Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hakkâri’de 7 Şehidimiz Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakkâri’deki Patlamada 7 Askerin Şehit Olduğunu, 25 Askerin De Yaralandığını, Yaralı Askerlerden 4'ünün Durumunun Ağır Olduğunu Açıkladı.

Kaşıkçı Cinayeti İle İlgili De Konuşan Erdoğan, "Başsavcılarını Buraya Gönderiyorlar. Suudi Arabistan, Kaşıkçı'nın Katillerinin Kim Olduğunu Biliyor. Suudi Başsavcı, Türkiye'ye İpe Un Sermeye Geldi. Artık Suudi Arabistan, Bizim İyi Niyetimize Karşı Adaletli Olmalı" Dedi.

Fransa Ziyaretinde Trump İle Olası Bir Görüşmeyle İlgili De Açıklama Yapan Erdoğan, "Paris'e Gidince Arkadaşlarımız Karşılıklı Olarak Görüşecekler. Fırsat Tesis Etmeye Çalışacağız. Bu Fırsat Çerçevesinde İkili Bir Görüşmeyi De Yapacağız" Dedi.

Fransa'da 1. Dünya Savaşı'nın Sona Ermesinin 100. Yıldönümü Dolayısıyla Düzenlenen Anma Töreni Ve Paris Barış Forumu'na Katılmak Üzere Bugün Paris'e Giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Ziyareti Öncesinde Basın Toplantısı Düzenledi.

'7 ŞEHİDİMİZ VAR'

Toplantıda Hakkari'deki Mühimmat Patlamasıyla İlgili Açıklamalarda Bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "7 Şehidimiz Var, 25 Yaralımız Var. Ağır Olan Dört Yaralımızı Da Şu Anda Ankara'ya Ambulans Uçakla Getiriyorlar. İnşallah Tedavilerine Burada Devam Edecek. Rabbimden Yaralılarımıza Da Şifalar Diliyoruz. Şehitlerimize Rahmet Diliyoruz" Dedi.

'BARIŞIN VE BAĞIMSIZLIĞIN KIYMETİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ'

"Biz Birinci Cihan Harbi Sırasında Sadece Çanakkale Cephesinde On Binlerce Evladını Toprağa Vermiş Bir Milletiz" Diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konuşmasına, "Kafkasya'dan Kanal'a, Irak, Filistin, Makedonya'da Bölgelerinde Vatanını Korumak İçin Can Vermiş Bir Ecdadın Torunları Olan Türk Milleti Olarak Barışın Ve Bağımsızlığın Kıymetini Çok İyi Biliyoruz. Ben Sayın Macron'un Daveti Üzerine İcra Ettiğim Bu Ziyaretin Hayırlara Vesile Olmasını Diliyorum. Vatanımız İçin Canlarını Feda Eden Tüm Şehitlerimize Allah'tan Rahmet Diliyorum" Sözleriyle Devam Etti.

TRUMP İLE GÖRÜŞME

"Fransa'da Çok Yoğun Bir Program Bekliyor Sizi. ABD Başkanı Trump İle Baş Başa Yüz Yüze Bir Görüşme Planlanıyor Mu?" Sorusuna Yanıt Veren Erdoğan, "Sayın Trump İle Kısa Bir Süre Önce Telefon Görüşmesi Yaptık. Fransa'da Da Fırsat Bulabilirsek İnşallah Görüşme İmkanını Yakalarız Dedik. Şimdi Paris'e Gidince Arkadaşlarımız Karşılıklı Olarak Görüşecekler. Fırsat Tesis Etmeye Çalışacağız. Bu Fırsat Çerçevesinde İkili Bir Görüşmeyi De Yapacağız" Dedi.

KAŞIKÇI CİNAYETİ

Gazetecilerin, "Cemal Kaşıkçı Soruşturmasında Gelinen Son Aşamada Bir Bilgi Söz Konusu Mudur? Cesedin Nerede Olduğu Konusunda Bir Bilgi Var Mı?" Sorusuna İse Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Merhum Kaşıkçı İle İlgili Olarak Şu An İtibariyle Elimizde Herhangi Bir Belge, Bulgu Yok. Ama Bilgi Var. Bilgi Nedir? Baştan İtibaren Söyledim. Buraya Gelen Bu 15 Kişi Ve Artı 3 İle Tutuklu 18. Bir Defa Bu 18 Veya Daha Kısa Olarak 15 Kişi Kesinlikle Hem Faili Biliyorlar, Hem De Bu Cesedin Nereye Götürüldüğünü Biliyorlar. Yerel İşbirlikçileri Açıklamanız Lazım Dedim. Bu 15 Kişi, Katil Veya Katiller Bunlar Bunu Çok İyi Biliyor" Yanıtını Verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sözlerini Şöyle Sürdürdü:

"Suudi Arabistan, Amerika, Almanlar, Fransızlar, İngilizler Hepsi Konuşmaları Dinlediler, Biliyorlar. Bunu Sağa Sola Çarpıtmaya Gerek Yok. Kesinlikle Bu 15'in İçerisinde. Bunun Katili Veya Katilleri Kimdir? Bunu Onlar Biliyor.

Ve Suudi Arabistan Yönetimi Bu 15'i Konuşturmak Suretiyle Bunu Meydana Çıkarmasını Başarır. Gelen Başsavcı İpe Un Sermek İçin Gerdi. Sen Bizim Başsavcımızı Oraya Çağırıp Da Napacaksın? Olayın İşlendiği Yer Burası. Burada Ne Görüşeceksen Görüşürsün. Konsolosluğa Da Gittin. Ama İpe Un Sermeye Gerek Yok. Ben Hukukçu Değilim. Bir Ekonomistim Ama 40 Yıllık Siyasetçiyim. Bu İşin Başka İzahı Olamaz. Bu 15 Kişi Niçin Geldi? Burada Ne İşleri Var? Bu 15 Kişi Ayrı Programla Ayrı Grup, Pazartesi Akşamı Salı Günü Ayrı Bir Program, Plan Ve Bu Arada Operasyon. Suudi Arabistan Bizim Bu İyi Niyetimize Karşı Kendileri De Adaletli Davranmak Suretiyle Bu Şaibeden Kurtulmaları Lazım.

HAKKARİ'DEKİ PATLAMA

Hakkari'deki Patlamayla İlgili Gelen Soruyu Da Yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli Savunma Bakanım, Kuvvet Komutanlarım Hemen Oraya Gittiler. Tabii Gece Ciddi Bir Faaliyet Mümkün Değildi. Patlamalar Devam Ediyordu. Bütün Gece İşi Takip Ettikleri Gibi Oradaki Generalimiz, Generallerimiz Ve Bütün Bu Çalışmalarla Birlikte Devamlı İrtibat Halinde Olduk. Bir Defa Mühimmatın Miyadının Dolması Gibi Bir Şeyin Olmadığını Savunma Bakanım Bana Bildirdi. Burada Sadece Top İle Alakalı Şu Anda Teknik Ekip Orada, Onların Bir Çalışması Var. O Ekip, Topla İlgili Olarak Olumsuz Şu Veya Bu Şekilde Ne Açıklayacak Onu Bilemiyoruz. Zaten Açıkladıkları Zaman Biz De Kamuoyu İle Paylaşacağız. Net Olarak 'Şundandır' Deme Durumunda Değiliz. Çok Ciddi Şekilde Takip Ediyoruz, İzliyoruz" Açıklamasında Bulundu.

1-(1)-115.gif1-(1)-117.png

Editör: TE Bilisim