Trabzon'da Telefon Hattı İle Dolandırıcılık

Telefon İle 1 Milyon TL Üzerinden Vurgun

Trabzon’da Bir Cep Telefonu Operatörlüğünde Çalışan 31 Yaşındaki E.D, Müşterilerine Çıkardığı İkinci Hat İle Piyasayı 1,5 Milyon TL Dolandırdı. Edinilen Bilgiye Göre; E.D, İsimli Şahıs Akçaabat Cumhuriyet Savcılığına Giderek Kendisini İhbar Etti. Savcılıktaki İfadesinde E.D, Borçlarından Dolayı Piyasayı Dolandırdığını İtiraf Etti. E.D, “ Çok Borcum Bulunuyordu. Bu Nedenle Piyasayı Dolandırdım Ve Sonra Tabanca İle İntihar Etmek İstedim Ama Başarılı Olamadım. Pişmanın.”Dedi.

 Bu Durum Üzerine Harekete Gecen Akçaabat Başsavcılığı E.D’yi Dolandırıcılığın Gerçekleşmiş Olduğu İlçeye Sevk Etti. Olay  Ortahisar İlçesi Uzunsokak’ta Bulunan Bir GSM Firması Bayisi Olduğu Öğrenildi. Buradaki İfadelerinin Ardından E.D, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosuna Sevk Edildi. Şahıs Buradaki İfadesinde Olayı Tekrar Doğrulayarak Net Olarak Kaç Kişiyi Dolandırdığını Bilmediği İfade Etti.

Burada Yapılan Çalışmada GSM Firmasının Bayisinde Çalışan E.D, Müşterilerine Faturalı Hat Sattığı Esnada Almış Olduğu Kimlik Bilgileri İle İkinci Bir Hat Çıkardığı Ve Bu Hat Üzerinde Pahalı Telefon Kampanyalarına Sokarak Telefonları Kendi Zimmetine Aldığı Öğrenildi. Daha Sonra Almış Olduğu Telefonları Satarak Paraya Çevirdiği Öğrenildi. E.D, Bu Yöntem İle 150’ye Yakın Kişiyi Dolandırdığı İfade Edildi.

Durumu Öğrenen Mağdurlar Kendisine Ulaşmak İsteyince Korkan E.D, İntihar Ederek Hayatına Son Vermek İstediği Ve Kafasında Dayadığı Silahın Mermisinin Namluda Kalması Nedeni İle Ölmediği Ortaya Çıktı. Şahıs Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına Sevk Edildi. Burada İfadesi Alınan E.D, Savcılık Tarafından Denetimli Serbestlikten Yararlanarak Serbest Bırakıldı. Şahıs Hakkında Siber Yöntemler İle Dolandırıcılık Suçu İşlediği Gerekçesi İle İşlem Başlatıldı. Öde Yandan; Bayinin Sahibi Olan İş Adamının Mağdurların Zararlarını Ödeyeceği Öğrenildi.

kaynak:haber61

Editör: TE Bilisim