Akçaabat'ta Bilim Şenliği          

Bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılmasını amaçlayan TÜBİTAK 4007-Bilim Şenliği Destekleme Programı kapsamında Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile K.T.Ü. Trabzon Meslek Yüksek Okulu işbirliğinde yürütülen “Sanat ve Bilim Işığında Yazmacılık Günleri” konulu proje tasarımının yapılan değerlendirmeler sonucunda TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verildi.

Proje, Şube Müdürü Ali CAN ve Doktor Öğretim Görevlisi Nihan CANBAKKAL tarafından koordine ediliyor.  Proje programı kapsamında ilgisine göre hayat boyu öğrenme perspektifinde ilçe Halk Eğitim Merkezince belirlenecek yetişkinlerin, sanat eğitimi ekseninde Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi ile mesleki eğitim bağlamında Akçaabat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince belirlenecek koordinatör öğretmen ve öğrencilerin ekte sunulan içerik, plan ve takvim dâhilinde atölye faaliyetlerine katılımları öngörülmektedir.

Ayrıca,  yetişkin birey ve öğrenci transferinin yapılacağı üretim/istihdam temelli proje atölye faaliyetleri Akçaabat Kaymakamlığı himayelerinde Akçaabat Belediye Başkanlığı ile Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı’nın kurumsal katılım ve paydaşlığında 24-25-26/10/2018 tarihlerinde uygulanacaktır. Proje atölye çalışmalarında ilgili okul/kurum/kuruluşların katılım ve destekleriyle sanatsal, bilimsel ve estetik yönleriyle ilimiz ve ilçemize özgü günlük kullanım odaklı yerel kültür unsurlarının ön plana çıkarılacak.

670-931.gif123456---kopya-20180908172815.png

Editör: TE Bilisim