Görme Engelliler İçin Akçaabat Belediyesi Tarafından Çekilen Kılavuz Sarı Çizgiler, Duyarsız Sürücüler Tarafından İhlal Ediliyor

Görme Engelliler İçin Yaya Kaldırımları Üzerine Döşenen Kılavuz Çizgiler Duyarsız Sürücüler Tarafından İşgal Ediliyor.

Akçaabat Belediyesi Tarafından Engellilere Yönelik Yapılan Bu Kaldırım Ve Çizgiler Çoğunlukla Görme Engelliler Tarafından Kullanılamıyor. Kaldırımlara, Engelliler İçin Düzenlenen Bu Şeritlere Park Eden Sürücüler Hem Engellilerin Hem De Toplumun Tepkisini Sert Bir Biçimde Çekiyor.

İşgalin Önüne Geçilemiyor

Akçaabat Belediyesi Tarafından İlçe Merkezine Görme Engellilere Yönelik Düzenlenen Kaldırım Ve Çizgiler, Duyarsız Sürücüler Tarafından İşgal Ediliyor. Kaldırımlara Sürücüler Tarafından Yapılan Bu İşgalin Önüne Bir Türlü Geçilemiyor. Kaldırımda Yürüyen Görme Engelliler, Kılavuz Sarı Çizgilerin Bulunduğu Yolu Takip Ederken, Bu Yolların Sonunda Sürücüler Tarafından Park Edilen Araç İle Karşı Karşıya Kalıyor. Yaşanan Bu Durumdan Ötürü Engelliler İçin Yapılan Yolu Terk Etmek Zorunda Kalan Görme Engelliler, Yola İnerek Hayati Tehlike İle Karşı Karşıya Kalıyor.

“Biraz Empati”

Özellikle Görme Engelli Vatandaşlar Bu Konuyla İlgili Yaptıkları Tüm Çağrılara Rağmen, İşgalin Önüne Geçilemiyor. Gerekli Denetimlerin Yetkililer Tarafından Gerçekleşmediğini Belirten Akçaabatta Yaşayan Engelliler, “Bu Saygısızlığı Yapanlara Gerekli Cezalar Kesilmediği Sürece Sorunumuz Devam Edecek. Denetim Ve Ceza Talep Ediyoruz. Geçtiğimiz Günlerde Bir Görme Engelli Arkadaşımız, Engelli Rampası Önüne Park Eden Araçla Karşılaştığı İçin Yola Çıkmış Daha Sonra Başka Bir Araç Ona Çarpmıştı. Sürücüler Bizleri Attığı Bu Tehlikenin Farkında Mı? Saygı İstiyoruz Ve Empati Kurmalarını Tavsiye Ediyoruz” Diye Konuştu.

img_3768-001.jpgimg_3771-001.jpgimg_3772-001.jpg

final-017.png

Editör: TE Bilisim