CHP Akçaabat İlçe Kadın Kolları Başkanı Esin Küçükaslan Bir Mesaj Yayınlayarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü Kutladı.

CHP Akçaabat İlçe Kadın Kolları Başkanı Esin Küçükaslan’ın Mesajı Şöyle;

Sayın Cumhuriyet Halk Partililer Ve Basınımızın Değerli Emekçileri; Akçaabat Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Olarak Ailenin Ve Toplumu Oluşturan, Emeğin, Sevginin, Saygının Ve Hoşgörünün Sembolü Olan Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ Nü Kutluyoruz. Bu Anlamlı Günde Tüm Dünya Kadınlarına Sevgilerimizi Yolluyoruz.

1857 Yılının 8 Martında Amerika’da Bir Tekstil Fabrikasında Çalışma Saatlerinin Düşürülmesini Ve Erkeklerle Eşit Ücret Talep Ederek Greve Giden Kadınlardan Yüzden Fazlasının Üzerlerine Kilitlenen Fabrikada Yanarak Can Vermesi Bu Mücadelenin Simgesi Olmuştur. Kadınlar Korkup Sinmek Yerine İşçi Haklarıyla Yurttaşlık Taleplerini Aynı Potada Buluşturmuş, Mücadeleleri Ülke Sınırlarını Aşmıştır Ve Kitlesel Eğilimlere Dönüşmüştür. Aradan Bir Buçuk Asra Geçmesine Rağmen Kadınların Hak Arama Mücadelesi Bazen Yanmayı Bazen Donmayı Göze Alarak Hala Sürüyor. Geçmişe Dönüp Türkiye’ye Baktığımız Zaman Anadolu Kadınını Kurtuluş Savaşı Yıllarındaki Şahlanışına Tanık Oluyoruz. Anadolu Kadını; Mustafa Kemal’in Samsun Havza’dan Yaptığı Her Yerde Protesto Mitingleri Düzenlenmesi Çağrısına Sahip Çıkmış, Düzenledikleri Büyük Mitinglerde Yaptıkları Ateşli Konuşmalarla Kitleleri Harekete Geçirmişlerdir. Cumhuriyet’in Kurulmasından Sonra Dünyada Örneği Görülmemiş Bir Hukuk Devrimi Yaşanmış, Kadınlara Eğitim Alanında Eşitlik Sağlanmış, Medeni Hakları Verilmiştir. 1934 Yılında Da Seçme Seçilme Hakkı Tanınmıştır.

Peki, Cumhuriyet’in İlk Yıllarında Büyük Atılımla Dünyanın En Gelişmiş Ülkelerinden Önce Erkeklerle Eşit Haklara Sahip Olan Kadınlarımız Bugün Ne Durumda?! AKP İktidarının İş Başına Gelmesiyle Birlikte Türkiye’de Kaygı Verici Gelişmelerle Karşı Karşıya Kalınmıştır. Toplum Sadece Ekonomik Ve Politik Yaşamda Değil Sosyal Ve Kültürel Alanlarda Da Kazanılan Haklar Bakımından Geriye Gitmiştir. Avrupa Birliği’nin De Türkiye’ye Yönelik Saptamaları Bu Görüşü Doğrulamaktadır.

Kadın Cinayetleri Konusunda Hükümetin Yetersizliğini, Duyarsızlığını Hepimiz Biliyoruz Ve Görüyoruz. Bu İktidar Döneminde Kadınları İkinci Sınıf Ören Bir Zihniyet Ülkemizde Egemen Olmaya Başlamıştır. Biz Kadınlar Hak Ve Özgürlüklerimiz Konusunda Geri Gidişten Derin Kaygı Duymaktayız.

Türkiye’de Ortalama Beş Kadın Hayatlarındaki Erkekler Tarafından Herkesin Gözü Önünde Katlediliyor. AKP İktidarında Son Yedi Yılda %1400’lük Artış Gösteren Kadın Cinayetleri Artık Bir Felaket Boyutuna Ulaşmıştır.

Kaç Kadın Terör Cinayetlerine Kurban Gitmiştir?

Kaç Kadın Öldürülmüştür?

Kaç Kadın Taciz Edilmiştir?

Kaç Kadın Tecavüze Uğramıştır?

Kaç Kadının İçi Evlat Acısıyla Kavrulmuştur?

Kaç Kadın Hapishanelerdedir?

Kaç Genç Kadınımız İntihar Etmiştir?

Kaç Genç Kadın Yoksulluğun Penceresinde Çaresizdir?

Kaç Genç Kızımız Zorla Gelin Edilmiştir?

Kaç Kadın Çöplerden Ekmek Toplamaktadır?

Kaç Kadın Aile İçi Şiddete Maruz Kalmıştır?

Sokakta Ve İş Yerinde Aşağılama, Yıldırma Ve Taciz Her Türüyle Ortadan Kaldırılmalıdır.

Bizler Güçlü Bir Toplumda Yaşamak İstiyorsak, Kadını Ve Erkeği İle Tüm Toplum Kesimlerini Güçlendirmek, Haklı Taleplerini Biran Önce Gerçekleştirmek Zorunda Olduğumuza İnanıyoruz.

Laiklik, Demokrasi, Hukuk Devleti İnsan Hakları Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ortak Paydasıdır. Çağdaş Uygarlık Hedefine Ulaşmak İçin Atatürk Devrimleri Yol Haritamızdır. Kadın Bedeni Üzerinden Tanımlanan “Namus” Kavramına Değil, Kadın Olmanın Onuruna Odaklandığımızda, İnsanı Öne Çıkaran Bir Kültürü Ortaya Çıkarmak İçin İlk Adımı Da Atmış Olacağız.

Büyük Kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk De Bu Konuda; “Kahraman Türk Kadını! Sen Yerde Sürünmeye Değil, Omuzlar Üzerinde Yükselmeye Layıksın. Demekle Ne Güzel Söylemiştir.

Türk Kadının Toplumda Hak Ettiği Yeri Alması, Gelişmiş Ülkelerin Kadınlarıyla Aynı Hak Ve Özgürlüklere Ulaşıp Bunları Özgürce Kullanabilmesi Dileğiyle Tüm Kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun! Hepinizi Saygıyla Selamlıyorum.

CHP Akçaabat İlçe Kadın Kolları Başkanı

ESİN KÜÇÜKASLAN

dsc_0080---kopya.jpg670-242.gif123456---kopya-20180308194623.png

Editör: TE Bilisim