ALES Bahar Dönemi Başvuru Kılavuzu Yayımlandı. Akademik Hayatına Devam Etmek İsteyenler 2018 ÖSYM ALES Başvuruları Ücreti Ne Kadar, Hangi Bankaya Yatırılacak Merak Ediyor. Bugün Yani 7 Mart'ta Başlayacak Olan ALES Başvuruları 15 Mart'a Kadar Devam Edecek. İşte Başvuru Ücreti...

Hayatlarına Akademik Personel Olarak Devam Etmek İçin İlk Adım Olan ALES Başvuruları Bugün Başlıyor. Lisansüstü Eğitim Almak Veya Üniversitede Akademik Bir Pozisyona Başvurmak İsteyenlerin Girmesi Gereken ALES Her Yıl İlkbahar Ve Sonbahar Olmak Üzere İki Defa Yapılıyor. ALES İlkbahar Sınavı Başvuru Tarihleri Belli Oldu. ÖSYM ALES Hakkında Tüm Detayları Yayımladığı Başvuru Kılavuzu İle Duyurdu. 2018 Yılı Bahar Dönemi Sınav Tarihi 6 Mayıs Olarak Belirlendi. Peki ALES Başvuru Ücreti Ne Zaman?

ALES BAŞVURULARI BAŞLIYOR

Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Görevlisi, Okutman, Araştırma Görevlisi Ve Uzman Gibi Akademik Kadrolara Yapılacak Atamalarda, Yurt Dışına Burslu Lisansüstü Eğitim İçin Gönderilecek Adayların Seçiminde Kullanılan ALES İlkbahar Dönemi Başvurusu, 7 Mart Çarşamba Günü Alınmaya Başlanacak. Toplam 8 Gün Sürecek Olan Başvuru Dönemi 15 Mart Tarihinde Sona Erecek.

ALES İLK BAHAR SINAVI NE ZAMAN?

ALES İlkbahar Dönemi Sınavı, Bu Dönem 6 Mayıs Pazar Günü Gerçekleştirilecek. Bu Sınavın Tamamlanmasının Ardından Sonuçlar, 7 Haziran Perşembe Günü Açıklanacak.

ÖSYM DUYURDU E-ALES GELİYOR…

ÖSYM Twitter Hesabından E-ALES İle İlgili Duyuru Yayınladı. Daha Önce ÖSYM E-Ales Üzerine Bir Deneme Sınavı Yapmış Ancak Sınav Resmi Olarak Geçerli Sayılmamıştı.

Geçtiğimiz Sene Gerçekleştirilen Deneme Sınavına Göre “E-ALES Deneme Sınavı’nda (E-ALES Deneme 2017/1) Diğer Elektronik Sınavlardan Farklı Olarak Adaylara Karalama Kağıdı Dağıtılacaktır. Bu Karalama Kağıdının Sisteme Giriş Sırasında Adayla İlişkilendirilmesi Gerekmektedir” Açıklaması Yapılmıştı.

ALES BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ…

ALES BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

İLKBAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHİ : 06 Mayıs 2018

İLKBAHAR DÖNEMİ BAŞVURU TARİHLERİ : 07 – 15 Mart 2018

SONBAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHİ : 18 Kasım 2018

SONBAHAR DÖNEMİ BAŞVURU TARİHLERİ : 19 – 27 Eylül 2018

SINAV SAATİ VE SÜRESİ : 10.15, 150 Dakika

SINAV ÜCRETİ : 100,00 TL

İLKBAHAR DÖNEMİ GEÇ BAŞVURU GÜNÜ VE SINAV ÜCRETİ: 28 Mart 2018, 150,00 TL

(Sınav Ücreti Aynı Gün Ödenir.)

SONBAHAR DÖNEMİ GEÇ BAŞVURU GÜNÜ VE SINAV ÜCRETİ: 10 Ekim 2018, 150,00 TL

(Sınav Ücreti Aynı Gün Ödenir.)

ALES’DE YENİ SİSTEM NASIL OLACAK?

Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı (LES) Adıyla Yapılmaya Başlanan Akademik Personel Ve Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı'nda (ALES), Yükseköğretim Kurulu Köklü Değişikliğe Gidiyor. YÖK'ten Konuya İlişkin Yazılı Bir Açıklama Yapıldı. Buna Göre ALES’te Test Sayılarında Azaltmaya Gidildi. Dört Test/Bölüm Sayısı İkiye İndirildi. Yeni ALES, Sözel Ve Sayısal Olmak Üzere İki Bölümden Ve Testten Oluşacak. Böylelikle Sözel-I Ve Sözel-II İle Sayısal-I Ve Sayısal-II Testleri Ayrımı Ortadan Kaldırıldı.

Yeni ALES'te Belirlenen Testlerin İçeriğine İlişkin De Yeni Düzenlemeler Yapıldı. ALES Sözel Testi; Sözcükte, Cümlede Ve Parçada Anlam; Cümle Ve Metni Tamamlama; Kesin Yargıya Ulaşma, Düşünce Akışını Bozan İfadeyi Bulma Ve Parçada Anlam Bütünlüğü Sağlama Gibi Başlıklar Altında Yer Alan Soru Alanlarından Oluşacak. Burada Adaylardan Temel Dilbilgisi Becerilerinin Yanı Sıra Daha Çok Sözel Akıl Yürütme Becerilerini Ölçmek Amaçlanıyor. ALES Sayısal Testi; Temel Matematiksel İşlemler, Matematiksel İlişkilerden Yararlanma; Tekli, İkili Ve Üçlü Problemler Ve Geometri Gibi Başlıklar Altında Yer Alan Soru Alanlarını İçerecek. Burada Adayların Sıralama, Çözümleme, Analiz Etme, Yorumlama Ve Mantıksal Akıl Yürütme Gibi Daha Çok İleri Düşünme Becerilerinin Ölçülmesi Amaçlanıyor.

670-241.gif123456---kopya-20180307191932.png

Editör: TE Bilisim