Akçaabat’ta Çocuklar Para Almak İçin Gelin Arabalarının Önüne Çıkıyor

Akçaabat İlçesinde Yapılan Düğünlerde Gelin Konvoyunun Önüne Çıkan Çocuklar Para Kapmak İçin Hayatlarını Tehlikeye Atıyor.

Akçaabat’ta Gelin Arabasının Önüne Atlayan Çocuklar Para Almak İçin Canlarını Hiçe Sayıyor. Önce Konvoyun Önünde Duran Çocuklar Araçlar Yavaşlamaya Başlayınca Hep Birlikte Gelin Aracının Üstüne Atlayarak Durdurmaya Ve Para Almaya Çalışıyorlar. Çoğu Zaman Durmayan Arabaların Altında Ezilme Tehlikesi Atlatan Çocuklar, Her Gelin Konvoyu İçin Aynı Şeyi Yapıyor. Çocuklar Çevredeki Vatandaşların Tüm Uyarılarına Rağmen Her Hafta Sonu Aynı Şekilde Konvoyların Önünü Keserek Para Almaya Çalışıyor.

SORUMLULUK ANNE VE BABALARDA!

Cadde Ve Sokak Başlarında Bekleyen Çocuklar, Gelin Ya Da Sünnet Arabası Gördüklerinde Otomobillerin Önüne Atlıyor. Çocukların Bahşiş Kapma Yarışı, Sürücülere De Zor Anlar Yaşatıyor. Akçaabat İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri Üzücü Olayların Yaşanmaması İçin Çocukları Düğün Konvoylarından Uzaklaştırıyor. Ancak Çocukların Nerde Ve Ne Zaman Çıkacakları Belli Olmuyor. Gelin Ve Sünnet Çocuğu Konvoylarından Bahşiş Almak İçin Hayatlarını Hiçe Sayan Çocuklar İçin En Büyük Sorumluluk Anne Ve Babalara Düşüyor. Uzmanlar, Anne Ve Babaların Çocuklarıyla Daha Çok İlgilenerek Böyle Davranışlar Sergilememesi İçin Çocuklarına Uyarılar Yapması Gerektiğini Belirtiyor.

20180903_171018.jpg20180903_171019(0).jpg670-917.gif123456---kopya-20180903192351.png

Editör: TE Bilisim