Özgürlük Sadece Yandaşa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle tüm emekçi basın mensuplarının gününü kutlarken, Türkiye’de basın özgürlüğünün kalmadığını belirtti.

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, “Türkiye bir gazeteci hapishanesi ve ifade özgürlüğü susturulmuş durumda. Özgürlük sadece AKP övgüsüne yani yandaşa. 24 Haziran’da halkımız ifade ve basın özgürlüğünden, haber alma hürriyetinden, özgürlükten ve bağımsız yargıdan yana oy kullanacaktır. CHP iktidarında basın ve ifade özgürlüğü herkes için hakim olacak. Türkiye’nin baskıcı görüntüsü son bulacaktır.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle tüm emekçi basın mensuplarının  gününü kutlarken, Türkiye’de basın özgürlüğünün kalmadığını belirtti.

12 YILDA 58 BASAMAK GERİLEDİK

Türkiye’nin basın özgürlüğü karnesini açıklayan Başkan Güzide Uzun,  “Tutuklu gazeteci sayısı: 148 ile Türkiye ilk 5’te -RSF Basın özgürlüğü endeksi; 180 ülke arasında 157. ülkeyiz. 12 yılda 58 basamak geriledik.”

Güzide Uzun sözlerine şu ifadelerle devam etti: “Freedom House: 198 ülke arasında 163. Ülkeyiz. basın özgürlüğü 2013 yılına kadar Türkiye “kısmen özgür” ülke kategorisinde iken, 2013 sonrası “özgür olmayan ülke” kategorisine alınıyor. Basın özgürlüğünün en kötü olduğu duruma 100, en iyi olduğu duruma 0 puan veren Freedom House'a göre Türkiye 2009'dan beri her yıl aralıksız gerileyerek 50 puandan 76 puana düştü. 2700 gazeteci işsiz kaldı. 54 gazetecinin malına el kondu -Çok sayıda gazetecinin pasaportuna el kondu, sarı basın kartı iptal edildi. Özetle Türkiye bir gazeteci hapishanesi ve ifade özgürlüğü susturulmuş durumda. Özgürlük sadece AKP övgüsüne yani yandaşa. 24 Haziran’da halkımız ifade ve basın özgürlüğünden, haber alma hürriyetinden, özgürlükten ve bağımsız yargıdan yana oy kullanacaktır. CHP iktidarında basın ve ifade özgürlüğü herkes için hakim olacak. Türkiye’nin baskıcı görüntüsü son bulacaktır.”

670-500.gif123456---kopya-20180502173704.png

Editör: TE Bilisim