Eğitim-İş Akçaabat İlçe Temsilciliği Düzenlenen Törenle Açılışı Gerçekleşti.

Akçaabat sebat iş hanı 4.katta hizmete açılan Eğitim-İş Akçaabat İlçe Temsilciliği Açılış törenine  Eğitim-İş Trabzon Şube Yönetimi, CHP Ve ADD Heyetleri İle Eğitim-İş Üyeleri Katıldı.

Açılış töreninde bir basın açıklama yapan eğitim-iş sendikası Akçaabat ilçe temsilcisi Abdurrahman KÜÇÜKBEKAR şu açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Kazanımlarının Ve Değerlerinin Bir Bir Yok Edildiği, Kalanlarının Da Her Geçen Gün Yıpratılmaya Çalışıldığı Bir Dönemde Bugün Burada Mücadelemize Katkı Sağlayacak Temsilciliğimizin Açılışına Katılarak Bizlere Destek Verilmesi Çok Önemlidir.

IMG_6305TÖS’ Ün, TÖB-DER’ İn Emek Mücadelesi Anlayışı Ve Ulusal Duruşuyla Hareket Eden Sendikamızın, Sorunlara Yönelik Talep Ve Önerilerini, Alanlarda İfade Etme Konusundaki Kararlılığı, Sendikamızın Büyümesinde Önemli Rol Oynamıştır. Ülkemizin Sendikal Gündemine Damgasını Vuran Eğitim İş, En Sade Üyemizden Başkanlarımıza Kadar Bütün Arkadaşlarımızın Özverili Çalışmaları Sonucunda, Eğitim Çalışanlarının Takdirini Kazanarak Üye Sayısını Hızla Artırmaya Devam Etmektedir.

IMG_6310Yurtseverlere, Sınıf Mücadelesi Veren Aydınlara Ve Kurumlara Karşı Kapanların Kurulduğu Bir Dönemde, Yılmadan Mücadele Hırsını Ortaya Koyan, Sendikacılık Derdi Olan Tüm Örgütümüzü En İçten Duygularla Kutlarız.

Akçaabat Temsilciliğimiz De Temsilcilik Yeter Sayısına Ulaşarak Emek Mücadelesinde Sendikamıza Yeni Bir Heyecan Ve Güç Kazandırmıştır. Sendikamıza Yeni Katılan Üyelerimizden De Aldığımız Güçle, Daha Önce Olduğu Gibi, Bundan Sonra Da Hem Cumhuriyet Devriminin Kazanımlarını Sahiplenmeye Ve Yüceltmeye; Hem De Sınıfsal Haklarımızı Geliştirerek, Kazanımlarımızı Her Türlü Sömürüye Ve Saldırıya Karşı Savunmaya Devam Edeceğiz.

IMG_6312Akçaabat İlçe Temsilciliğimizin, Siyasi Görüş, Sendika Ayrımı Yapmaksızın Tüm Eğitim Çalışanlarının Bir Sözcüsü, Eğitimcilerin Sorunlarını Çözmede En Yakın Yardımcısı Olacağını, Cumhuriyet İlke Ve Devrimlerini, Ülkenin Üniter Yapısı Ve Bölünmez Bütünlüğünü Koruyup Kollayacağını Kamuoyuna Bildiririz.

Eğitim-İş Eğitim Çalışanlarının Öncü Ve Tek Zaptedilmemiş Örgütüdür.

IMG_6316Çünkü; Eğitim-İş Cumhuriyetçi, Ulusalcı Ve Anti-Emperyalist Bir Örgüttür. Eğitim-İş Her Şeyden Önce Üyelerinin Üstün Sorumluluk ' Duygusuna Ve Eğitimin Gücüne Dayanarak; Atatürk'ün Önderliğinde Kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin Bağımsızlığını, Egemenliğini, Ulus Ve Ülke Bütünlüğünü, Laik Düzeni, Demokratikleşme Ve Ulusal Eğitim Ülküsünü Korumak Ve Sonsuza Kadar Yaşatmak İçin Elinden Gelen Her Türlü Çabayı Göstermeyi Hedeflemektedir. Eğitim-İş Üyelerinin Ortak Ekonomik, Sosyal Özlük, Mesleksel Sendikal Hak Ve Çıkarlarını Koruyup Geliştirerek Onlara Daha Saygın Bir Yaşam Düzeyi Sağlamayı Hedeflemiştir. 

Eğitim-İş, Ülkede Yaşayan Herkesin Çağdaş, Bilimsel, Laik, Demokratik, Parasız Ve Nitelikli Eğitim Hakkından Yeterince Yararlanmayı Sağlamayı Hedeflemiştir.

Eğitim-İş Çalışma Koşullarını Düzenleyen Hükümlerin Uluslararası Ölçütlere Uyumunun Sağlanması, Hak Ve Özgürlüklerin Korunması Ve Geliştirilmesi, Grevli Ve Toplu İş Sözleşmeli Sendikal Hakların Tanınmasını Hedeflemektedir. Eğitim-İş "Irk, Etnik Köken, Dil, Kültür, Din, Cinsiyet, Bölgecilik Ve Diğer Nedenlerle Hiçbir Ayrım Yapmaksızın Tüm İnsanların Değer Eşitliğine İnanmaktadır. Kısaca Eğitim-İş Etnik Milliyetçiliğin Her Türlüsüne Karşıdır. IMG_6320Eğitim-İş Eğitim Yoluyla Bireyler, Topluluklar Ve Uluslararasında Barışın, Dostluğun, Dayanışmanın, Hoşgörünün, İnsan Hakları Ve Demokrasiye Saygının Geliştirilip Güçlendirilmesine Çalışır. Eğitim-İş Her Zaman; Önce Türkiye Sonra Sendika Anlayışıyla Davranmaktadır. Eğitim-İş, Kamu Sendikacılık Deneyimini, Mücadelesini Ve Enerjisini "Sendika İçi Hesaplaşma" Yerine; Tabanın Beklentisine Uygun Olarak "Sendika İçin Uğraşmaya" Harcayacaktır. Eğitim-İş, Sınıf Ve Kitle Sendikacılığı Çizgisini Savunur; Bunun Bir Gereği Olarak, Etnik Köken, Dinsel İnanç, Siyasi Düşünce V.B. Ayrımlar Yapmadan Bütün Eğitim Çalışanlarını Kucaklar Ve Siyasi Partiler Karşısında. Bağımsızlığını Titizlikle Korur; Hiçbir Siyasi Partinin Ya Da Grubun Arka Bahçesi Olmayı Kabul Etmez. Eğitim-İş Bölücülüğe, Gericiliğe Ve Irkçılığa Karşıdır. 

                                                                                                                                                            Abdurrahman KÜÇÜKBEKAR

                                                                                                                                                                    İlçe Temsilcilik Başkanı

 

Editör: TE Bilisim