Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "76 milyon insanımızla kalkınma, özgürlük, demokrasi, yatırım, insanımızın refahı diyoruz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan'ı makamında ziyaret etti. Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Bingöl'de 2003 yılının başından itibaren yapılan hem deprem dönüşümü hem de kentsel dönüşümü faaliyetlerini etap etap arttırmaya çalıştıklarını söyledi.

Depreme dayanıksız ve kaçak evlerin yenilenmesi gerektiğini, bunun sadece deprem riski bakımından değil, hayat kalitesini artırma açısından da zorunlu olduğunu kaydeden Bakan Bayraktar, bu konuda yeni konforlu evler üretme noktasında çok ciddi çalışmalarının bulunduğunu bildirdi.

Demokratikleşme Paketinin ülke için son derece önemli olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, şöyle konuştu:

"Kim ne derse desin 11 yıldır yaptıklarımız ortadadır. 76 milyon insanımızla kalkınma, özgürlük, demokrasi, yatırım ve insanımızın refahı diyoruz. Bunu inadına birbirimize sarılarak, kardeşlik içerisinde bunu arttırmaya devam edeceğiz. Dün de Meclisimizin 4. yasama yılını açtık. Cumhurbaşkanımızın değindiği hususlar var. O mesajları tüm ülke, milletvekilleri, bakanlar olarak aldık. Benim bakanlığıma da atıfta bulundu. Ben Cumhurbaşkanımıza da saygılarımı, şükranlarımı arz ediyorum.  Bundan sonra daha dikkatli olacağız."

Kentsel dönüşüm çalışmaları ve bölgede deprem olacağı iddialarının sorulması üzerine Bakan Bayraktar, bilimin böyle bir açıklama yapmadığını, öyle bir şeyin olmadığını kaydetti.

Tedbir alma konusunda bir takım çalışmaların yapıldığını, kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Bakan Bayraktar, dönüşümü vatandaş odaklı, eksenli ve onun rızası doğrultusunda yürütmek istediklerini belirtti.

Bakan Bayraktar şöyle devam etti:

"Vatandaş evini yıkıyor, biz ona kira veriyoruz. 18 ay hibe şeklinde veya diyorsa ki kredi alacağım bankadan aldığı kredi faizinin yüzde 4’ünü ödüyoruz. Ruhsatlarda, kentsel tasarımlarda, harçlar noktasında planlamada çok ciddi şekilde yardımcı oluyoruz. Bu yılın sonuna kadar 200 bin birim konutunun yıkılmasını, dönüşümün başlatılmasını hedefliyoruz. 2014 yılı sonuna kadar 400 bin, ondan sonra bu iş katlanarak kar topu şeklinde çok daha fazla ileriye gidecek. Kentsel dönüşüm için Bingöl'deyiz. TOKİ burada evler yapıyor, belediyeyle ortak protokol yaptı. Türkiye'nin konumu, imkanı nispetinde bunları çok daha fazla arttıracağız."

 

Editör: TE Bilisim