Aşk Ve İnat

Eğitimci Yazar Mikail Durhat'ın aşk, aile ve yalnızlık konulu 'HER ŞEYE İNAT' isimli kitabı için Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) 'in düzenlediği söyleşi ve imza günü Ra Kitapevi' nde yapıldı.

Söyleşide kitabın konusunu anlatan Durhat,, "Roman aşk, aile, arkadaşlık ve yalnız konusu üzerine yazılmıştır. Romanın başkarakteri Yağız’ın henüz çocukken buğusuna resim çizdiği macunlu ahşap pencereden başlayıp Çınarcık’tan Berlin’e; Berlin’den Küba’ya uzanan ve HER ŞEYE İNAT hâlâ devam eden hayat mücadelesi anlatılır" dedi.

bhjk.png

YAZIM AŞAMASI

Roman yazmak, aklımın bir köşesinde hep vardı diyen Durhat, "Hikâyem de hazırdı ama roman gerçekten uzun bir mecra. Zaman ayırmanız lazım. Pandemi döneminin benim için olumlu tarafı budur diyebilirim. Neticede olarak bugün bu hayalimi gerçekleştirmemin mutluluğu içindeyim. Üç yılı hikâyeyi düşünüp kurgulama ve araştırmalar yapma; bir yılı ise yazım evresi olmak üzere Her Şeye İnat’ın ortaya çıkması toplamda dört yıl sürdü."

bhjkl.png

ROMANIN KAREKTERLERİ

" Başkarakterler: Yağız Turhal, Rüya Yıldızlı, Turan Turhal (baba), Fazilet Turhal (babaanne), Ülkü Turhal (amca)

Diğer karakterler: Ali, Thomas Hoffman, Sefer Polat, Aliye Polat, Lizaveta Reymann, Sevda" diye sıraladı.

Yazma serüvenini etkileyen yazarları anlatan Durhat, "Sabahattin Ali, Orhan Pamuk. Yabancı yazarlardan da Dostoyevski ve son dönemlerde okumaktan keyif aldığım Khaled Hosseini" dedi

klm-002.pngnmoc.pnguy.pngvbn.pngwas.pngyt.pngzzz.pngzmmmmm-018.png

Editör: TE Bilisim