AKÇAABAT ADLİYESİ CEZAEVİNE NAKLEDİLECEK!

Akçaabat ilçe merkezindeki Adliye binasının, Kavaklı mevkiindeki yarı açık cezaevinin bulunduğu alana taşınması için girişimler başlatıldı. AKP Akçaabat İlçe Başkanı, dün çantasında bir dizi dosya ile Ankara’ya gitti. Başkan Emre Akgün’ün dosyalarından biri adliye binasının cezaevinin bulunduğu yere nakledilmesi. Akçaabat Adliye binası, ANAP hükümeti döneminde Akçaabat belediyesine verilmişti. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen de daha sonra bu binayı Adalet Bakanlığına satmıştı.

AKÇAABAT TEKEL BİNASI ÇÜRÜYOR!

Akçaabat ilçe merkezinde 1950’li yıllarda Demokrat Parti döneminde yapılan tütün alım ve depolama binaları, ANAP’ın Tekel’den sorumlu bakanlarından Eyüp Aşık tarafından Akçaabat Belediyesine verilmişti. İlçe merkezinde geniş bir alanda kurulu bulunan binanın büyük bölümünün kat yüksekliği 2.35 cm olması nedeniyle kullanılamıyor. Akçaabat merkezdeki Tekel binası ve depoları ile Emniyet Müdürlüğü binasının, yıkılması ve alanın bodrumuna iki katlı otopark yapılması ve zemininde park olması isteniyor. Akçaabat’ta sahil yolunun güneyinde geniş park bulunmadığını söyleyen ilçe sakinleri, ‘Merkezde nefes alacak alan kalmadı. Bu binalar yıkılmalı ve otoparklı Pazar yeri veya park yapılmalı’ dediler.

MEHMET BAŞ ISINMA TURLARINDA!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı genel müdürlerinden Mehmet Baş’ın, yerel seçimde memleketi Akçaabat’ta belediye başkanlığına aday olacağı söyleniyor. Akçaabat’ın sevilen ve sayılan simalarından biri olan Mehmet Baş’ın adaylığını ilçe başkanı Emre Akgün’ün de desteklediği belirtiliyor.

KUZEY EKSPRES GAZETESİ / YERİN KULAĞI KÖŞESİ

1-117.png

 

 

Editör: TE Bilisim