Aytemiz, Trabzon Akaryakıt, Lpg Dolum Ve Depolama Tesisi Arsin Yeşilyalı Beldesi Konak Mevkiinde Düzenlenen Muhteşem Törenle Hizmete Açıldı.

Arsin Yeşilyalı Konak Mevkiinde Toplam 56.440m2 Alan Üzerine Kurulan Tesisin İnşaatına 2010 Yılının Eylül Ayı İçerisinde Başlandı Ve 06.06.2013 Perşembe Günü Saat 17.30 Da, Açılışı Gerçekleşti.

IMG_0022Kuran-I Kerim Okunarak Açılışı Gerçekleşen Aytemiz, Trabzon Akaryakıt, Lpg Dolum Ve Depolama Tesisin Açılış Törenine, Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş. Onursal Başkanı İsmail Aytemiz, Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aytemiz, Epdk Başkanı Hasan Köktaş, Trabzon Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan, Arsin Kaymakamı Salih Altun, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Yeşilyalı Belde Belediye Başkanı Hüseyin Fidan, Aytemiz İstasyon Sahiplerinden Yaşar Erbaşaran, Coşkun Küçük Ve Çok Sayıda Aytemiz İstasyon İşletmecileri Katıldı.

IMG_9633

IMG_9676

IMG_9696Açılış öncesi bir konuşma yapan Akaryakıt Dağıtım A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aytemiz Şunları Söyledi.

“Petrol Sektöründe 50.Yılımızı Yaşadığımız 2013 Yılında,Trabzon’da Sizlerle Gerçekleştirdiğimiz Tesisimizin Açılışı,Bizim Açımızdan Ne Kadar Önemli Ve Gurur Verici İse De Bir O Kadar Da,Akaryakıt Ve Lpg Sektörü İle Bölge İhtiyacı Açısından Da Kritik Bir Öneme Sahip Bulunmaktadır.

IMG_9722

IMG_9743

IMG_9761Aytemiz Olarak,Petrol Sektöründe Dağıtım Faaliyetlerinin Ayrılmaz Bir Parçası Olan Altyapı Yatırımları İle Depolama Ve Dolum Tesislerinin Önemine İnanıyoruz.

Ulusal Bir Marka Olan Ve Türkiye’nin Her Köşesinde Bayiliği Bulunan Şirketimiz, Bayilerine Ülkemizdeki 11 Ayrı Noktadan İkmal Hizmeti Vermektedir. Bu İkmal Noktalarından 3 Tanesi, Kırıkkale, Mersin, İzmit, Depolama Tesisleri Bizzat Şirketimize Ait Olup,4.Depolama Tesisimizi De Doğu Karadeniz’in En Önemli Noktasında Yani Trabzon’da Huzurlarınızda Hayırlısıyla Açıyoruz. Böylece 4.Depolama Tesisimizle Birlikte Şirketimizin Toplam Depolama Tesisimizle Birlikte Şirketimizin Toplam Depolama Kapasitemiz 110 Bin Metreküp’e Yükselmiştir. Bu Yılın Sonunda İnşaatına Başlamayı Planladığımız Antalya İlindeki Akaryakıt Ve Lpg Tesisimizin Tamamlanmasından Sonra İse 200 Bin Metreküp Kapasiteye Ulaşmış Olacağız.

IMG_9771

IMG_9793

IMG_9818Trabzon Tesisimizle İlgili Bilgiler Vermek İstiyorum

Tesisimiz 56 Bin Metrekare Alan Üzerine Kurulmuştur. Tesisin İzin Ve Ruhsatları Alınmış Toplam Hedef Kapasitesi 70 Bin Metreküptür. İlk Etapta 35 Bin Metreküp Akaryakıt,10 Bin Metreküp Lpg Olmak Üzere Toplam 45 Bin Metreküp Kurulu Kapasitesi Bulunmaktadır. Yıl Sonunda Tamamlamayı Planladığımız 1 Adet Lpg Küresinin Eklenmesiyle Toplam Kapasite 50 Bin Metreküpe Çıkmış Olacaktır.

Tesisimiz Sahil Yoluna 1 Km, Trabzon’a İse 17 Km Mesafededir.

Tesis İle Denizdeki Şamandıra Sistemi Arasındaki Boru Hatları 2 Km Uzunluğunda Olup, 3 Adet Boru Hattı İle Denizden Ürün İkmali Yapılmaktadır. Motorin Hattı 16, Benzin 12 Ve Lpg 10 İnch Büyüklüğündedir.

IMG_9843

IMG_9853Deniz Noktasındaki Şamandıra Sistemimiz, 40 Bin Ton Büyüklüğündeki Gemilerin Yaşanabileceği Şekilde Uluslar Arası Standartlara Uygun Olarak Kurulmuş Ve Isps Kodu Diye Nitelendirilen Uluslar Arası Gemi Ve Liman Güvenlik Belgesi Alınmıştır.

Tesisimiz Hem Türkiye’ De Geçerli Standartlara, Hem De Uluslar Arası Standartlara Uygun Olarak Yapılmıştır. Tam Otomasyon İle Yönetilen Ve Bütün Tank Ve Stok Seviyelerinin Online Olarak Merkezimizden De Takip Edildiği Tesisimiz, Günde 175 Araca 3.600 Metreküp Akaryakıt, 30 Araca 650 Metreküp Lpg İkmali Yapabilecek Kapasiteye Sahiptir.

IMG_9899Bölgenin Coğrafi Ve Jeolojik Yapısındaki Zorluklar Sebebiyle, Tesisimiz İnşa Edilirken Mühendislik Ve Altyapı Hazırlığı İçin, 3 Km Uzunluğunda Fore Kazıkla Güçlendirilerek, Üzerine Tank Ve Perde Betonlar İnşa Edilen Tesisimiz Yapımında 85 Kişilik Bir Çalışma Ekibi Hizmet Vermiştir.

Tesisimiz Altyapılar Da Dahil Olmak Üzere Tam Anlamıyla Devrede Olup, Geliş Yolu Üzerindeki Uzun Araçlar İçin Zahmetli Ve Dar Olan Köprünü Yerine Yenisini Karayollarımız Tarafından İnşa Edilmesiyle Eksiğimiz Tamamlanacaktır. Yeri Gelmişken Karayollarımıza Bu Konudaki Yapıcı Yaklaşımlarından Ve Yardımlarından Dolayı Teşekkür Ederiz.

IMG_9963Sayın Misafirler, Sevgili Bayiler;

Simdi De Tesisimizin Hitap Ettiği Bölge İle İlgili Bazı Kısa Bilgiler Vermek İstiyorum.

Tesisimiz, Bölge Bayilerinin Nakliye Maliyeti Açısından En Avantajlı Olduğu Lpg Açısından 18, Petrol Ürünleri Açısından İse 11 İlimiz İkmal Noktası Konumundadır. 2012 Yılı Verilerine Göre, Bu İllerde Toplam 1.200 Adet Lpg Otogaz Bayisi Ve 310 Bin Ton Yıllık Satış Hacmi, 600 Adet Akaryakıt Bayisi İle De 570 Bin Ton Motorin Ve Benzin Tüketim Hacmi Bulunmaktadır.

IMG_9989Trabzon Akaryakıt Ve Lpg Depolama Tesisimizin Devreye Girmesiyle Bayilerimiz,Her Zaman Tasarrufu Sağlamışlar,Hem Nakliye Maliyeti Avantajına Sahip Olmuşlar,Hemde Daha Az Süre Trafikte Kalarak Diğer Riskleri Minimize Etmeye Başlamışlardır.” Açıklamasında Bulundu.

HABER İLE İLGİLİ GÖRÜNTÜLER Aytemiz Akaryakıt A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin AYTEMİZ'in Konuşması http://www.youtube.com/watch?v=Q-5dxoeGp1o&feature=youtu.be Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş. Onursal Başkanı İsmail Aytemiz'in Plaket Töreni http://www.youtube.com/watch?v=rMLh2gvEq6c&feature=youtu.be
Editör: TE Bilisim