Basın İlan Kurumu Genel Müdürü (BİK) Mehmet Atalay, "İnternet Mensupları Da Bundan Sonra Gazeteci Kabul Edilecekler. Kanunda Yapılan Değişiklikle İnternet Basınında Kamu Reklamlarının Ve İlanlarının Duyurusunu Yapmak Üzere Basın İlan Kurumu'na Görev Veriliyor" Dedi.

Atalay, Kurum Olarak 3 Ayda Bir Farklı Şehirlerde Toplantılar Yaparak Kurumun Geleceğe Dair Vizyonunu Tartıştıklarını, Büyükşehir Yasası Doğrultusunda İlçe Gazetelerini Geliştirmeye Yönelik Çalışmaları Ele Aldıklarını Söyledi.

İnternetle İlgili Meclis'te Bir Yasa Çalışması Olduğunu İfade Eden Atalay, Şöyle Konuştu:

"İnternet Mensupları Da Bundan Sonra Gazeteci Kabul Edilecekler. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünün Kanununda Da Bir Değişiklik Var. Hukuki Bir Zemin Hazırlanıyor Onlarla İlgili. Kanunda Yapılan Değişiklikle İnternet Basınında Kamu Reklamlarının Ve İlanlarının Duyurusunu Yapmak Üzere Basın İlan Kurumu'na Görev Veriliyor."

Şube Açılan İllerde Reklam Potansiyelinde Artış

Atalay, BİK Şubelerinin Açıldığı İllerde İlk Dönemlerde Yerel Basında Bir Tedirginlik Yaşandığına İşaret Ederek, Amaçlarının Yerel Basını Geleceğe Hazırlamak Olduğunu Belirtti.

"Şube Açılmadan Önce O Gerginliği Yaşayanlar, Şube Açıldıktan Sonra, Bakıyorlar Ki, Onlar İçin Geldik, 'Reklam Pastaları Daha Da Büyüsün' Diye Uğraşıyoruz, Rahatlıyorlar" Diyen Atalay, Kurum Olarak İllerdeki Bazı Kaçak İlanları Önleyip, Yerel Basına Yansıttıklarını Kaydetti.

Atalay, Zaman Zaman Bir Ajans Gibi Çalıştıklarını Dile Getirerek, "Sadece Kamu İlanlarını Dağıtan Bir Kurum Olarak Kalmıyor, Bir Ajans Gibi Faaliyet Yürüterek Bugüne Kadar Hiç Reklamla Tanışmamış Sivil Toplum Kuruluşları İle Diğer Kurum Ve Kuruluşlarını Da Reklam Vermeleri İçin İkna Etmeye Çalışıyoruz" Şeklinde Konuştu.

Şube Açtıkları İllerin Çoğunda Reklam Potansiyelinin 2-3 Kat Arttığını Ve Bunun Da Doğrudan Yerel Gazetelere Yansıdığını Belirten Atalay, Bu Sayede Gazetelerin De Yatırım Yapmaya, Personele İyi Maaş Vermeye, Daha İyi Habercilik Yapmaya Başladığını Vurguladı.

"24 Saat Gazetelerimizle İç İçe Yaşayan, Onların En Sıkıntılı Anlarında Başvuru Yapabildikleri, Sorunlarını Çözebildikleri Bir Alan Olmaya Çalışıyoruz" İfadelerini Kullanan Atalay, Yerel Basına Habercilik Eğitimi Verdiklerini, Onları Kurumlarla Tanıştırıp, Buluşturduklarını Dile Getirdi.

 

Atalay, "Yük Olmaya Değil, Yük Almaya Geldik" Sloganıyla Her Zaman Gazetelerin Ve Gazetecilerin Yanında Olduklarını Aktardı.

 

"İletişim Fakültesi Mezunları İçin İş Alanlarını Genişletmeyi Amaçlıyoruz "

Sayıları 50'yi Aşan İletişim Fakültelerinin, Yılda Binlerce Mezun Verdiğini Anlatan Atalay, Bu Mezunlara İş Alanı Açmaya Çalıştıklarını Söyledi.

 

Atalay, İletişim Fakültesi Mezunlarının Gazetecilik Dışında Bir İş Yapmasını Doğru Bulmadıklarını Vurgulayarak, Şunları Kaydetti:

 

"İletişim Fakültesi Mezunları İçin İş Alanlarını Genişletmeyi Amaçlıyor, Bu Alanda Pozitif Ayırımcılık Yapmaya Çalışıyoruz. Gazetelerin Asgari Kadrolarında Gazete Sahiplerinin Birinci Derecede Yakınlarının Çalıştırılmasını Yasaklayarak, İletişim Mezunlarının İstihdam Edilmesini Teşvik Ettik. Eskiden İletişim Fakültesi Mezunu Gazetenin Asgari Kadrosunda Sayılabilmesi İçin En Az 12 Ay Beklemek Zorunda İken Bekleme Süresini Sona Erdirdik. Belediyelere, Kamu Kurumlarına, İletişim Mezunlarının İstihdam Edildiği İletişim Birimleri Oluşturmalarının Gerekliliğini Anlattık. İletişim Mezunlarının Sadece Televizyonculuk Değil, Gazetecilikten Etkilenen İnsanların Davalarının Takibine Kadar Çok Sayıda Alanda Çalışabilme İmkanı Var."

Editör: TE Bilisim