Egzoz Gazı Emisyon Pulu Ve Ruhsatları 1 Ocak'ta Kaldırılıyor

Çevre Ve Şehircilik  Bakanlığınca Hazırlanan Yönetmelik İle 1 Ocak 2018 İtibarıyla Egzoz Gazı Emisyon  Pulu Ve Ruhsatı Kullanımı Sona Erecek, Egzoz Gazı Emisyon Ölçümlerinin Takibi Online Sistem Üzerinden Yapılacak.

AA Muhabirinin Çevre Ve Şehircilik Bakanlığından Aldığı Bilgiye Göre,  Egzoz Gazı Emisyon Ölçümleri Motorlu Taşıt Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolünde  Önemli Rol Oynuyor. Taşıtlar, Periyodik Bakımlarının Yaptırılmaması, Emisyon Kontrol  Ekipmanlarının Tahrip Olması, Uygunsuz Yakıt Kullanılmasına Bağlı Olarak  İnsanları Zehirleyen Araçlara Dönüşebiliyor.

Bu Nedenle Taşıt Sahiplerinin, Araçlarının Bakım Ve Onarımlarını  Yaptırarak, Egzoz Emisyonlarının Standartlara Uygunluğunu Belgelemek İçin Gerekli  Ölçümleri Yaptırma Zorunluluğu Bulunuyor.

Bakanlık Tarafından, Trafikte Seyreden Motorlu Taşıtlardan Kaynaklanan  Egzoz Gazlarının Neden Olduğu Hava Kirliliğinin Etkilerinden Canlıları Ve Çevreyi  Korumak, Egzoz Gazı Kirleticilerinin Azaltılmasını Sağlamak, Ölçümler Yaparak  Kontrol Etmek Ve Uygulamaya İlişkin Usul Ve Esasları Belirlemek Amacıyla Mart  2017'de Yayınlanan, "Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü Yönetmeliği", 1 Ocak 2018  İtibarıyla Yürürlüğe Girecek.

Bu Yönetmeliğe Göre "Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Takip Sistemi"  Oluşturuldu. Takip Sistemi İle Ocak 2018 İtibarıyla Gerçekleştirilen Tüm Egzoz  Emisyon Ölçümleri Elektronik Ortamda Yürütülecek, Ölçüm Yapılan Taşıtlar Fotoğraf  Kaydı Ve Tüm Ölçüm Bilgileri İle Sisteme Kaydedilerek, Bakanlık Tarafından  "Online" Takip Edilecek.

Ölçümler, Bakanlığın Elektronik Sistemine Kaydedildiği İçin Egzoz  Emisyon Pulu Ve Ruhsatına Da İhtiyaç Duyulmayacak. Böylece Vatandaş Fazladan  Belge Taşımak Zorunda Kalmayacak.

SAHTE EMİSYON PULU VE RUHSATLARI ÖNLENECEK

Yönetmelikle 1 Ocak 2018'den İtibaren Egzoz Emisyon Ölçümü Sonrası Pul  Ve Ruhsat Düzenlenmeyeceği İçin Taşıt Sahiplerine Ölçüm Sonuçlarını İçeren Rapor  Verilecek Ve Bu Tarihten İtibaren Ölçüm Yaptıran Vatandaşlar Taşıtlarına Ait  Egzoz Emisyon Geçerlilik Süresini Sadece E-Devlet Üzerinden Sisteme Girerek  Sorgulayabilecek.

Daha Önce Egzoz Emisyon Ölçümü Yaptırmış, Geçerli Pul Ve Ruhsatı  Bulunan Taşıt Sahipleri İse Ellerinde Bulunan Ruhsatları Geçerlilik Süresi Sonuna  Kadar Muhafaza Ederek, Denetim Sırasında Görevlilere İbraz Edebilecek.

Bakanlık Takip Sistemi Sayesinde Ölçüm Yapılmadan Pul Verilmesi,  Sonuçlara Müdahale Edilmesi, Sahte Emisyon Pulu Ve Ruhsatı Kullanılmasının Da  Önüne Geçilecek.

123456---kopya-20171227151731.png

Editör: TE Bilisim