Akçaabatlı Esnaf Dolandırıcıların Tuzağından Son Anda Kurtuldu

Akçaabat’ta Telefon Satışı Yapan Esnaf, Dolandırıcıların Tuzağını Son Anda Farkedip Kurtuldu.

Akçaabat İlçesinde Telefon Alım Satımı Yapan İsmail Tosun (37), Kendisini Arayan Ve Kaymakamlık Görevlisi Olarak Tanıtan Dolandırıcıların Tuzağına Düşmekten Son Anda Dikkati Sayesinde Kurtuldu.

Akçaabat İlçesi Nefsi Pulathane Mahallesi’nde Telefon Alım Satım İşi Yapan İsmail Tosun'u Arayan Telefon Dolandırıcıları Kendilerini Kaymakamlık Görevlisi Olarak Tanıttı. Telefon Satmak İstediklerini Belirten Dolandırıcılar 12 Bin 600 Liraya Anlaştıkları Tosun'a Parayı Bir Esnafa Bırakmalarını İstedi. Parayı Bırakan Ancak Telefonları Getirmeyen Dolandırıcıların Durumundan Şüphelenen Tosun Parayı Bıraktığı Esnafı Arayarak Kimseye Vermemesini İstedi. Parayı Almak İçin De Başka Bir Kişiyi Arayan Dolandırıcılar, Amaçlarına Ulaşamadı.

Olayı Anlatan İsmail Tosun, "İş Yerimin Telefonu İnternette Aratıldığı Zaman Çıkıyor. Tanımadığım Bir Numara Beni Aradı Ve Kaymakamlıkta Çalıştığını, Telefonunu Satmak İstediğini Belirtti. Ben De Kendisine Bir Fiyat Araştırması Yaparak Döneceğimi İlettim. Nihayetinde 12 Bin 600 TL Karşılığında Telefonunu Satın Almak İçin Kendisiyle Anlaştık. Daha Sonra Beni Farklı Bir Esnafa Yönlendirdi Ve Parayı Buraya Bırakmamı İstedi. Benim De Tanıdığım Esnaf Olduğu İçin Parayı Oraya Teslim Ettim Ve Telefonu Almak İçin Kaymakamlığa Geçecektim. Bana ‘Birazdan Geliyorum. Yağmur Yağdığı İçin Arabandan İnme’ Gibi Söylemlerde Bulundu. Bu Konuşmalardan Ve Geç Kalmasından Şüphelenince Parayı Bıraktığım Arkadaşı Aradım Ve Kendisini Aramadan Parayı Teslim Etmemesini İstedim. Daha Sonra Parayı Bıraktığım Kişi Birinin Parayı Almaya Geldiğini Söyledi. Ben De Kesinlikle Vermemesini İstedim. ‘Onu Oyala O Da Dolandırıcı Olabilir’ Dedim. Diğer Şahıs Beni Aradı, ‘Sen Parayı Ver, Kaymakamlığın Merdivenlerindeyim, Geliyorum’ Dedi. Daha Sonra Parayı Bıraktığım Yere Gittiğimde Simayen Tanıdığım Bir Taksici Arkadaşı Gördüm. ‘Seni Buraya Kim Yönlendirdi’ Diye Sorduğumda Beni Arayan Aynı Numarayı Gösterdi. Daha Sonra İkimiz De O Numarayı Aradık Ancak Kapalıydı, Ulaşamadık. Daha Sonra ‘Benim Canım Yanmadı Ama Başkasının Ki De Yanmasın’ Düşüncesiyle Emniyete Gittim. Suç Oluşmadığı, Teşebbüs Olduğu Gerekçesiyle İfademi Almadılar. Daha Sonra Kaymakamlığa Gittim. Yardımcı Oldular, Dilekçe İstediler Ve Ben De Kendilerine Dilekçeyi Sundum. İnşallah Bu Suçlular Kısa Zamanda Yakalanır. Benim Canımı Yakamadılar, Umarım Başkasının Canını Yakmazlar” Diye Konuştu.

Olayın Ardından Kaymakamlığa Sunduğu Dilekçe İle Olayı Bildiren İsmail Tosun, Bir An Önce Söz Konusu Şahısların Bulunmasını Ve Başkalarının Canının Yanmamasını İstiyor.

b-497.jpg

Editör: TE Bilisim