Enver Bulut Yazdı “Kent Konseyleri Taraflıdır Ve Siyasidir”

İktidar belediyelerinde oluşturulan “Kent Konseyleri taraflıdır ve siyasidir” zaten. Elbette aralarında iyi niyetli dürüst arkadaşlar vardır. Tarafsız olsalardı mahalle temsilcileri bu konseyde olması gerekirdi. Kendi aralarında kurulan bu konsey yöneticilileri ve üyeleri toplantıya iştirak etmemeleri, toplantının siyasi olduğunu söylemesi iktidardan yana tavır almış olması zaten siyasi demektir.

Siyaset, insanların nasıl yaşamak istediği bir sanattır. Tabi ki insanlar siyasi olmaları gerekir. Politik olmaları gerekir. Amaç toplumun sorunlarının nasıl çözülmesi gerektiğini ortaya koyarlar ve toplum da onları tercihlerine göre seçerler.

Kent Konseylerinin Belediyelerde belediyeye bağımlı kurulması yanlıştır. Kent Konseyleri bağımsız kurulmalıdır. Sorunları belediyenin görememesi mümkün mü? Kent Konseyi sorunları görecek ve belediyeye bildirecek belediye de çözecek öylemi? Çözmek isterse zaten çözer. Aksi belediyenin yanında yer alarak belediyeye politik güç vermiş olur. Bu da siyasi bir destektir ve dolayısı ile halkı oyalamaktan öteye gitmeyecektir.

Halkın kendi sorunlarının çözümü; Kent Konseyleri ve mahalle meclisleri bağımsız kurulmalıdır. Her meclis kendi mahallesinin çözülmeyen sorunları etrafında toplanmalı, tartışmalı, karar alıp kamuoyu yapmalı ve bu kararları Kent Konseyine bildirerek Kent Konseyi ile birlikte meclis yetkilileri katılarak ortak kamuoyu yaparlar ve baskı unsuru oluştururlar.

Darıca Halk Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı

Enver Bulut

ayder-turizm-logo-koksal-071-413-268.png

Editör: TE Bilisim