Akçaabatlılardan Ak Partili Belediyeye 'Kar' Tepkisi

Akçaabat Halkı, Üç Gün Önce Başlayan Ve Sona Eren Kar Yağışının Ardından Belediyenin Kar Temizleme Çalışması Yapmamasına Tepki Gösterdi.

Akçaabatlılar, Kar Yağdığı Günden Bu Yana Akçaabat İlçe Merkezinde Kar Temizliği Yapmayan Ak Partili Belediyeye Tepki Gösterdi.

Akçaabat’ta Üç Gün Önce Başlayan Ve Aralıksız Devam Eden Kar Yağışı, Şehir Merkezinde Yaşamı Olumsuz Yönde Etkiledi. Akçaabat’ta Kar Kalınlığı Mahalle Aralarında Yaklaşık 50 Santimi Buldu. Belediyenin Mahalle Ve Trafiğin Yoğun Olduğu Caddelerde Henüz İş Makineleri Tarafından Temizleme Ve Tuzlama Çalışmasına Başlamaması Nedeniyle, Ulaşımda Ciddi Sıkıntılar Yaşanıyor.

Yürümekte Bile Güçlük Çekilen Akçaabat Yollarında Arabaların Dahi Zor İlerlediğini Belirten Halk, Tepkilerini Dile Getirerek Belediyeyi Bir An Önce Görevini Yapmaya Davet Etti.

Kar Yağışı Sonrası Akçaabat Cadde Ve Sokaklarında Kar Yığınlarının Oluşmasına Neden Olurken, Cadde Ve Sokaklarda Kar Temizleme Çalışmaları Yapılmadığından, Yollar Adeta Buz Pistine Döndü. Kayganlaşan Yollarda Yayalar Ve Araçlar Zor Anlar Yaşıyor. İşyerlerini Açan Esnaflar İse Belediye Temizlik Yapmayınca Hem Kendi Dükkânlarının Önünü Hem De Caddeyi Temizlemek Zorunda Kaldı.

Yaşanan Bu Duruma Tepki Gösteren Vatandaşlar” Belediyenin Herhangi Bir Kar Temizleme Çalışması Yapmamasının Anlaşılabilir Bir Durum Olmadığını Söylediler. Acilen Belediyenin Asli Görevini Yerine Getirmesini İsteyen Vatandaşlar “Belediyenin Hizmet Yapmasını İstiyoruz. Kar Temizlenmediği İçin Yürümekte Bile Güçlük Çekiyoruz. Bu Kadar Kar Yağdı Ama Belediye Ne Tuz Döktü Ne De Bir Yol Açtı. Kar Nedeniyle Evlerimizden Çıkamıyoruz. Belediyeden Akçaabat’a Bakmasını İstiyoruz, Kulak Arkası Yapmasın. Esnaf Dahi Çalışamaz Duruma Geldik.” İfadelerini Kullandılar.

Belediyenin Kar Küreme Ve Yol Açma Çalışması Yapmadığı İçin Cadde Temizliğini Kendilerinin Yapmak Zorunda Kaldıklarını Söyleyen Esnaf  “Üç Gündür Akçaabat’a Kar Yağdı. Belediye Hiçbir Şekilde Ne Bir Çalışma Ne Tuzlama Ve Ne De Temizlik Yaptı. Kendi İmkânlarımızla Kendi İşyerlerimizi, Caddelerimizi Temizliyoruz. Şu An Belediye Hiçbir Çalışma Yapmıyor, Belediyenin Çalışmaları Sıfırdır. Tek İsteğimiz Belediyenin Çalışmasıdır. Belediye Yolları Temizlemediği İçin Tüm Yollar Buz Tutmuş Durumdadır.” Dedi.

Belediyeye Tepki Gösteren Bir Başka Akçaabatlı Esnaf İse Şunları Söyledi: “Belediye Herhangi Bir Çalışma Yapmadığı İçin Her Yer Kar Yığınıyla Doludur. Belediyenin Yolları Tuzlamasını Ve Temizlik Çalışması Yapmasını İstiyoruz. Vatandaş Olarak Yollarda Yürümekte Bile Zorlanıyoruz. Belediye Yollara Tuz Atmadığı İçin Yollar Buzlanmış Durumda Ve Bu Nedenle Kazalar Meydana Gelmektedir. Belediye Asli Görevini Yerine Getirsin.”

ESNAFLARIN KENDİ İMKANLARIYLA TEMZİLEDİĞİ BUZLU AKÇAABAT CADDELERİ

img_20160127_101259.jpgimg_20160127_102942.jpgimg_20160127_133109.jpgimg_20160127_143901.jpgimg_20160127_150011.jpg

img_20160127_151137.jpgimg_20160127_151406.jpg

Editör: TE Bilisim