Cuma Hutbesi 24 Mayıs 2019: Bu Haftanın Hutbe Konusu Zekât Ve Fitre

Diyanet İşleri Başkanlığı 24 Mayıs 2019 Cuma Gününün Hutbesini Yayınlandı. Cuma Hutbesinin Bu Haftaki Konusu İse Zekât Ve Fıtır Sadakası Olarak Belirlendi. İşte Haftanın Cuma Hutbesi Ve Yeni Haftanın Hutbesinde Yer Alan Detaylar…

Cuma Hutbesi Her Hafta Olduğu Gibi Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından Yayınlandı. Hutbede Zekât Ve Fitrenin Önemine Yer Verilirken Ramazan Ayı İçerisinde Verilmesi Gereken Fitrenin Önemi Aktarıldı. İşte 24 Mayıs 2019 Cuma Gününe Ait Hutbenin Tamamı Ve Diyanet’in Yaptığı Açıklama…

"KARDEŞLİĞİMİZ ZEKÂT VE FITIR SADAKASIYLA BEREKETLENSİN"

Muhterem Müslümanlar!

Bizler İmanımızın Gereği Olarak Mümin Kardeşlerimize Gönülden Sevgi Besler, Saygı Ve Şefkat Duyarız. Tıpkı Bir Bedenin Uzuvları Gibi Birbirimize Destek Oluruz. Bazen Bir Sohbetle Kardeşimizi Ferahlatır, Bazen Yüküne Omuz Veririz. Mali Yardımlarımızla Müminlerin Derdine Derman Olur, Dualarımızla Manevi Olarak Da Yanlarında Yer Alırız. Zira Şeref Kaynağımız, Yüce Dinimiz İslam, Bizlere Dayanışma İçinde Olmamızı Emretmiştir. Cenab-I Hak, Başta Zekât Ve Fıtır Sadakası Olmak Üzere Farklı İbadetlerimiz Sayesinde Yardımlaşma Bilinci Kazanmamızı Murad Etmiştir.

Aziz Müminler!

Zekât, Din-İ Mübin-İ İslam'ın Üzerine Bina Edildiği Beş Temel Esastan Biridir. Yerine Getirilmesi Allah Tarafından Kesin Bir Şekilde Emredilen Farz Bir İbadettir. Dinen Zengin Sayılanların Yılda Bir Defa Mallarının Belirli Bir Kısmını İhtiyaç Sahipleriyle Paylaşması, Vazgeçilmez Bir Sorumluluktur. Zekât Mali Bir İbadettir Ve Rabbimizin Verdiği Bunca Nimete Karşı Bir Şükür İfadesidir. Zekât, Servetin Bir Kenarda Birikip Âtıl Hale Gelmesine Engel Olur. Kardeşlik Duygularını Pekiştirerek Zenginle Fakir Arasında Sevgi Ve Güven Tesis Eder. Başta Cimrilik Ve Mal Hırsı Olmak Üzere Birçok Kötü Huydan Mümini Korur. Bir Taraftan Malı Temizlerken Diğer Taraftan Müminin Kalbini Arındırır. Verenin De Alanın Da Hayatına Bereket Olur. Nitekim Kur'an-I Kerim'de "Onların Mallarından Zekât Al, Bununla Onları Temizlersin, Arıtıp Yüceltirsin" Buyurulmaktadır. Bu Emrin Muhatabı Olan Peygamber Efendimiz (S.A.S) İse Bizlere "Sadaka Vererek Hastalarınız İçin Allah'tan Şifa İsteyin, Zekât Vererek De Mallarınızı Korumaya Alın." Talimatında Bulunmuştur.

FİTRE NE KADAR?

Değerli Müslümanlar!

Fıtır Sadakası İse İnsan Olarak Saygın Yaratılmanın, Ömrün En Kazançlı Dönemleri Olan Ramazan Günlerine Erişmenin Ve Nihayet Bayrama Ulaşmanın Şükrüdür. Ramazan'ın Sonunu Gören Her Müslüman, Kendisi Ve Bakmakla Yükümlü Olduğu Ailesi İçin Belirli Bir Miktar Yardımı Bayramdan Önce İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırmalıdır. Böylelikle Gecesiyle Gündüzüyle İnsanı İbadete Davet Eden Mübarek Ramazan Ayını İyilikle Sonlandırmış Olur. Fıtır Sadakası, İhtiyaç Sahiplerinin Bayrama Hazırlanmasına, Bayramın Huzuruna Ve Neşesine Ortak Olmasına Vesiledir.

Kıymetli Müminler!

Bir Toplumda Farklı Maddi İmkânlara Sahip İnsanların Bir Arada Yaşaması Gayet Tabii Bir Durumdur. Bu Farklılığın Uçuruma Dönüşmemesi, Zenginin Yoksulu Gözetmesiyle Mümkündür. Malında Fakirin Hakkı Olduğunu İdrak Edemeyen Zengin, Bu Hakkı Sahibine Teslim Etmedikçe Ziyandadır. Zekâtı Ve Fıtır Sadakasını İhmal Etmek Günahtır, Büyük Bir Vebaldir. Cenâb-I Hak, Kur'an-I Kerim'de Müminleri Şöyle

Uyarmaktadır: "Ey İman Edenler! Alım Satım, Dostluk Ve Aracılığın Olmadığı Bir Gün Gelip Çatmadan Önce Allah'ın Size Verdiklerinden O'nun İçin Harcayın..."

KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Muhterem Müslümanlar!

Kardeşliğimizi Zekât Ve Fıtır Sadakası İle Bereketlendirelim. Hayatımızın Her Anında Olduğu Gibi, Bu Ramazanda Da Hayır Ve Hasenatın Öncüsü Olalım. Bayram Sabahına Varmadan Fitrelerimizi Muhtaç Kardeşlerimizle Buluşturalım. İnfakta Bulunurken Kimseyi İncitmeyelim, Gönül Kırmayalım. Allah Yolunda Sevdiğimiz Şeylerden İnfak Etmedikçe İyiliğe Asla Erişemeyeceğimizi Unutmayalım.

Aziz Müminler!

Diyanet İşleri Başkanlığımız Ve Türkiye Diyanet Vakfımız "Kardeşliğimiz Zekâtla Bereketlensin" Diyor. Önceki Ramazanlarda Olduğu Gibi Bu Ramazanda Da Siz Hayırsever Milletimizin Yardımlarını Yurtiçi Ve Yurtdışındaki İhtiyaç Sahiplerine Ulaştıracağız. Gıda Kolilerinizle Yetimlerin Ve Fakirlerin Yüzlerini Güldüreceksiniz. Binlerce Çocuğa Bayramlık Kıyafet Giydireceksiniz. Mülteci Ailelere İftar Sofraları Kuracaksınız. Ülkemizde, Ümmet Coğrafyasında Ve Dünyanın Dört Bir Yanında, Allah'ın Bizlere Emaneti Olan İhtiyaç Sahiplerinin Bayram Sabahına Mutlu Ve Huzurlu Bir Şekilde Uyanmasına Vesile Olacaksınız İnşallah. Sizleri İl Ve İlçe Müftülüklerimize Ve Türkiye Diyanet Vakfı Temsilciliklerimize Başvurarak İyilik Seferberliğine Katılmaya Davet Ediyorum. Yapmış Olduğumuz Ve Yapacağımız Bütün Yardımların Makbul Olmasını Rabbimden Niyaz Ediyorum. Hutbemi Bir Âyet-İ Kerimeyle Bitiriyorum: "Namazı Kılın, Zekâtı Verin. Önceden Kendiniz İçin Ne Hayır Yaparsanız Allah Katında Onu Bulursunuz. Şüphesiz Allah Yaptıklarınızı Eksiksiz Görür."

ayder-turizm-logo-koksal-039.png

 

 

Editör: TE Bilisim