Görevden Alınma Şekli Ve Zamanı Hiç Ama Hiç Uygun Olmasa Da O Aldığı Devlet Terbiyesi Gereğini Yerine Getirdi. Kendinden Önceki Genel Sekreter Görevini Neziroğlu’na Teslim Etmemişti. Ama O ‘Bizi Bu Makamlara Getiren Devlet, Ne Zaman İsterse Görevden De Alır’ Diyerek Devir Teslim Töreni İle Görevini Yeni Meclis Başkanı Trabzon Çaykaralı Ali Kumbuzoğlu’na Devretti. Devir Teslim Töreni Ardından Yaptığı Basın Açıklaması Da Aslında Onun Kişiliğinin Ve Devlete Olan Bağlılığının Göstergesi Niteliğindeydi..  Neziroğlu’nun Açıklaması Şu Şekilde::

TBMM GENEL SEKRETERLİĞİ NÖBETİNİ DEVRETTİK

Kıymetli Dostlar

2011 Yılından Beri Onurla Ve Gururla Yürüttüğüm Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği Görevinden Bugün İtibariyle Sayın Meclis Başkanımızın Takdiriyle Başkan Başmüşavirliği Görevine Atanmış Bulunuyorum. Milletimize Ve Devletimize Bu Makamda Hizmet Etme Şerefini Bana Bahşettiği İçin Allah'a Şükrediyorum. Devir-Teslim Töreninde Yaptığım Açıklama Aşağıdadır.

Selam Ve Saygılarımla.

Değerli Mesai Arkadaşlarım,

Her Başlangıcın Bir De Sonu Var. 2011 Yılından Beri Onurla Yürüttüğüm Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği Görevinden Bugün İtibariyle Sayın Meclis Başkanımızın Takdiriyle Başkan Başmüşavirliği Görevine Atanmış Bulunuyorum.

ÖSYM’nin Açtığı Sınavı Kazanarak 1992 Yılında TBMM’de Uzman Yardımcısı Olarak Göreve Başladım. Sonra Sırasıyla Uzman, Kanunlar Ve Kararlar Müdür Yardımcılığı, Kanunlar Ve Kararlar Müdürü, Yasamadan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı Ve Genel Sekreterlik Görevlerinde Bulundum.

Genel Sekreter olarak göreve başladığım gün kendime şu sözü verdim: Çalışma arkadaşlarımla birlikte TBMM’yi Türkiye’nin en iyi kurumu, Dünyanın da en iyi parlamentolarından birisi yapacağız. Şimdi geriye dönüp baktığımda kurumsal olarak da, kişisel olarak da dünya parlamentolarına da örnek olan birçok ilke imza attığımızı söyleyebilirim. Çalışmalarımız çok sayıda ödüle layık görüldü. Kurumlar arasındaki işbirliğine önem verdik. Talep edenle de etmeyenle de tecrübelerimizi paylaştık.

Herkesin fikrine önem verdik. Her arkadaşıma o alanda Türkiye’nin en iyisi olmasını hedef gösterdik. Ben size inandım, siz bana inandınız, iyi bir takım olduk. Başarımızın sırrı da burada yatıyor. Çok güzel işler yaptık, güzel bir iz bıraktık. Dünya Parlamento Genel Sekreterleri Birliği Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen ilk Türk olduk. İslam Ülkeleri Genel Sekreterler birliğini kurduk. İyilikte yarıştık. Bu millete, bu Devlete hizmet etmek benim için tarifsiz bir gurur ve şeref kaynağıdır. Allah’a şükrediyorum bana böyle bir imkânı verdiği için. Şimdi nöbeti yeni bir arkadaşımıza devrettik. TBMM Genel Sekreterliği belki de en zor idari görevlerden birisidir. Kendisine şimdiden başarılar diliyorum. Yardıma veya desteğe ihtiyacı olduğunda her zaman yanında olacağımı ifade ediyorum. Bu vesileyle bize güvenen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Genel Sekreterlik görevine atayan Meclis Başkanımız Sayın Cemil Çiçek’e, birlikte çalıştığımız Meclis Başkanımız, şimdiki Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’a ve bu yasama döneminde çalıştığım Meclis Başkanım Sayın İsmail Kahraman’a teşekkür ediyorum. Yine birlikte çalıştığımız siyasi parti genel başkanlarımıza, Başkanlık Divanı üyelerimize, grup başkanvekillerimize, komisyon başkanlarımıza, bütün milletvekillerimize ve tabi ki bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Hepinizi selam ve sevgilerimi sunuyor, başarılar diliyorum. Allah gönlünüze göre versin.

Doç. Dr. İrfan NEZİROĞLU TBMM

Başkan Başmüşaviri

yesyeni-logo-final-175.png

 

Editör: TE Bilisim