Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İle Yaptığı Görüşme Sonrası Açıklama Yaptı. "Bahçeli İle Görüşmelerinde Erken Seçim Talebini Değerlendirdiklerini Duyuran Erdoğan, "Seçimlerin 24 Haziran 2018 Haziran Tarihinde Yapılmasına Karar Verilmiştir. YSK Seçim Hazırlıklarına Başladı" Dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Dün Yaptığı Erken Seçim Çağrısı Kulisleri Hareketlendirdi. AK Parti'nin Ne Söyleyeceği Merak Konusu Olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bugün Saat 13.30'da MHP Lideri Devlet Bahçeli İle Görüştü.  Görüşme Sonrası Genel Merkez'e Dönen MHP Lideri Devlet Bahçeli Kurmayları İle Toplantı Yaptı. Zirve Sonrası Başbakan Binali Yıldırım Ve MYK Üyeleri De Beştepe'ye Geldi Ve Erdoğan İle Değerlendirme Toplantısı Yaptı.

ERDOĞAN: SEÇİMLER 24 HAZİRAN'DA YAPILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe’de Bahçeli İle Yaptığı Görüşmeye İlişkin Açıklama Yaptı. 'Sayın Bahçeli İle Verimli Bir Görüşme Gerçekleştirdik" Diyen Erdoğan Şunları Dile Getirdi: "Değerli Basın Mensupları Bugün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İle Oldukça Verimli Bir Görüşme Gerçekleştirdik. Bahçeli İle Çeşitli Defalar Bir Araya Gelerek İç Ve Dış Gelişmeler Üzerinde Görüş Alış Verişinde Bulunmuştuk. Bahçeli’nin TBMM’deki Grup Konuşmasında İfade Ettiği Milletvekili Ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin Erkene Alınmasıyla İlgili Teklifini De Değerlendirme Fırsatı Bulduk. 15 Temmuz Darbe Girişiminin Başarısızlığa Uğratılması Siyasette Bir Tarihtir. Milletimizin Kahramanlığı Unutulmayacaktır. 29 Gece Tutulan Nöbetler Sembol Olmuştur. Yenikapı'da Yaptığımız Milyonlarca Vatandaşın Katıldığı Mitingde Verdiği Mesajı Çok Net Ortaya Koymuştur. Nitekim 16 Nisan'da Önümüzü Açması Ortaya Çıkmıştır.

"ESKİ SİSTEMİN HASTALIKLARI KARŞIMIZA ÇIKABİLİYOR"

Bahçeli'nin Ön Açması İle Yönetim Değişikliğini Hayata Geçirme Fırsatı Bulduk. Türkiye Hala 16 Nisan'dan Sonra Eski Diye İfade Ettiğimiz Sistemle Yönetilmektedir. Cumhurbaşkanı İle Hükümetin Uyumu Sayesinde Sorun Yaşanmıyor Gibi Görünse De Eski Sistemin Hastalıkları Ortaya Çıkıyor. 2019 Kasım Seçimlerine Kadar Dişimizi Sıkmaktan Yana Olmaktaydı.

Gerek Suriye'de Yürüttüğümüz Sınır Ötesi Operasyonlar Gerek Suriye Ve Irak Merkezli Olarak Bölgemizde Yaşanan Tarihi Önemdeki Hadiseler Türkiye'nin Bir An Önce Belirsizlikleri Aşmasını Zorunlu Hale Getirmiştir. Yeni Yönetim Sistemine Geçiş Giderek Aciliyet Göstermektedir.

24 HAZİRAN'DA SEÇİM YAPILACAK

Sayın Bahçeli'nin Çağrısını Yetkili Kurullarla Görüştük. Ülkemizin Karşı Karşıya Bulunduğu Sorunlar Nedeniyle Olumlu Yaklaştık. Seçim Konusunu Ülkemizin Gündeminde Bir An Önce Çıkarmak Şarttır. Seçimlerin 24 Haziran'da Yapılmasına Karar Verdik. Konuyla İlgili Yasal Süreci Hemen Başlatıyoruz. YSK Da Seçim Hazırlıklarına Şüphesiz Ki Derhal Başlayacaktır. Milletimize Hayırlı Olsun Diyoruz."

ANKARA'DAKİ HIZLI TRAFİK DÜN BAŞLADI

Bahçeli'nin Dün Yaptığı Açıklaması Sonrası Ankara'da Hızlı Bir Görüşme Trafiği Yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Grup Çıkışı, Başbakan Binali Yıldırım Ve Grup Başkanvekilleri İle Bir Araya Gelirken, Daha Sonra Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın Odasında Da, Kahraman Ve Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop’un Da Aralarında Bulunduğu Kurmaylarıyla Bir Araya Geldi. Bu Arada Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İle Görüşmesi Dikkat Çekti. Gül, Bahçeli’nin Yanından

Çıktıktan Sonra Da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Toplantısına Katıldı. Kısa Bir Süre Sonra Da Kurmaylarıyla Değerlendirmesini Tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konuyla İlgili Sorular Karşısında, Şimdilik Bir Şey Söylemeyeceğini Belirtip, Bahçeli İle Bugün Yapacağı Görüşmeyi İşaret Etti.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÜNAL: DAHA ÖNCE PLANLANMIŞ GÖRÜŞMEYDİ

Öte Yandan Habertürk TV'de Canlı Yayına Katılan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan Ve Bahçeli Arasındaki Yapılacak Görüşmeye İlişkin Şunları Dile Getirdi: "Daha Önceden Planlanmış Bir Görüşmeydi. Abdülhamit Gül İle Bahçeli Arasında Görüşme De Daha Önce Planlanmıştı. Bahçeli'nin Açıklamaları Sonrası Erken Seçim Görüşmesi Olarak Yorumlandı. Bugün De Sayın Cumhurbaşkanımız İle Bahçeli Görüşecek. Bu Bir Teklif Mahiyetinde. Danışıklı Bir Dövüş Söz Konusu Değil. Değerlendirmeler Sonucunda Gerekli Ya Da Gerekli Görülmez. AK Parti Her Zaman Seçimlerin Zamanında Yapılması Konusunda Hassas Olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız İle Devlet Bahçeli'nin Görüşmesini Görmek Gerekir. Bizim Bir Değerlendirme Yapmamız Doğru Olmaz. İki Parti Görüşme Sonrası Yetkili Organlarıyla Bunu Değerlendirecektir. Bahçeli'nin Teklifini Değerlendirmeyeceğimiz Anlamına Da Gelmez. Liderlerden Sonra Parti Organları Da Görüşecek. Cumhurbaşkanımız Yarın Milletvekilleriyle Görüşecek."

ORTADA ALINMIŞ KARAR YOK

CHP'nin 'İYİ Parti Seçime Girmesin Diye Erken Seçim Kararı Alındı İddiası İle İlgili De Konuşan Ünal, "Ortada Alınan Bir Karar Yok. MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin Teklif Mahiyetinde Bir Açıklaması Var. Biz Her Şeyden Önce İktidar Partisiyiz. İktidar Sorumluluğunu Aziz Milletimiz Bize Vermiş Biz De Yerine Getirmeye Çalışıyoruz. Biz İktidar Partisi Olarak İnce Eleyip Sık Dokumak Durumundayız. Biz Türkiye'nin Menfaatlerini Düşünmek Durumundayız. Siyasetin Öncekileri Mi Devletin Öncelikleri Mi Diye Sorarsanız Şu An Devletin Öncelikleridir. Bir Taraftan Sınır Güvenliği Konusunda Hassas Bir Durumdayız. Türkiye Dört Tane Terör Örgütüyle Mücadele Diyor. AB'nin Raporu Yayınlandı, Rapora Baktığınızda Öyle İfadeler Kullanılmış Ki Eleştiri Anlamında, Diyorsunuz Ki Bu Eleştirileri Sen Fransa'ya İngiltere’ye Yapmıyorsun Ama Bütün Sorumluluklarını Yerine Getiren 15 Temmuz'u Atlatmış, 1350 Km Sınırında Irak Ve Suriye Sınırında Bir İç Savaş Yaşanan, Diğer Taraftan Bir Çok Terör Örgütünün Tehdidi Altındaki Bir Ülkeyle İlgili Ülke Raporu Hazırlarken En Ufak Bir Empati Göstermiyorsun."

TEKLİF REDDEDİLİRSE İTTİFAK NE OLUR?

Bunu Benim Burada Değerlendirmem Doğru Olmaz. İhtimaller Üzerinden Parti Sözcüsünün Düşüncesini Paylaşması Bundan Sonraki Müzakerelere Dönük Bir Ön Kabul Olur Ki Benim Bu Konuda Bir Değerlendirme Yapmam Doğru Olmaz.

‘BİR YIL’ KURALI YOK

Meclis’in 26 Ağustos, Ya Da Üzerinde Uzlaşılacak Başka Bir Tarihte Seçime Gitmesi İçin Erken Seçim Kararı Alınması Yeterli. Özellikle İttifak Düzenlemesi Başta Olmak Üzere Bu Süreçte, Cumhurbaşkanlığı Ve Milletvekili Genel Seçimlerine Dönük Yapılacak Yasal Düzenlemeler İçin “Yapılacak Düzenlemeler Bir Yıl İçinde Yapılacak Seçimlerde Uygulanmaz” Hükmü Geçerli Olmayacak. Çünkü 16 Nisan Halk Oylamasıyla Kabul Edilen Anayasa Değişikliği Maddeleri Arasına, Bu Kuralın İşletilmeyeceğine Yönelik Geçici Madde Konulmuştu.

670-423.gif123456---kopya-20180418164503.png

Editör: TE Bilisim