CHP Trabzon eski milletvekili adayı Öztürk’ten  çok konuşulacak açıklamalar...

Adaylar değil kafalar değişmeli!

Demekki 2. Sıradaki arkadas Akcaabat’ta tutulmuyormus!..

ÖZTÜRK: Aday değiştirmekle oy artışı olmaz. 1 Kasım seçimlerinde partimin oylarının düşeceği beklenen bir durumdu… 

7 Haziran’da ikinci sıra milletvekili adayı olan ancak 1 Kasım erken genel seçimlerinde 5. sıraya koyulan daha sonra aldığı kararla adaylıktan çekilen Ali Türen Öztürk, yaşadığı süreci, 1 Kasım seçimlerini ve parti içindeki gelişmeleri sonnokta’ya anlattı. Öztürk,  “Aday değiştirmekle oy artışı olmaz. Tamamen partinin çalışması ve örgütün duruşuyla alakalı bir durumdur. Akçaabat’ta da oyların düşeceğini biliyorduk. Demek ki ikinci sıraya getirilen arkadaş Akçaabat’ta çok da tutulmuyormuş” dedi. İşte Öztürk’ün o çarpıcı açıklamaları:

KİMSENİN KİMSEDEN..

Aday değiştirmekle oy artışı olmaz. Tamamen partinin çalışmasıyla ve örgütün duruşuyla alakalı bir durumdur. Kişiyi değiştirmekle bir şey değişmeyecektir. Seçimden önce de söylemiştim. Nitekim sonuç da ortada. Partide hiç kimsenin bir başkasına üstünlüğü yoktur. Herkes eşittir. Kim emek verip uğraşırsa örgüt onu değerlendiriyor. Örgütün değerlendirdiği kişilere birilerinin saygı duymaması bizleri üzüyor.

ELBETTE BAŞARILI DEĞİLİZ..

Trabzon’da alınan oyu koruduk sayılır. Bundan dolayı örgüt başarılı diyebilir miyiz? Eğer başarı sadece bir miktar oy artırmak ise örgüt elbette başarılı değildir. Türkiye genelinde de oylarımız sabittir. Zaten Genel Başkanımız da başarısız olduğumuzu söyledi. Demek ki oyunu hangi parti yükseltmişse başarı o partinindir. Oylarımızı düşürmedik ama artırmakta artıramadık. Millet sonuçta tercihini yaptı. İnşallah seçim sonuçları tüm ülkemize hayırlı olur.

MÜCADELE EDECEĞİZ

Bizim örgütlerimizde de değişim söz konusudur. Zaten seçim olmasaydı; örgütlerimizde bir yenilenme olacaktı. Bu kongrelere devam edeceğiz. Aşağı yukarı Trabzon’da 3 yıldır aynı örgütler çalışıyor. Örgütler yenilenecek. Bazı istifalarda olmuştu. Yorulan örgütlerin değişmesi lazım. Doğrusu da budur. Bizi daha iyi noktalara ve başarıya taşıyacak kadroların seçilmesi için mücadelemizi vereceğiz. Yeni oluşumda partimizi daha iyi noktalara taşıyacak insanların yönetime gelmesi gerekir.

AHKAM KESMEKLE OLMAZ

Bu işler çalışmakla olur. Öyle ahkam kesmekle, dışarıdan söz söylemekle bu işler olmuyor. İnsanların içine gireceksin, dolaşacaksın, örgütsel çalışmanı yapacaksın, camiye gideceksin, cenazeye, düğüne, esnafa gideceksin. Aktif olacaksın. İnsanların derdini daha çok dinleyeceksin. Gönülden çalışan insanlarla olacak bir iştir bu iş. Gönlünü verip de çalışmayacak insanların örgütte olmamaları gerekir. Bu işe daha fazla zaman ayıracak insanlar gerekir.

AKÇAABAT’TA HERKES OY VERMEDİ

Biz, Akçaabat’ta oyların düşeceğini biliyorduk. Kişilere bağlı oyların artmayacağını biliyorduk. Akçaabat’ta oylar düşmüştür; başarılı olunamamıştır. Orada bana haksızlık yapıldığını düşünen bazı arkadaşlar örgüte oy vermedi. Demek ki ikinci sıraya getirilen arkadaş Akçaabat’ta o kadar da tutulmuyormuş ve beğenilmiyormuş.

KARAN SESSiZ KALACAK MI

Yaptığı açıklamalarla Genel Merkez’den, Trabzon örgütüne kadar birçok eleştiride bulunan Ali Türen Öztürk’ün, “Demek ki ikinci sıraya getirilen arkadaş Akçaabat’ta çok da tutulmuyormuş” açıklamasına CHP Trabzon 2. sıra milletvekili adayı Yavuz Karan’ın cevap verip vermeyeceği ise merak konusu oldu. Bilindiği üzere Yavuz Karan, sert çıkışları ve bir o kadar da muhalif yapısıyla dikkat çekiyor...

son nokta

Editör: TE Bilisim