Cumhuriyet Ve Atatürk Düşmanlığına Geçit Vermeyeceğiz!

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan İskenderpaşa Ortaokulu'nda Yavuz BAHADIROĞLU'nun "Malazgirtte Bir Cuma Sabahı" adlı kitabının okutulduğu bilgisini edinmiş bulunmaktayız. 7 ve 8. sınıfların tamamına 13 TL ücretle zorla satılmıştır. 13 Aralık Perşembe günü 7 ve 8. sınıfların tamamı bu kitaptan ortak sınava tabi tutulmuştur.

Sendikamıza bu uygulamayla ilgili şikayette bulunan bir veli ile kitabı okutturan öğretmenlerden biri arasında geçen diyalogda veli öğretmene "Önsözü okudunuz mu?" diye sormuş, ilgili öğretmen de "Önsözü okumayın. Bu kitap MEB'in yasaklı kitaplar listesinde yoktur" diye cevap vermiştir.

Bu kitap sendikamızca geçmişte defalarca incelenmiş olup, önsöz bölümünde Cumhuriyet düşmanlığı içeren cümlelerin olduğu tespit edilmiştir. Kaldı ki bu yazarın geçmişten günümüze kadar yazdığı bütün kitaplarda Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığını sergilediği kamuoyu tarafından bilinmektedir.    

Trabzon Valiliği nezdinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü uyarıyoruz; Eğitim-İş olarak bizler gericiliğe, bölücülüğe, ırkçılığa, Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığına geçit vermeyeceğiz. Bu ve benzeri kitapların zaman zaman dağıtılmasını, zorla çocuklarımıza satın aldırılmasını ve okutulmasını sağlayanlar, göz yumanlar unutmayınız ki Türkiye Cumhuriyeti ve kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ü silemeyeceksiniz!

YÖNETİM KURULU ADINA TAMER ÖZLÜ (ŞUBE BAŞKANI)

1-(1)-215.gif1-(1)-217.png

               

Editör: TE Bilisim