Tatilini otomobilsiz geçirmek istemeyenler kiralama şirketlerini hareketlendirirken, Akçaabat’ da otomobil kiralama sektöründe birçok firma bayram için elindeki tüm araçları kiraladı.

Kurban Bayramı dolayısıyla rent a car şirketlerinin işleri yüzde 50 oranında artarken bazı firmaların elinde boş araç kalmadı.

GPRS SİSTEMİ VAR

Bayram en çok rent a car şirketlerinin işlerini açtı. Tatilini otomobilsiz geçirmek istemeyen tatilciler otomobil kiralama şirketlerine akın ediyor. 2015’den beri bu sektörde olduklarını ifade eden Temel Rent a Car Şirketi işletmecisi Samet Temel Baş, “Bayramla beraber işlerimiz yarı yarıya arttı. Araç kiralama fiyatlarımızı 130 TL olarak sabitledik. Araçlarımızın birçoğu kiralandı. Müşterilerimizden ehliyetlerini en az 3 yıl önce almış olma ve Trabzon ve Akçaabat içinde ikamet etme şartlarını arıyoruz. Bununla birlikte eğer aracı kiralamaya gelen sürücüyü tanımıyorsak önce bir deneme sürüşü yaptırıyoruz. Tüm araçlarımızda GPRS var. Araçları bu şekilde takip ederek aracın her hareketinden haberdar oluyoruz” dedi.

KARA LİSTEYE ALINIYORLAR

Türkiye’de tüm otomobil kiralama şirketlerinin üye olduğu bir sistem olduğunu dile getiren Baş, “Biz bu sistem aracılığı ile kural ihlali yapan, bize zorluklar yaşatan müşterileri kara listeye alıyoruz. Kara listeye alınan bir kişi ne Trabzon’da ne de Türkiye’nin herhangi bir ilinde bir daha araç kiralayamıyor. Alkollü araç kullanımından kaynaklanacak trafik cezalarına karşı araç bedeli üzerinden müşterimizden teminat senedi alıyoruz. Tüm bu önlemler ile kendi menfaatlerimizi korumamızın yanında müşterilerimizin de hayatını güvence altına alıyoruz.” açıklamasını yaptı.

İLK KRİTER EKONOMİK OLMASI

Araç kiralarken müşterilerin ilk olarak aracın yaktığı yakıtı dikkate aldığını kaydeden Samet Temel Baş, “Müşterilerimiz daha çok LPG ya da DIESEL yakıtla çalışan araçları tercih ediyor. Bu araçlar daha ekonomik yakıyor fakat LPG’li araç kiralayan müşterilerimiz kapalı otoparklarda problem yaşıyorlar. Bu konuda bize gelen tüm müşterilerimizi uyarıyoruz” dedi.

TÜM ARAÇLAR KİRALANDI

Henüz 1 yıl önce rent a car sektörüne girdiğini söyleyen Temel Rent a Car firması işletmecisi Serhan Baş da, “Bayram için elimizdeki tüm otomobilleri kiraladık. Araç kiralama ücretlerimiz 100 TL ile 150 TL arasında değişiyor. En az 3 yıl önce ehliyet alan ve Trabzon ve Akçaabat civarında ikamet eden vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Müşterilerimiz tercihlerini daha az yakıt yaktıkları için genellikle Citroen, Renault Clio , Fiat Linea marka araçlardan yana kullanıyorlar” dedi.

ARAÇ KİRALARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Her iş de olduğu  gibi bizim işimizde  uygun ve ucuza araç bulabiliyorsunuz ama bu çözüm değil uygun bulduğunuz araç , kiralama süresi içinde size pahalıya patlayabilir. Araç alacağınız firmanın sağlamlığını kontrol etmeniz ve  Araçları alırken Araç modeli – Sigorta – Kasko – Bakım süresi – Mekanik durumu ve Lastik kontrolü yapmanız sizin için daha yararlı olacaktır. Oto Kiralama yetki belgesi elinde olmayan hiçbir yerden araç kiralamayın.

yesyeni-logo-final-352.png

 

 

Editör: TE Bilisim