Akçaabat’ta 19 Eylül Gaziler Günü Dolayısı İle Atatürk Parkında Sade Bir Tören Düzenlendi.

Akçaabat Atatürk Parkında Düzenlenen Tören, Akçaabat Kaymakamı Abdul Rauf Ulusoy, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mustafa Selçuk, Akçaabat Belediye Başkan Vekili Beytullah Ertem Atatürk Anıtına Çelenk Sunmasıyla Başladı.

Sunulan Çelenklerin Ardından, Saygı Duruşunda Bulunan Protokol Mensupları Hep birlikte İstiklal Marşını Söylediler.

Program Akçaabat Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Gülşah Tüfekçioğlu’nun Okumuş Olduğu Şiirle Devam Etti. Daha Sonra Günün Anlam Ve Önemini Belirten Konuşmayı Akçaabat İlçe Jandarma Komutanlığında Görev Yapan, Jandarma Teğmen Volkan Özdemir Yaptı. Volkan Özdemir Yaptığı  Konuşmasında Şunları Söyledi.

IMG_2299Sakarya Meydan Muharebesini Kazanılmasına Müteakip Başkomutan Mustafa Kemal TBMM’sini 19 Eylül 1921 Günü 153 Sayılı Kanun İle Mareşallik Rütbesi Ve Gazilik Unvanının Verilmesinin 92.Yıldönümünü Büyük Bir Coşku İle Kutluyoruz.

Bugün Türkiye Cumhuriyetinin Yanı Sıra Kore Cumhuriyeti Ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nin Varoluş Mücadelesinde Ve İşgallik Harekâtlar Sonucunda Kazanılan Gazilerimizi Onurlandırdığımız Gündür. Dün Olduğu Gibi Bugünde Aynı İnançla Bu Aziz Vatanın Birliği Ve Bölünmezliğine Ve Ulusal Değerlerine Saldıranlara Karşı Her Zaman Kanımızı Akıtmaya Canımızı Feda Etmeye Hazırız. Gaziliğin Devlet Ve Millet Nezlindeki En Büyük Önemini Ulu Önder Mustafa Kemal’in 19 Eylül 1921’de TBMM’si Tarafından Gazilik Unvanı Tevcil Edilmesi Üzerine Söylediği Şu Sözlerle İfade Edilebilir.”Kahraman Türk Ordusu, Sizin Kahramanlığınızla Kazanılan Büyük Zaferin Millet Tarafından Takdimine Delalet Eden Bu Unvan Görünmeye Ancak Size İzafe Edilerek Bütün Askerlik Hayatımın En Büyük İftarı Olarak Taşıyacağım. Milli Bağımsızlığımızı Vatanın Milletiyle Bölünmez Bütünlüğünü Muhafaza Etmek Maksadıyla Vatanımızın Her Karış Toprağına Kanlarını Akıtan Ve Türk Tarihine Adlarını Altın Harflerle Yazdıran Gazilerimizin Ve Bu Vatan Uğruna Canlarını Feda Eden Aziz Şehitlerimizin Hatıralarını Yüceltmek Onlara Olan Minnet Ve Şükran Duygularımızı İfade Etmek Milli Görevimizdir. Vatanımızın Kurtuluşunda Düşmanla Amansız Mücadele Eden Malul Ve Gazi Olarak Hayat Mücadelesini Veren Bu Değerli Şahıslara Sahip Çıkmak Ve Onlara Saygılı Olmak Milletimizin Tarihine Ve Mazisine Bağlayan Bir İfadesidir.”Gazi Mustafa Kemal’in Bu Sözleri Gazilerimizin Tescil Edilmiş En Büyük Gurur Ve Teminatıdır. Dedi.

IMG_2276

IMG_2273

IMG_2291Jandarma teğmen Volkan Özdemir Yaptığı konuşmanın ardından,Atatürk parkında gerçekleştirilen gaziler günü programı sona erdi.

Törene Akçaabat’lı Kıbrıs Gazileri Ve Çok Sayıda Protokol Mensubu Katıldı. Gaziler Günü Kutlama Töreni Sonrası Duygu Ve Düşüncelerini Anlatan Akçaabat’lı Kıbrıs Gazileri”Gaziler Olarak,Kendilerinin Muhtarlar Tarafından Aranarak Programa Davet Edilmelerinden Duydukları Rahatsızlığı Dile Getiren Gaziler,Tepkilerinde Bir Yemekte’de Olsa Kendilerini Bir Araya Getirme Nezaketinde Bulunmayan Yetkililer Vardı. Akçaabat’lı Gazilerimizin Göstermiş Oldukları Sitem Ve Duymuş Oldukları Rahatsızlıkların Kendilerini Çok Rahatsız Ettiklerini Bununla da Kalmayarak “Yılda Bir Kere Kutlanan Gaziler Gününde Bir Gazimize Dahi Konuşma Hakkı Verilmediğini, Törene Katılanların da Samimi Olmadıklarını ifade ettiler.

IMG_2279

IMG_2311

IMG_2317

Gaziler Programı İle İlgili Görüntüler http://www.youtube.com/watch?v=3CXpiSbqSIE&feature=youtu.be Akçaabat’lı Kıbrıs Gazilerimizin Ağzından Çarpıcı Açıklamaları Kendileri İle Yapmış Olduğumuz Özel Video Haberimizde İzleyebilirsiniz. http://www.youtube.com/watch?v=_gVHnYpnxTU&feature=youtu.be

Editör: TE Bilisim