Akçaabatın Sesi İnternet Haber Sitesi Olarak Salı Günü Özel Davetli Olarak Başkent Ankara’ya Gittim.

Beni Ankara’ya Davet Eden Ve Ankara’da Karşılayan Solarmax Cam Filmleri Sahibi Akçaabatlı İş Adamı Arkadaşım Ömer Akdeniz Ve Ortağı Mustafa Semiz Kardeşime Öncelikle Teşekkür Ediyorum.

Türkiye Gündeminde İlk Sırada Yer Alan Cam Filmi Yasağı, Başta Cam Filmi Sektörünü Olumsuz Yönde Etkilerken Özellikle Cam Filminde İthalatçı Firma Olarak Hizmet Veren İstanbul,Bursa,Ankara,Ve Diğer İllerdeki Büyük İthalatçı Firma Yetkilileri, İkizler Cam Adına Ferhat Kılık, Berat Kılık,Altun Cam Filmleri Adına Mustafa Sancak, Emir Oto Aksesuar Adına Gürkan İzkübarlas,Milim Grup Adına Murat Özbek, Berat Cam Filmleri Adına Şaban Çiçek, Çağrı Yapı Güvenlik Malzemeleri Adına İbrahim Abiş Ve Sunproteet Cam Filmleri Adına Halil İbrahim Pilav Ankara’da Bir Araya Gelerek, Çıkartılan Cam Filmi Yasağının Şuan ki Yasal Mevzuata Aykırı Olduklarını Dile Getirdiler.

TBMM Gelen Cam Filmi İthalatçı Heyeti Burada CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Ve İçişleri Bakanlığı Komisyon Üyesi CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya İle Görüşmede Bulundular. Yaklaşık İki Saat Süren Görüşmede Çıkan Yasağın Kendileri İçin İğfal Yaratacak Olduğunu Ve Özellikle İthalatçı Olarak Kendilerini Büyük Oranda Zarara Sokacaklarını Dile Getiren Heyet Açıklamalarına Şu Şekilde Devam Ettiler..

Cam Filmi Yasağı Şuan ki Yasal Mevzuata Aykırı?

Neden?

Çünkü Orijinal Araçlarda Camı Renkli Olan 43 Regülasyon Renkli Camlar Yeni Yasada Serbest Hale Geldi. Fakat Sonradan Kaplama Yapılan Cam Filmi Yasaklanmıştır.

Bu Konu Teknik Denetimden Yoksun Olarak Alınmış Bir Karardır. Ulusal Güvenlik Nedeniyle Bu Yasağın Geldiği Yetkili Merciler Tarafından Söylenmektedir.Orjinal Renkli Camla Kaplama Cam Filminin Her İkisininde Aynı Koyulukta Renk Tonuna Sahiptir. Sanayi Bakanlığının 63.Madde İle İptal Ettiği Bu Yasa Kanuni Tezat İçermektedir.

26 Ekim 2016 Yılında Cam Filmi Serbestliği Kanuni Resmî Gazetede Yayınlanmıştır.26 Ekim 2017’de Yürürlüğe Başlayacak Olan Kanun Tümüyle 21 Ekim 2017’de İptal Edilmiştir. Sektörde İştigal Eden Firmalar Yatırımlarını Serbestlik Üzerine Yaptığı İçin Maddi Olarak Zor Durumda Bırakılmıştır.

Uygulayıcı Bayiler Serbestlikten Dolayı İşyeri Ve Personel Yatırımı Yapmıştır. Bu Kanunla Bütün Sektör Finansal Darlığa Düşmek Üzeredir. Bu Mağduriyetlere Maruz Kalan Cam Filmi Sektörü Ankara, Bursa, İstanbul İthalatçıları Konuyla İlgili Sorunlarımızı CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’e Anlattık.

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen’de Konuyu Sanayi Bakanıyla Görüştüğünü Ve Ulusal Güvenlik Sebebiyle İçişleri Bakanlığının Konuyla İlgili Olduğundan Bahsetti. Haluk Pekşen Medyada Cam Filminin Bu Şekilde (Yasağın)Anlatılmadığını Konunun Manipüle Edildiğini Bu Konuda İçişleri Bakanlığıyla Görüşeceğini Söyledi.

e-001.jpgcd.jpgh.jpgo-007.jpgk-004.jpg123456---kopya-20171108190818.png

Editör: TE Bilisim