker Şehit Oldu, 3 Asker Yaralandı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesindeki Güven Dağı'ndaki Üs Bölgesine, PKK'lı Teröristlerin Kuzey Irak'taki Kulika Dağı'ndan Düzenledikleri Füzeli Saldırıda Ensesine İsabet Eden Şarapnel Parçası İle Yaralanan Adana Kozan Nüfusuna Kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Bülent Alp, Kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde Şehit Olurken, Aynı Saldırıda 3 Asker De Yaralandı. Yaralı Askerlerin Hayati Tehlikelerinin Olmadığı Belirtildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari'nin Çukurca İlçesinde 1 Askerin Şehit Olduğu Terör Saldırısı İle Açıklama Yaptı. TSK'dan Yapılan Açıklamada Şöyle Denildi:

"14 Ocak 2018 Tarihinde Hakkâri/Çukurca Bölgesinde, Bölücü Terör Örgütü Mensupları Tarafından Gerçekleştirilen Saldırı Sonucunda Bir Kahraman Silah Arkadaşımız Şehit Olmuştur. Bizleri Derin Bir Acı Ve Üzüntüye Boğan Bu Saldırıda Hayatını Kaybeden Aziz Şehidimize Allah’tan Rahmet, Şehidimizin Kederli Ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri İle Yüce Türk Milletine Başsağlığı Ve Sabır Dileriz.Türk Silahlı Kuvvetleri Asil Türk Milletinden Almış Olduğu Güç İle Tüm Terör Örgütleriyle Mücadelesine En Son Terörist Etkisiz Hâle Getirilinceye Kadar Azim Ve Kararlılıkla Devam Edecektir."

ŞEHİT ASKER MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Hakkari'nin Çukurca İlçesinde,PKK'lı Teröristlerin Kuzey Irak'taki Kulika Dağı'ndan Düzenledikleri Saldırıda Ensesine İsabet Eden Şarapnel Parçası İle Yaralanan Ve Kaldırıldığı Hastanede Şehit Olan Ağrı'nın Patnos İlçesi Nüfusuna Kayıtlı Olan, Yakınları Adana'nın Kozan İlçesinde Oturan 22 Yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Bülent Alp İçin Hakkari Dağ Ve Komando Tugayında Tören Düzenlendi.

Törene, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Çukurca 2.Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Kurum Amirleri, Asker Ve Polisler Katıldı. Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığı'na Bağlı Kavuşak 2. Hudut Bölüğünde Görev Yapan Şehit Alp'ın Cenazesinin Tören Alanına Getirilmesinin Ardından Bir Dakikalık Saygı Duruşunda Bulunuldu. Daha Sonra Şehit Alp'ın Özgeçmişi Okundu.

Duaların Okunmasının Ardından Şehit Alp'ın Cenazesi, Ailesinin Yaşadığı Adana'nın Kozanlı İlçesine Uğurlanmak Üzere Askerlerin Omuzlarında Tekbirler Getirerek Askeri Ambulansa Konulup Van'a Gönderildi. Şehidin Cenazesi, Van'dan Uçakla Memleketine Gönderilecek. Şehit Sözleşmeli Er Bülent Alp'ın Bekar Olduğu Belirtildi.

670-020.gif123456---kopya-20180114181652.png

Editör: TE Bilisim