BİLGİ BÜLTENİ

Yönetmen Yücel Müştekin’in farklı konu ve kurgusu ile alternatif sinemaseverleri salonlara çekmeyi hedeflediği ilk uzun metrajlı filmi “KIRMIZI” 15 Mayıs Cuma günü tüm Türkiye’de gösterime giriyor. Başrollerini Cemal Hünal, Selim Bayraktar ve Leyla Göksun’un paylaştığı film, heyecanı doruklara çıkaran kurgusu sayesinde beklenmedik bir son ile pekiştiriyor. Yücel Müştekin, kırmızı renginin insan hayatındaki yansımaları üzerine temalandırarak senaryosunu kaleme aldığı ilk uzun metrajlı filmin oyuncu kadrosu aynı zamanda filmin yapımcı firması olan JUA FİLM tarafından seçildi.

Yönetmen Yücel Müştekin’in ilk uzun metraj filmi olan “KIRMIZI” Jua Film’in yapımcılığında 9 Eylül’de “motor” dedi. Yaklaşık bir ay gibi kısa bir sürede çekimleri tamamlanan filmde, kırmızı renginin insan hayatına çağrışımları üzerinden yola çıkan Yönetmen Yücel Müştekin, farklı konu ve kurgu ile şekillendirdiği filmi ile alternatif sinemaseverleri salonlara çekmeyi hedefliyor. “KIRMIZI” zihinsel çağrışımlarına eşlik eden özel tema, renk düzenleri ve çekim tekniklerinin yer aldığı filmin en büyük sürprizlerinden biri ise başarılı televizyoncu Tayfun Talipoğlu’nun bir sokak filozofu “Akıl Delisi” karakteri ile sinema perdesine yansıyor olması.

KIRMIZI için bestelenen “Ruhum” ve “Neredesin Aşkım” şarkılarını Melis Sökmen, “Hayat” şarkılarını İlkay Akkaya yorumladı. “Ruhum” ve “Hayat” şarkılarına özel iki klip çekildi. Filmin medya sponsoru olan KralPop “Ruhum” şarkısının klibini, vizyon tarihinden bir hafta önce tüm Türkiye ile paylaşmaya başladı. Film ile ilgili yapılan “Ruhum” ve “Hayat” şarkıları engelliler için yeniden düzenlendi. İki klibin engelsiz versiyonları sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

FİLMİN KONUSU Umut, dayısının ona hediye ettiği hayallerinin peşinden gitmektedir. Yazdığı film senaryosunu bitirmek hayatının bütün amacı olmuştur. Ancak yaşadığı koşullar bir türlü buna izin vermez. Umut’un yakın arkadaşı Gökhan, hayallerini gerçekleştirmesi için arkadaşına yardımcı olacaktır.

Umut, Beyoğlu’ndaki eve taşındıktan sonra çekmek istediği filme odaklanmaya çalışır. Ancak işler bekledikleri gibi gitmez. Yaşanan tuhaf olaylar gün geçtikçe Umut’un kafasını kurcalamaya devam eder. Umut’un, sevgilisi Aslı ve arkadaşlarıyla eğlendiği gece ayyuka çıkan enteresan olaylar hepsinin hayatını alt üst edecektir. Tam bu sahnede sinemaseverlerin hayal gücünü zorlayacak anlar başlar.

Tanışmalarının birinci yılını kutlayan Aslı ve Umut arkadaşlarıyla doyasıya eğlendikten sonra, Umut’un Beyoğlu’nun arka sokakların bulunan evine giderler. Sekiz katlı yıkık dökük, terkedilmiş apartmanda Umut ve kapıcı dairesinde bulunan çift dışında başka kimse yaşamamaktadır. Umut ve Aslı eve geldikten sonra bir süre daha eğlenmeye devam eder. İkili uyumaya karar verdikleri sırada son derece şaşıracakları bir durumla karşılaşırlar. Kocaman kırmızı bir bavulun salonun tam ortasında durduğunu fark eden çift, şaşkınlıktan salonun ortasında kalakalırlar. İlk şaşkınlığı attıktan sonra her ikisi de bavulun kime ait olduğunu sorgulamaya başlar. Birbirini kötü bir şaka yapmakla suçlayan ikili sonunda bavulu açmaya karar verdirir. Bu karar ikisini de dehşete düşüren bir manzarayla karşılaşmalarına sebep olacaktır.

JUA FİLM Film endüstrisinin tamamen gişe getirisine odaklandığı bir dönemde, riskleri göze alarak alternatif bir filmi vizyona sokmaya hazırlanan JUA FİLM, 1.7 milyon TL’lik bütçeli KIRMIZI filmi ile hiçbir destek almadan sektöre hızlı bir giriş yaptı. Yapımcı Hasan Fırıncı, Yücel Müştekin’in yazdığı ve aynı zamanda yönetmenliğini üstlendiği filmin, senaryosunu çok beğendiği ve böyle bir filmin mutlaka sinemaseverlerle buluşması gerektiğini düşündüğü için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını söylüyor.

JUA FİLM  YAPIMCILIK "HASAN FIRINCI’NIN FİLMİ “KIRMIZI” 15 MAYIS’TA SİNEMALARDA!

KÜNYE     

Cast Direktörü:FAZİLET ERMANİŞ

Ses Kayıt:FİLM ATÖLYESİ

Kurgu:ERGÜN KONÜMAN

Sanat Yönetmeni:GÜLEN BAYKUŞ

Müzik:ÜTOPYA MÜZİK

Görüntü Yönetmeni:ULAŞ ZEYBEK

Uygulayıcı Yapımcı:GÜLSEN DOĞANCI

Yönetmen & Senarist:YÜCEL MÜŞTEKİN

Yapımcı:HASAN FIRINCI

ADNAN BAHADIR

AYDIN BAHADIR

YÜCEL MÜŞTEKİN

Yapım Şirketi:JUA FİLM

                                           OYUNCULAR                                                    

CEMAL HÜNAL:UMUT  

LEYLA GÖKSUN:ASLI

SELİM BAYRAKTAR:GÖKHAN

ALİ BALKAN AVCI:İBRAHİM

YASEMİN TUNCA:ESMA   

                              BÜLENT ERGÜN:TURGUT                              

ADELİYA YURASLİ:BURCU VE

                                                         TAYFUN TALİPOĞLU  AKIL DELİSİ                                                                         

                                                                              YÖNETMEN GÖRÜŞÜ

Hikâyeler, çocukluğumuzda babaannelerimizin anlattığı karga ile tilkinin peynir masalı ile girer hayatımıza… Her hikâye doğruyu bulmaya yönelik kurgulansa da çoğu zaman doğru saptırılır. Bazı hikâyeler yerel özellik taşısa da aslında her hikâye evrenin bir parçasıdır.

“Kırmızı” adlı sinematografik eseri aşkın iki halini farklı bir bakış açısıyla irdelemeyi amaçlar. 21. yüzyıl insan hayatında çok önemli değişimlerin olduğu bir dönemdir.

İnsan başta kendisi olmak üzere çevre, diğer canlılara öteki diye bakıp bencilliğin son noktasına gelmiştir. İki insan arasında aşkın iki hali beyaz cam ve para faktörleri ön plana çıkartılarak anlatılınca ne olur veya nasıl bir çelişki ortaya çıkar.

Hızlı, akıcı, aşk, şiddet, korku, para, ödül ve insan… Kırmızı birçok soruyu içinde barındırmaktadır. Sizce Sokrates doğruyu mu söylemiş? Sorgulanmayan hayat yaşamaya değmez…

CEMAL HÜNAL 2

???????????????????????????????????? ????????????????????????????????????
Editör: TE Bilisim