Trabzon-Gümüşhane Karayolu Üzerinde, Yeni Zigana Tüneli Projesi Kapsamında İnşası Devam Eden Dünyanın İkinci, Avrupa'nın İse En Uzunu Olacak 14,5 Kilometrelik Çift Tünelinin Yaklaşık 1,5 Kilometresi Kazıldı.

Doğu Karadeniz'i Ortadoğu, Kafkaslar Ve İran'a Bağlayan Tarihi İpek Yolu'nun Da Geçtiği Güzergahta Gümüşhane Yönünde Yapımına Nisan 2016, Trabzon Yönünde İse Ağustos 2016'da Başlanan Tünelde Çalışmalar Devam Ediyor.

Gümüşhane'nin Torul İlçesine Bağlı Köstere Köyü Mevkisi İle Trabzon'un Maçka İlçesine Bağlı Başarköy Köyü Arasında Her Biri 14,5 Kilometre Ve Toplam 29 Kilometre Uzunluğunda Çift Tünel İnşa Edilecek.

Yeni Zigana Tüneli İle Başarköy Vadisi'nden Bin 15 Metre Kotundan Girilip, Bin 264 Metre Kotuna Yüzde 3,30 Eğimle Tırmanılıp, Yüzde 0,85 Eğimle İnerek Köstere Vadisi'nden Bin 212 Metre Kotundan Çıkmak Suretiyle Zigana Dağı Geçilecek.

Mevcut Zigana Tüneli Yaklaşık Bin 800 Metre Kotlarından Geçerken, Yeni Zigana Tüneli'ne İse Yaklaşık 800 Metre Düşük Kottan Girilerek Zigana Dağı Yaklaşık 560 Metre Düşük Kottan Geçilmiş Olacak.

Zigana Dağı'nın Önce Tırmanılması, Ardından Da İnilmesi Dolayısıyla Gümüşhane-Trabzon Arasındaki 100 Kilometrelik Virajlı Yol, Hava Ve Yol Durumuna Göre Değişmekle Birlikte 1-1,5 Saat Arasında Katedilebiliyor. Türkiye'nin En Uzun Karayolu Tünelinin Ulaşıma Açılmasının Ardından Bu Yolun 40 Dakikada Alınacağı Tahmin Ediliyor.

"Tünelin Varlığı Dahi Bizim İçin Başlı Başına Bir Turizm Potansiyeli Oluşturacaktır"

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, AA Muhabirine Yaptığı Açıklamada, Türkiye'nin Yanı Sıra Gümüşhane'de De Büyük Yatırımlara İmza Atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ve Başbakan Binali Yıldırım'a Teşekkür Etti.

Yeni Zigana Tüneli'nin Her Bir Tüpünün 14,5 Kilometre Uzunluğunda Olacağına Dikkati Çeken Memiş, "Tünel Bittiğinde Dünyanın En Uzun İkinci, Avrupa'nın İse En Uzun Çift Tüneli Olacak. Tünelin Varlığı Dahi Bizim İçin Başlı Başına Bir Turizm Potansiyeli Oluşturacaktır." Dedi.

Salyazı Havalimanı

Memiş, Başbakan Yıldırım'ın Köse İlçesine Bağlı Salyazı Köyünde Bulunan Salyazı Havalimanı'nın Tamamlanarak Hizmete Açılacağı Müjdesini Verdiğini De Anımsatarak, "Salyazı Havalimanı, Bayburt İle Gümüşhane'nin Kullanımına Açılacak. Başbakan'ımızın Verdiği Söz Üzerine Hemen Gerekli Girişimleri Yaptık." İfadelerini Kullandı.

123456---kopya-168.pngyesyeni-logo-final-677.png

Editör: TE Bilisim