Akçaabat’ta Sokağa Çıkma Yasağında Market Ve Bakkallar Açık Olacak Mı?

Trabzon Valiliği, Sokağa Çıkma Yasağında Market Ve Bakkallarla İlgili Açıklama Yaptı.

Tüm Türkiye’de Cumartesi Ve Pazar Günleri Uygulanacak Sokağa Çıkma Yasağında Market, Bakkal, Manav, Kasap Ve Kuru Yemişçilerin Faaliyetleri İle İlgili Trabzon Valiliği’nden Açıklama Geldi.

Valilikten Yapılan Açıklamada “Sokağa Çıkma Kısıtlamasının Uygulanacağı Cumartesi Ve Pazar Günleri;

Market, Bakkal, Manav, Kasap Ve Kuru Yemişçiler 10.00-17.00 Saatleri Arasında Faaliyet Gösterebilecek, Söz Konusu İş Yerleri Ve Online Sipariş Firmaları, Aynı Zaman Diliminde Evlere/Adrese Servis Şeklinde De Satış Yapabilecektir. Vatandaşlarımız, (65 Yaş Ve Üzeri İle 20 Yaş Altı Hariç) Zorunlu İhtiyaçların Karşılanması İle Sınırlı Olmak Ve Araç Kullanmamak Şartıyla (Engelli Vatandaşlarımız Bu Durumda Araçlarını Kullanabilecektir) İkametlere En Yakın Market, Bakkal, Manav, Kasap Ve Kuru Yemişçilere Gidip Gelebilecektir.

Ekmek Üretiminin Yapıldığı Fırın Ve/Veya Unlu Mamul Ruhsatlı İş Yerleri İle Bu İş Yerlerinin Sadece Ekmek Satan Bayileri De Yalnızca Ekmek Ve Unlu Mamul Satışı Yapmak Üzere Açık Olacaktır. Vatandaşlarımız, (65 Yaş Ve Üzeri İle 20 Yaş Altı Hariç) Ekmek Ve Unlu Mamul İhtiyaçlarının Karşılanması İle Sınırlı Olmak Ve Araç Kullanmamak Şartıyla (Engelli Vatandaşlarımız Bu Durumda Araçlarını Kullanabilecektir) İkametlere Yürüme Mesafesindeki Fırınlara Gidebilecektir. Söz Konusu İş Yerlerine Ait Ekmek Dağıtım Araçlarıyla Sadece Market Ve Bakkallara Ekmek Servisi Yapılabilecek, Sokak Aralarında Kesinlikle Satış Yapılmayacaktır.” İfadelerine Yer Verildi.

max2-023.jpg

Editör: TE Bilisim