Akçaabat’ta Taşeron İsyanı

18 İşçi, Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Önünde Protesto Eylemi Düzenledi.

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde Taşeron Firmanın Değişmesi Sonucu İşten Çıkarılan 18 İşçi, Protesto Eylemi Düzenledi.

Hastane Başhekimlik Binası Önünde Toplanan İşçiler, Çalıştıkları Taşeron Firmanın İhaleyi Kaybetmesi Sonucu İşsiz Kalmalarına Tepki İçin Eylem Düzenledi. İşçiler Adına Konuşan Türkiye Sağlık İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Osman Çavuş, İhaleyi Alan Yeni Taşeron Firmanın Hastanede Temizlik Ve Sekretarya Gibi Bölümlerde Çalışan 18 İşçiyi İşten Çıkardığını Belirterek Bunun Bir Kıyım Olduğunu Söyledi.

 KAMU KURUMLARI KİMSENİN BABASININ ÇİFTLİĞİ DEĞİLDİR

Sendika Olarak İşçilerin Haklarını Koruyacaklarını Belirten Çavuş, "Bu Seslenişimiz Adaletsizliğe, Ölçüsüzlüğe Ve Zulme Hayır Demek İçindir. Bu Seslenişimiz İlgililere Suç Duyurusudur. Vicdansız, İnsafsız, İnsanları Kendine Kul, Köle Eden, Taşeronlara Ve Onlara Ön Veren Sistemi Kınıyoruz. İşçiyi Cansız Bir Madde Gibi Gören, Onu İstismar Eden, Aşağılayan, İşçiyi Sömüren, Sömürten, Ruh Hali Bozuk Taşeronları, Onları Kamu Kurumunda Söz Sahibi Yapan Sistemi Kınıyoruz. Kamu Kurumları Kimsenin Babasının Çiftliği Değildir" Dedi.

İNSANLARIN EKMEĞİYLE OYNAMAK OLMUYOR

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hasan Öztürk İse Sendika Olarak Haklarını Kanunlar Çerçevesinde Arayacaklarını İfade Ederek Şöyle Konuştu:

"Olmuyor Sayın Cumhurbaşkanım, Olmuyor Sayın Başbakanım, Olmuyor Sayın Bakanım.  Bu Güzel Türkiye’de İnsanları Sokağa Atmak, Karda, Kışta İnsanların Ekmeğiyle Oynamak Olmuyor. Ama Şuna İnanıyorum Ki Çalışma Ve Sosyal Ğüvenlik Bakanı Bu İş İçin Elinden Geleni Yapacaktır. İşveren Taşeron Şirket Bu İnsanları İşten Atma Cesaretini Nereden Buluyor? Tahmin Ediyorum Ki Bunların Arkasında Bazı Güçler Var. Müsterih Olun, Herkesin Rızkını Allah Verir. Haklarımızı Kanunlar Çerçevesinde Aramaya Devam Edeceğiz. Bu Günlerde Geçecek."

Açıklamaların Ardından Eylem İşçilerin, 'Susma Haykır, Taşerona Hayır' Sloganıyla Sona Erdi.

Editör: TE Bilisim