Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesince projelendirilen İzmir Işılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi, Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesinden toplam 107 öğrenciden oluşan koru ve orkestra seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla izleyicileri büyüledi.

10 günlük bir süreci kapsayan konser etkinliklerinin ilki 23 Mayısta İzmir’de 2. Si 25 Mayıs’da Bursa’da  gerçekleşirken final 29 Mayıs 2013 tarihinde saat 20.00’de Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi konser salonunda gerçekleşti. Konser etkinliklerine katılan öğrenciler Kurtuluş Savaşı Destanının yazıldığı Çanakkale’yi de ziyaret ederek  etkinliği daha anlamlı kıldılar.

IMG_8862

IMG_8869

IMG_8870Konser  öncesinde Akçaabat Belediye Başkanı Şefik TÜRKMEN katılımcılara akşam yemeği vererek büyük jest yaptı konser öncesinde Akçaabat Çok Programlı Lisesince yapılan horon gösterisi büyük ilgi gördü, ardından Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi Bahçesinde verilen kokteylle  konser etkinliğine  geçildi.

IMG_8890Konsere sanat severler  ve bürokratlar tarafından  çok büyük ilgi vardı. 400 kişilik salona 600’den fazla izleyici katılarak salonu coşturdular. İlçe Kaymakamı  Abdul Rauf ULUSOY, Akçaabat Belediye başkanı Şefik TÜRKMEN, İl Kültür Turizm Müdürü İsmail KANSIZ, Söğütlü Belediye Başkanı Metin GEDİKLİ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih KÖSE, daire amirleri, şube müdürleri konsere büyük ilgi gösterdiler. İlk bölümde çağdaş Türk ve Dünya müziğinden oluşan 8 koro parçası ve ardından 11 orkestra eseri ile izleyicilere keyifli anlar yaşattılar.

IMG_8929

IMG_8987

IMG_9030

IMG_9127Törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih KÖSE organizasyonun başarısından söz ederek bunun Ülke genelinde Güzel Sanatlar Liseleri arasında planlanmasının gençlerin kaynaşması sanat alışverişi içerisinde bulunması açısından önemli olduğunu belirtti.

IMG_9128

IMG_9140

IMG_9142

IMG_9144Törende konuşan okul müdürü Adnan YILDIZ  “Üç Bölge,Üç Renk” konserine destek veren İzmir Işılay Saygın Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi  ile  Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi  müdürlerine,öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

IMG_9145

IMG_9148

IMG_9149

IMG_9157Bu projenin Güzel Sanatlar Liseleri arasında örnek bir proje olduğunu; öğrenciler arasında dostluğu, kardeşliği ve birlikte iş yapabilme becerisini geliştirdiğini belirtti. Çanakkale gezisinin öğrencilere çok şey kattığından söz ederek projeye katkısı olan herkese teşekkür ederek misafirlere iyi yolculuklar temenni ederek sağlıklı bir şekilde ailelerinin yanına varması dileğinde bulundu.

 

Editör: TE Bilisim