Dünya' da ve Türkiye' de Sivil Toplum ve Sosyal İnovasyon

Bölgede Lider Dernek; Trabzon Umut ve Savaşım Derneği

Roce firması, kriterlerine uygun Karadeniz’de Trabzon Umut ve Savaşım Derneğini seçti. Sivil Toplum Destek Programı kapsamında Ülkemizde uygun beş dernek aramakta olup müracaat ve değerlendirme sonucu Karadeniz’de tek Trabzon Umut ve Savaşım Derneği oldu.

Roche, toplumun sağlık alanındaki kalkınmasında önemli bir konuma sahip olan hasta derneklerinin kapasitelerinin gelişimine yönelik “Sivil Toplum Destek Programı”na başladı. Sağlık alanında birey ve toplum ihtiyaçlarına yönelik çözümler geliştirerek hayatı daha ileriye taşımayı hedefleyen Roche, bu proje ile toplumun sağlık alanındaki kalkınmasında önemli sorumluluklar üstlenen 5 hasta derneklerine 1 yıl süreyle Sosyal İnovasyon Merkezi (SİM)  danışmanları tarafından eğitim ve danışmanlık desteği sunuyor. STK’ların daha planlı bir yapıya kavuşturulmasını amaçlayan programın içeriği, yeniden yapılanma, yönetişim modelinin yenilenmesi ve güçlendirilmesi, İK, bilgi ve belge yönetimi süreçlerinin tanımlanması ve süreç yönetim danışmanlığı gibi önemli başlıkları kapsıyor.

Bu kapsamda uygun kriterlere sahip, seçilmiş Karadeniz’in tek STK’sı Trabzon Umut ve Savaşım Derneği olarak Roche firmasının desteklediği ve Sosyal İnovasyon Merkezi (SİM) tarafından gerçekleşen proje çalışmalarında yer almanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Dünya' da ve Türkiye' de Sivil Toplum ve Sosyal İnovasyon

“Sivil Toplum Destek Programı” kapsamında Sosyal İnovasyon Merkezi (SİM)  tarafından Trabzon da tüm STK’lara yönelik Dünya' da ve Türkiye' de Sivil Toplum ve Sosyal İnovasyon” eğitim programı gerçekleştirildi.

Eğitimi Sosyal İnovasyon Merkezinden konularında uzman Suat Özçağdaş ve Elif Türkmen Elbirler tarafından yapıldı. Trabzon da bir otel de gerçekleşen toplantıya dernek üyeleri ve bazı STK yöneticileri katıldı. Açılış konuşmalarını yapan Trabzon Umut ve Savaşım Derneği Başkanı Dr Nimet Baki; Kurumsal kapasitenin geliştirilmesi Dünyada ve Türkiye’de Sivil Toplum Kuruluşlarının uzun ömürlü ve daha şeffaf daha güvenilir olması açısından çok önemli olduğunu, bizde derneğimizin bu konuda gelişmesi ve inovatif fikirler ile bölge ve ülkemize daha yararlı çalışmalar yapmak arzusunda olduklarını ifade etti.

Daha sonra eğitime geçildi. Eğitimde; Sivil Toplum Kavramı ve Çalışma Alanları, STK’larda Gönüllülük ve Sosyal İnovasyon konularında bilgi aktarımı gerçekleştirildi. Trabzon Umut ve Savaşım Derneği önderliğinde ilde faaliyette bulunan derneklerin davet edildiği eğitime katılımın yoğun olduğu gözlenmekte olup Kurumsal Kapasitelerini geliştirmek isteyen STK’ların üye ve yöneticileri tarafından Sosyal İnovasyon Merkezine yardım talebinde bulunduklar. Program sonunda desteklerinden dolayı Sosyal İnovasyon Merkezine plaket takdim edilmesi ve kokteyle devam edildi.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim